U utrci za 25 tisuća kuna bore se 183 natjecatelja. Upravo su oni 20. veljače prošli na online kvalifikacijskom ispitu prvog Badel Masterclass natjecanja. Natjecanje je to koje je osmišljeno kao prilika za testiranje barmenskih vještina uz bogate nagrade za najbolje, i nije samo za barmene i konobare nego za sve koji se žele dokazati – u posluživanju, miksanju i kreativnosti.

U drugi krug natjecanja prošla su 132 poznavatelja i 51 poznavateljica barmenskog zanata. Oni su na online testiranju pokazali zavidno znanje iz područja vina, koktela, ugostiteljstva i jakih alkoholnih pića. Sljedeći korak nešto je zahtjevniji, a odvija se na regionalnoj razini.

Prije natjecanja svaki kandidat dužan je poslati recepturu svog koktela kojem je baza kultni Antique Pelinkovac, a kojem natjecatelji smiju dodati još maksimalno 5 sastojaka. S prijavljenim koktelom natječu se na regionalnoj razini u periodu od 6. do 27. ožujka 2021. godine.

Konkurencija je najveća u Zagrebu, gdje će svoje snage odmjeriti 60 natjecatelja, zatim u Rijeci, gdje je u drugi krug prošlo njih 50, u Splitu će se kušati 43 koktela, a u Osijeku 30.

Oni koji se nađu među 25 najuspješnijih natjecatelja sukobit će se i pokazati svoje znanje u velikom finalu Badel Masterclassa Cupa u Zagrebu 17. travnja 2021. godine. One najbolje od najboljih čekaju bogate nagrade, a glavna iznosi čak 25.000,00 kuna.

PROVJERITE SVOJE ZNANJE

Dobili smo uvid u pitanja iz prvog kruga Badel Masterclass natjecanja i za vas odvojili njih 10. Oni koji dobiju maksimalan broj bodova spremni su za sljedeću sezonu tog jedinstvenog natjecanja. Ostali koji žele naučiti nešto više mogu se prijaviti na besplatno online Masterclass predavanje koje počinje uskoro.

Quiz Maker - powered by Riddle

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Badel 1862 po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju