Mislite li da krumpir nikada ne može biti previše hrskav isprobajte krumpirove trakice, štapiće ili „vezice“ kako ih zovu Britanci. Osim što su odlični za grickanje uz film, hrskavi štapići od krumpira mogu poslužiti kao prilog burgerima, sendvičima, pohanoj piletini ili osliću.

Sve što trebate je oguliti krumpir pa narezati na trakice, najbolje spiralizatorom koji će obaviti posao u trenu ili pak pomoću mandoline, odnosno ribeža s nastavkom za rezanje na trakice. Naribajte krumpir pažljivo da dobijete lijepe dugačke trake, a ne mrvice.

Trakice krumpira ubacite u posudu s vodom pa malo promiješajte kako bi se isprao višak škroba pa prebacite na papirnati ručnik i tapkajte dok papir ne upije vodu ili osušite u sušilici za salatu. Ulje zagrijte na 185°C pa pržite malo po malo krumpira po četiri minute ili dok ne postanu hrskavi. Vadite ih šupljikavom žlicom na kuhinjski papir da upije višak ulja i tako dok sve ne potrošite.

Krumpire prije prženja možete uvaljati u kukuruzno ili pšenično brašno, kao i smjesu za palačinke sa začinskim biljem. Trake krumpira možete i omotati oko repova škampa ili kozica te kratko ispržiti, ili poigrati se drugim namirnicama po želji.

5 namirnica koje se ne isplati kupovati u ekstravelikim pakiranjima Pečena jaja Ulje Majoneza +2 Integralna riža

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju