Donosimo vam recept za finu i sočnu tjesteninu koja umjesto klasičnih mliječnih proizvoda koristi vegetarijanske zamjene – biljno mlijeko i prehrambeni kvasac, pa ju mogu konzumirati i osobe koje ne jedu hranu životinjskog porijekla.

Sastojci za 2 do 4 osobe:

  • 450 grama sušene tjestenine
  • 600 ml povrtnog temeljca
  • 600 ml bademova ili sličnog biljnog mlijeka
  • 400 grama cherry rajčica
  • 40 grama svježeg špinata
  • 2 žlice paste od rajčice
  • 1 luk
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 20 grama prehrambenog kvasca
  • sol i papar po želji
  • maslinovo ulje

Priprema kremaste tjestenine:

  1. U velikom loncu zagrijte malo maslinova ulja pa na njemu prepirjajte luk narezan na sitne komadiće. Za to će vam biti potrebno oko tri do pet minuta.
  2. U lonac dodajte nasjeckani češnjak i pastu od rajčice pa kuhajte još tri minute uz povremeno miješanje.
  3. Dodajte cherry rajčice i kuhajte otprilike pet minuta dok se kožica ne počne odvajati od ploda. Posolite i popaprite po želji.
  4. Ulijte u lonac povrtni temeljac, biljno mlijeko i sušenu tjesteninu. Sve dobro promiješajte.
  5. Kada tekućina zavrije, poklopite lonac, smanjite temperaturu i pustite da se sve zajedno kuha na laganoj vatri oko desetak minuta, odnosno dok tjestenina ne popije veći dio tekućine iz lonca.
  6. Potom u lonac ubacite špinat i miješajte sve dok listovi ne povenu.
  7. Na kraju kuhanja dodajte prehrambeni kvasac i sve dobro promiješajte.
  8. Posložite toplo uz sezonsku salatu. Dobar tek!

Uvrnuta tjestenina: Protrljajte dlanove i napravite omiljene talijanske "davitelje svećenika" Strozzapreti Strozzapreti - 4 Strozzapreti - 3 +1 Strozzapreti - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju