Lisnato tijesto možete napraviti sami, ili si skratiti muke i kupiti već gotovo tijesto koje vam omogućava da ga napunite slanim i slatkim punjenjima.
Sastojci:
- 1 paket lisnatog tijesta
 - 100 grama sira Brie
 - 50 grama džema od šumskog voća
 - biljno ulje za premazivanje
 
Priprema:
- Razvucite lisnato tijesto i prerežite ga na manje kocke ili pravokutnike.
 - U svaki komadić stavite komadić sira i pola čajne žličice pekmeza.
 - Preklopite tijesto preko punjenja, utisnite rubove prstima ili vilicom, a cijeli komad premažite biljnim uljem.
 - Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 15 do 20 minuta, odnosno dok lisnato ne dobije zlatno-žutu boju.
 - Poslužite tople. Dobar tek!
 

              
              
              
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            