Sudjelovanje u finalu Badel 1862 Masterclass Cupa pobjedama na regionalnim natjecanjima izborilo je 23 ugostitelja, barmena i konobara, koji su ovog vikenda u zagrebačkom klubu Mint još jednom demonstrirali svoje znanje i vještine u posluživanju pića i spremanju koktela, a titulu najboljeg osvojio je Nikola Rojnica iz Splita. Drugo mjesto osvojio je Marinko Barišić iz Zagreba, a treće Tomislav Stančić iz Šibenika.

Nakon što je prošle godine s velikim uspjehom lansirana besplatna on line platforma za edukaciju ugostiteljskih djelatnika u okviru projekta Badel 1862 Masterclass, ove je godine održano i prvo natjecanje u poznavanju i posluživanju pića te pripremi koktela. Na Badel 1862 Masterclass Cup stiglo je 500 prijava na temelju kojih se u natjecanje kvalificiralo 183 natjecatelja.

Svoje barmensko znanje i sposobnosti natjecatelji su najprije demonstrirali na regionalnim natjecanjima održanim u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu, a najbolji su se plasirali u finale te dobili priliku za osvajanje glavne nagrade u iznosu od 25.000 kuna. No, uz novčanu nagradu jednako je vrijedna i titula pobjednika na ovom natjecanju koja donosi prestiž unutar struke jer je izborena u jakoj konkurenciji najvještijih barmena i konobara u zemlji.

„Jako sam sretan i ponosan na titulu pobjednika osvojenu na ovako velikom i ozbiljnom natjecanju. Prvo se želim zahvaliti Badelu 1962 na organizaciji i pružanju prilike meni i svim kolegama da se i u ovakvim vremenima natječemo i radimo ono što volimo. Što se tiče samog natjecanja sav moj trud i priprema se isplatila i vratila i jako sam sretan zbog toga. Od samog početka Badel MasterClass edukacija, prijavnog ispita za natjecanje, polufinalnog natjecanja u Splitu, Rijeci, Zagrebu i Osijeku i na kraju velikog finala u Zagrebu sve je bilo izvrsno. Sudjelovanje brojnih vrhunskih kolega barmena, bila mi je motivacija za dodatni rad, vježbu i pripremu za finale. Uz podršku kolega iz Udruge barmena Split i mladog kolege Ivana Mistrića, kojem je ovo prvo natjecanje, uspjeli smo ostvariti rezultat na koji smo ponosni. Nadamo se da ce u budućnosti biti što više ovakvih natjecanja i druženja“, izjavio je Nikola Rojnica pobjednik Badel 1862 Masterclass Cup-a.

U finalnom natjecanju finalisti su morali pripremiti vlastiti originalan koktel te pokazati vrhunsku vještinu u posluživanju gostiju. U skladu s dobivenom narudžbom trebalo je demonstrirati znanje i spretnost u pripremanju, točenju i posluživanju različitih vrsta pića.

„Badel 1862 Masterclass projekt lansirali smo kao odgovor na krizu koju je cijelom sektoru i industriji ugostiteljstva i turizma donijela aktualna pandemija. Odlučili smo našim kolegama koji rade u ugostiteljstvu otvoriti priliku da vrijeme ograničene mogućnosti za rad iskoriste za dodatno učenje i usavršavanje. Nakon što je našu on line edukaciju lani završilo čak 3000 polaznika, ona je nastavljena i ove godine s više od 2000 novih, a tome smo dodali i ovo natjecanje. I na taj način želimo kolege koji rade u ugostiteljstvu poticati da nastave raditi na svome usavršavanju, omogućiti im razmjenu znanja i usvajanje novih, i za to ih i nagraditi. Na ovaj način dajemo konkretan doprinos našim partnerima i zajednici, djelatnicima u ugostiteljstvu pomažemo u jačanju njihovih pozicija na tržištu rada, a poslodavcima i cjelokupnom sektoru u daljnjem podizanju kvalitete usluge i jačanja njihove konkurentnosti“, iskaknuo je Vanja Bartolec, direktor marketinga Badela 1862.


Recept pobjedničkog koktela „Pelin di Spalato“

Antique pelinkovac 4cl
Giffard lichi liquer 2cl
Lavanda syrup 1.5cl
Svježi sok od limete 2cl
Thomas henry pink grapefruit 6cl
Dekoracija; lavanda, pelin, grejp

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju