Église du Bon-Pasteur u Lyonu, odnosno crkva Dobrog pastira građevina je koja izaziva divljenje i plijeni pozornost prolaznika. Sagrađena u 19. stoljeću, a kamen temeljac položio je tadašnji vladar, Napoleon III.

No one koji je požele razgledati na ulazu čeka iznenađenje - crkvenim vratima nemoguće je prići jer nema stepenica koje do njih vode, a od tla su udaljena oko četiri metra. Stepenice nikada nisu bile sagrađene jer bi za to trebalo srušiti obližnji vojni objekt, a to u 19. stoljeću antiklerikalizam nije dopuštao.

Od 1984. godine Église du Bon-Pasteur više nije pod katoličkom crkvom, nego je jedno vrijeme služila kao izložbeni salon umjetničke akademije École nationale des beaux-arts, a vitraji i slike vještih umjetnika i dalje su ukrašavali crkvu. Tada se ulazilo kroz vrata sagrađena ispod originalnog ulaza.  

Crkva je s vremenom sve više propadala, služila kao utočište za beskućnike te vandale koji bi šarali po zidovima. Iako je ulazak protuzakonit, nije neuobičajeno vidjeti prolaznike koji se šuljaju i ulaze u crkvu zanimljive povijesti.

S pistom "na planini": Je li ovo najopasniji aerodrom na svijetu? Zračna luka Tenzing-Hillary - 3 Zračna luka Tenzing-Hillary - 1 Zračna luka Tenzing-Hillary - 2 +3 Zračna luka Tenzing-Hillary - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju