Albanija je zemlja čarobne prirode u kojoj se izmjenjuju prekrasna pjeskovite i kamene plaže uz Jadransko i Jonsko more s vlažnim močvarnim prostorima i dolinama te brežuljkastim i planinskim krajolikom.

Štoviše, oko polovice površine Albanije prekriva brdovito područje s nadmorskim visinama iznad 600 metara. Najviši vrh Albanije je Korab koji se izdiže na istoimenoj planini na 2764 metara te na granici sa Sjevernom Makedonijom.

Albanski bunkeri - 1 Putovanja Neobičan simbol i suvenir: Albanski bunkeri danas su muzeji, mjesta za druženje i uzgoj gljiva

Na sjeveru Albanije protežu se prekrasne Prokletije ili Albanske Alpe koje pripadaju Dinaridima, a svojom ljepotom ostavlja bez daha i Jezerca koja se u potpunosti nalazi u Albaniji.

Zavirite u našu fotogaleriju na početku teksta i pogledajte zašto je Albanija zemlja koju mnogi planinari žele istražiti.

"Naša kuća pripada Bogu i gostima": Albanski kodeks koji je spasio Židove u mračnim vremenima Albanija - Zaprežna kola Tirana, Albanija - 2 Tirana, Albanija +2 Tirana - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju