Kako bi pomogao konobarima i svima zaposlenima u ugostiteljskom sektoru da vrijeme provedeno u svojim domovima iskoriste upravo za to, Badel nastavlja sa svojim besplatnim online Masterclass edukacijama i ove godine te poziva ugostitelje i gastronomske entuzijaste na natjecanje u kojem će odmjeriti snage i odnijeti vrijedne nagrade. Vremena za prijavu je još malo, samo do 12. veljače 2021., dok će se online kvalifikacijski ispit, kojem mogu pristupiti svi prijavljeni neovisno o svom zanimanju, održati 20. veljače 2021.

One koji polože ispit čeka regionalno natjecanje koje će tijekom ožujka biti održano u Splitu, Rijeci, Zagrebu i Osijeku te će biti zahtjevnije od kvalifikacijskog ispita. Oni koji se nađu među 25 najuspješnijih natjecatelja sukobit će se i pokazati svoje znanje u velikom finalu Badel Masterclassa Cupa u Zagrebu 17. travnja 2021. godine. One najbolje od najboljih čekaju bogate nagrade, a glavna iznosi čak 25.000,00 kuna.

Na Badel Masterclass Cup-u glavna nagrada iznosi 25.000 kuna Na Badel Masterclass Cup-u glavna nagrada iznosi 25.000 kuna (Foto: PR)

Rješenje za izgubljeno vrijeme ili za one koji žele znati više

Još za vrijeme prvih restrikcija uslijed aktualne pandemije koronavirusa Badel 1862 pokrenuo je svoj Masterclass kao rješenje za ugostitelje čija su radna mjesta zatvorena. Više od 3000 konobara, barmena, koktel-majstora i kuhara, ali i nekoliko gastro entuzijasta pohađalo je prvi takav program, što ga je učinilo najmasovnijom online edukacijom na tržištu.

Okolnosti su, nažalost, uoči ovog proljeća slične, pa Badel 1862 uskoro počinje s novom rundom Masterclass predavanja, a za sve polaznike prve generacije i ostale koji misle da su vrhunski znalci u ugostiteljstvu ove godine bit će održano i Badel Masterclass natjecanje.

Kao i prošle godine, nova sezona bit će održana preko interneta, a polaznici će dobiti pristup videopredavanjima, dok će za praktično rješavanje zadataka i testiranje teorijskog znanja biti uključeni u Badel Masterclass online platformu. Tijekom mjesec dana polaznici Masterclassa putem digitalnih platformi usvajaju nova znanja o psihologiji potrošača, vinima, jakim alkoholnim pićima, koktelima i kulinarstvu. Među predavačima i vanjskim stručnjacima za pojedina područja ove godine bit će i novih lica. Prijave za edukaciju bit će u ožujku, dok će se sama edukacija održati u travnju 2021. godine. Detaljnije informacije moći će se pronaći na službenim stranicama Badel Masterclassa.

Badel Masterclas rješenje je za izgubljeno vrijeme i za one koje o ugostiteljstvu žele znati nešto više. Badel Masterclas rješenje je za izgubljeno vrijeme i za one koje o ugostiteljstvu žele znati nešto više. (Foto: PR)

Prijaviti se mogu svi, od ugostitelja s 20 godina radnog staža do nekog tko želi naučiti nešto novo kao što je to lani bila profesorica španjolskog jezika . U prvoj generaciji polovica njih, točnije 1500 polaznika, odlučilo se polagati i ispite nakon svake završene cjeline, čime su stekli uvjete za dobivanje posebnih certifikata.

Profesorica španjolskog i engleskog kao jedna od ''najboljih učenika''

Posebni certifikati nisu bili cilj Jeleni Mijić, profesorici engleskog i španjolskog jezika, koja se prijavila na Badelov Masterclass kako bi saznala nešto više o spajanju hrane s raznim vrstama alkoholnih pića, a na kraju se među polaznicima našla na samom vrhu po rezultatima.

„Činilo mi se kao super prilika da i sama naučim više o tome što me zanima i dobro se poklopilo da sam upravo tada imala više vremena za rad na sebi. Saznala sam jako puno zanimljivih i korisnih informacija koje do tada nisam znala i koje jednostavno prođu ispod radara, pogotovo nama laicima koji se time ne bavimo profesionalno, nego samo konzumiramo“, izjavila je Mijić.

„I inače kad organiziram večere ili neka druženja, pokušavam vino sljubiti s time što jedemo ili kuhamo, a ako ne jedemo, onda isprobavamo začine s raznim pićima. Badel Masterclass potaknuo me da još više istražujem, uložim u bocu viskija ili nekog drugog alkoholnog pića. Jako mi se svidjelo i što je edukacija bila online jer je to stvarno praktično u današnje vrijeme. To mi je i olakšalo učenje jer zbog posla i obveza ne stignem uvijek u točnom terminu prisustvovati radionicama. Ovako sam mogla raspored edukacija prilagoditi sebi“, ispričala je svoje pozitivno iskustvo Jelena Mijić iz Zagreba te je izrazila želju za nastavkom edukacije.

Radionice zanimljive i onima koji imaju više od 20 godina iskustva

Edukaciju bi rado nastavio i Josip Drnasin, ugostitelj iz Splita kojeg je na edukaciju prijavila supruga kako bi tijekom lockdowna ubio dosadu zbog nedostatka posla i obveza.

„Radim već 20 godina u ugostiteljstvu i puno sam znao, no svejedno se isplatilo pohađati Badel Masterclass jer stvarno sam puno naučio. Najzanimljivija mi ja bila radionica o viskiju, oduševila me, ali svaka pohvala za ideju i edukaciju u cjelini. Organizacija je bila vrhunska, a posebno mi se svidjelo što je održano preko interneta. Pohvalio sam se kolegama novim znanjem i preporučio sam i njima da se prijave na edukaciju jer je uistinu i zanimljiva i korisna“, ispričao je Josip Drnasin, jedan od pet ugostitelja koji se može pohvaliti najuspješnijim rezultatom na prvom Badel Masterclassu. Dodao je i kako mu je drago što ga je supruga prijavila te kaže da ga je koncept toliko oduševio da bi nastavio edukaciju.

Postanite i vi sudionik Badel Masterclassa ili odmjerite snage na natjecanju Postanite i vi sudionik Badel Masterclassa ili odmjerite snage na natjecanju (Foto: PR)

Uz Drnasina, među pet najboljih našao se i Danijel Čubranić iz Rijeke, kojeg je na pohađanje radionice također potaknuo višak vremena zbog zatvorenih ugostiteljskih objekata, no i velika želja za učenjem.

„Nismo mogli raditi, pa sam imao vremena, a uvijek imam želju naučiti nešto novo, nadograđivati svoje znanje. Završio sam ugostiteljsku školu, konobar sam cijeli život, imam 25 godina staža, ali svejedno sam na Masterclassu naučio jako puno. Sve je bilo vrijedno i zanimljivo. Toliko je tih informacija o alkoholnim pićima, vinima, kulinarstvu, psihologiji i stvarno su potrebne u mojem zanimanju. Badelova edukacija sve je obuhvatila, a već sam imao i priliku primijeniti naučeno, pogotovo kad je riječ o znanju o žesticama. Tu sam bio najviše kratak u znanju pa sam to sada uspio nadograditi. Jako sam zadovoljan organizacijom, svakako preporučujem svima, a ako bude mogućnosti i prilike, ja bih rado nastavio s edukacijom jer mi je ovo iskustvo bilo odlično“, oduševljen je Čubranić, koji razmišlja o prijavi na Badel Masterclass natjecanje na kojem će pokazati sve svoje dosadašnje iskustvo i novostečeno znanje.

Vrati se za svoj šank i pokaži što znaš! Vrati se za svoj šank i pokaži što znaš! (Foto: PR)

Upravo zbog takvih pozitivnih reakcija i iskustva iz Badel Masterclassa, Badel 1862 odlučio je ugostiteljima pomoći održavanjem velikog natjecanja u kojem mogu ponovno naučiti nešto novo, ali i pokazati svoje znanje i iskustvo. Na njemu će natjecatelji morati pokazati što sve znaju svoje znanje o vinima, jakim alkoholnim pićima, koktelima, a s obzirom na to da su barmeni uvijek najbolje društvo za šankom, bit će tu i pitanja iz opće kulture.

Više detalja o umjetnosti posluživanja, besplatnim edukacijama i Badel Masterclass Cupu saznajte na službenim stranicama i postanite dio njihove priče.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Badel 1862 po najvišim profesionalnim standardima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju