Volimo brzinske recepte za ukusni ručak i večeru, a pogotovo ako ne moramo potrošiti previše sastojaka i kuhinjskog pribora. Recepti „iz jednog lonca“ savršeni su u trenucima kada nemamo previše vremena na raspolaganju za kuhanje.

Sastojci za kremastu tjesteninu iz jednog lonca:

  • 500 ml pilećeg temeljca
  • 250 grama tjestenine po želji
  • 250 ml mlijeka
  • 50 grama parmezana
  • 50 grama sirnog namaza
  • 30 grama sušenih rajčica
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslaca
  • 1 žlica svježeg bosiljka
  • sol i papar po želji

Kremasta tjestenina Hrana i piće Iz jednog lonca: Recept za najkremastiju tjesteninu bez grama sira i maslaca

Priprema kremaste tjestenine iz jednog lonca:

  1. Rastopite maslac i na njemu kratko prepirjajte sitno nasjeckan češnjak u trajanju od oko maksimalno jedne minute.
  2. Dodajte sitno nasjeckane sušene rajčice i sušenu tjesteninu i zalijte sve s pilećim temeljcem. Tjestenina bi trebala biti potopljena pod tekućinom.
  3. Poklopite lonac u kojem kuhajte dok temeljac ne zavrije. Potom smanjite temperaturu i kuhajte sve dok tjestenina ne upije većinu tekućine. To bi se trebalo dogoditi kroz sedam do deset minuta.
  4. Dodajte sirni namaz i mlijeko, dobro promiješajte i kuhajte sve zajedno par minuta da se okusi sljube.
  5. Dodajte naribani parmezan i sve dobro promiješajte.
  6. Posolite i popaprite po želji prije posluživanja, ukrasite sa svježim bosiljkom ili nekim drugim začinskim biljem po želji. Dobar tek!

Talijanski recept za savršeni umak za tjesteninu koji je gotov za manje od 5 minuta Pesto genovese - 6 Pesto genovese - 7 Pesto genovese - 5 +4 Pesto genovese - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju