Uredan, ležeran prostor, koji je taman ispunjen i slatko ocrtan i uređen, smjestio se pri dnu Skalinske ulice uz pretrpanu sredinu iste. Mir, tiha glazba, ugodna i nasmijana konobarica koja ne nudi previše podataka, stariji ljudi, pretežno stranci, i meni na kojem postoje samo štrukle.


Rekoh sam sebi, moraju stvarno biti sjajne, ili je ovdje riječ o opakom pranju novca, a tada je Junior pokušao naručiti Coca-Colu. Znam, ali dobio je peticu iz francuskog, nemojte me odmah napadati... no, tog popularnog napitka jednostavno – nema na cjeniku!? 'Na žalost, gazda je tako odlučio,' smireno nam priča konobarica, dok prima narudžbu za, logično – štrukle.


Pola sata čekanja prođe relativno brzo zbog pogleda na živahnu ulicu, iako bi moglo biti i mrvu brže, lokal nema WC-a, i tu sam prestao tražiti mane, jer je kipuće jelo stiglo za stol. Vizualno divno, kao u boljem restoranu u Pekingu, gdje ti sve krčka na stilu još deset minuta nakon što si ti već počeo jesti. Ukusno, vrelo, mekano, friško, 'flafasto' i profesionalno napravljeno. Ali, nema oduševljenja... Kao kad te učiteljica voli, ali nema ono nešto za što bi se ulovila da bi ti dala pet iz zadaćnice... Pa dobiješ minus pet.


Kako sam ja bio na dijeti, a Junior na zaostaloj buhtli iz škole, tako smo naručili samo jednu porciju, koja je nestala u trenu. Veće porcije ne bi škodile, pa je i cijena za jedne štrukle s borovnicama od 35 kuna malo upitna. Iako, centar grada, nameti, režije... Ma OK, proizvod je stvarno više nego dobar, i ideja, i sve to jako lijepo drži vodu, što su otkrili i posjetitelji koji su preko Trip Advisora La štruk proglasili najboljim lokalom u Zagrebu!


Iskreno, bolje sam štrukle jeo u restoranu 'Muzej' (iako su nedavno promijenili kuhara, pa bi trebalo ponoviti), i u 'Dva potoka' pored Velikog Tabora, ali mislim da sam pogriješio pri odabiru i definitivno morao pojesti prvo klasične, Pa se onda igrati. No, kako 'La štruk' ponudu (pogledajte na facebooku) bazira kako na osnovnim, tako i na sezonskim jelima koja se određenim tempom mijenjaju na jelovniku (promašio sam koprive, grrr...), vrlo brzo se vidimo s novom recenzijom. Ipak su štrukli naše autohtono jelo - ne damo štrukle nikome!


Do tada, držimo palčeve hrabrom lokalčiću da izdrži i opstane u ovom groznom svijetu lažnih ćevapa i gumenih kebaba. Svaka čast La štruk!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju