Da biste ispekli sočna pileća prsa ne treba vam puno vremena ni sastojaka. Ovaj recept najbolji je dokaz.
Na YouTube kanalu Essen Recipes objavljen je u studenom 2021. godine, a dosad je pregledan 25 milijuna puta. Naslovljen je: "Tako je ukusno da ovo kuham gotovo svaki dan. Nevjerojatno brzo i lagano."
Pileća prsa zareže se do pola kako bi se skratila termička priprema, ali i povećala površina mesa koja će upiti sočan umak.
Meso se isprva zapeče, a potom dovrši u sočnom umaku na bazi maslaca, meda, češnjaka i jabučnog octa.
Autorica ističe da taj recept možete pripremiti i s drugim vrstama mesa – poput svinjetine, junetine, janjetine – pa čak i s tofuom.
Najsočnija pileća prsa - sastojci:
- 3 pileća prsa
- 90 g meda
- 60 g glatkog brašna
- 3,5 žlice maslaca ili 2,5 žlice ulja
- 4-5 češnja češnjaka
- 1,5 žlica jabučnog octa
- 1 žlica umaka od soje
- sol i papar po želji
- svježi vlasac za posluživanje po želji
Najsočnija pileća prsa - priprema:
- Zarežite pileća prsa do pola na više mjesta. Dobro ih posolite i popaprite. Uvaljajte meso u brašno s obje strane i otresite višak.
- U većoj tavi rastopite maslac ili zagrijte ulje. Na njemu ispecite pileća prsa – pecite ih otprilike dvije do tri minute sa svake strane dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju.
- Pomaknite pečena prsa na rub tave, a u sredini kratko prepirjajte sitno nasjeckani češnjak – pirjajte ga otprilike 30 do 60 sekundi. U tavu potom dodajte med, jabučni ocat i umak od soje. Sve dobro promiješajte i nastavite kuhati par minuta dok se umak ne zgusne.
- Poslužite pileća prsa s gustim umakom i malo nasjeckanog vlasca po želji. Dobar tek!
U nastavku teksta pogledajte viralni recept za najsočnija pileća prsa YouTube kanala Essen Recipes.
Piletina i mlinci na malo drugačiji način: Jelo po recepturi chefa Marija Mihelja koje jedva čekamo isprobati