Lisnato tijesto možete napraviti sami, ili si skratiti muke i kupiti već gotovo tijesto koje vam omogućava da ga napunite slanim i slatkim punjenjima.

Sastojci:

  • 1 paket lisnatog tijesta
  • 100 grama sira Brie
  • 50 grama džema od šumskog voća
  • biljno ulje za premazivanje

Priprema:

  1. Razvucite lisnato tijesto i prerežite ga na manje kocke ili pravokutnike.
  2. U svaki komadić stavite komadić sira i pola čajne žličice pekmeza.
  3. Preklopite tijesto preko punjenja, utisnite rubove prstima ili vilicom, a cijeli komad premažite biljnim uljem.
  4. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 15 do 20 minuta, odnosno dok lisnato ne dobije zlatno-žutu boju.
  5. Poslužite tople. Dobar tek!
U trendu Orebić - 1 Baza iz snova Gradić na Pelješcu s fasadama boje sunca što diše ritmom prošlih vremena Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac