Svatko ima svoj recept za savršenu salatu od krumpira. Ovi gomoljasti plodovi se obično skuhaju do kraja, začine s preljevom po želji i serviraju hladni.

Jeste li ikada probali salatu od krumpira koja se priprema na roštilju?

Donosimo vam novu verziju ovoga jela koja kombinira pečeni i topli krumpir s preljevom, a koje je toliko ukusno da će vas svi pitati za recept.

Krumpir se prvo skuha do pola u vrućoj vodi, a potom dovrši na roštilju. Začinjava se, pak, s osvježavajućim preljevom na bazi limunova soka, senfa, ljutika i začinskog bilja. Ma, divota!

Krumpir-salata s roštilja - sastojci:

  • 1 kg krumpira za salatu
  • 65 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 1-2 mlada luka
  • 1 limun
  • 1 ljutika
  • 1 žlica Dijon senfa
  • sol i papar po želji
  • prstohvat kajenskog papra ili čili praha
  • svježe nasjeckani peršin za posluživanje

Krumpir-salata s roštilja - priprema:

  1. Krumpire stavite kuhati u veliki lonac. Kada voda zavrije, smanjite temperaturu i kuhajte oko pet minuta – dovoljno da omekšaju, ali i da ne budu kuhani do kraja.
  2. Ocijedite krumpira i dobro ih posušite. Prerežite ih po pola i sljubite s 30 ml ekstradjevičanskog maslinovog ulja, nešto soli i papra. Sve dobro promiješajte.
  3. Ovako pripremljene krumpire stavite direktno na roštilj – krumpire stavite s prerezanom stranom prema dolje. Pecite pet do 10 minuta na roštilju dok ne dobiju lijepu hrskavu koricu s obje strane.
  4. Napravite preljev od ostatka ekstradjevičanskog maslinovog ulja, senfa, iscijeđenog soka limuna, limunove korice, nasjeckane ljutike i češnjaka. Preljev začinite sa solju i paprom, a po želji možete dodati i malo čili praha.
  5. U dobiveni preljev ubacite tople pečene krumpire s roštilja i sve dobro promiješajte. Poslužite s nasjeckanim mladim lukom i svježi peršinom. Dobar tek!

Ne podgrijavajte ova jela: Tri vrste hrane koje nije dobro stavljati u mikrovalnu pećnicu Jaja na kajganu i šparoge Kuhanje krumpira Pečena cikla +0 Kuhani špinat i krumpir nije dobro podgrijavati