• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Novi japanski restoran u kojem se jedu gyoze od crne slavonske svinje i slasni sushi

Povodom otvorenja restorana Matsunoki u Malom Lošinju goste su oduševila jela od kvalitetnih namirnica, poput Kali tune, ali i široka paleta sakea te izvrsnih viskija...

Nika Borovac 26.06.2018 12:32 komentari
viber Created with Sketch.
Matsunoki - 6
Matsunoki - 6 (Foto:PR)

Galerija Matsunoki - 15 11 Gyoze 11 Matsunoki - 13 11 Chef Pribičević 11

U trendu Bibury Filmski ugođaj Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše" Castagnole Venecijanske fritule Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način Rothenburg ob der Tauber - 4 Ponos Bavarske Njemački gradić iz bajke čiju je slobodu sačuvao pijani gradonačelnik, a Disney ga je doslovno precrtao

Tko je posjetio Čikat na Malom Lošinju zauvijek će pamtiti mirise bora kojima lijepa uvala želi dobrodošlicu svojim gostima. Raskošni tamnozeleni ljepotani utrli su put razvitku samonikle šume još krajem 19. stoljeća i omogućili razvoj autohtonih vrsta poput mirte, planike, lemprika… Stoga ne čudi da netom otvoreni restoran u hotelu Bellevue upravo nosi ime zaštitnog znaka otoka. Matsunoki (bor) prvi je otočni japanski restoran u Hrvatskoj. Na tanjurima spaja gastronomska načela Mediterana i Azije koja dijele entuzijazam prema jelima što hrane duh, koliko i tijelo – nudeći senzaciju za sva osjetila. Takvom se kulinarskom filozofijom poveo chef Matsunokija, Saša Pribičević u kreiranju jelovnika.

S mladim timom od pet kuhara priprema japanske specijalitete za koje se koriste organske namirnice s malih obiteljskih gospodarstava. Kako i sam ističe - Jadran ima sve što treba; svježe namirnice s lakoćom pretače u japansku kuhinju. No ponešto dolazi i iz Sašinog rodnog kraja. Slavonac iz okolice Osijeka zagrebačku je adresu zamijenio otočnom nakon što je godinama iskustvo gradio u Apetitu, Takenoku i Time-u.

Chef Pribičević Chef Pribičević (Foto: PR)

"Uz Christiana Cabaliera uvidio sam što je ozbiljna gastronomija. U Apetitu sam puno naučio, a između ostalog – i tehnike maksimalnog iskorištavanja namirnica. Igrom slučaja sam završio u azijskoj kuhinji; u Takenoku sam proveo oko tri i pol godine, a zatim se zaposlio u Time-u. Ako postoje dobri azijski restorani u unutrašnjosti, nema razloga da ne bi bili i na obali. Prilikom odabira namirnica prilagođavamo se podneblju te spajamo Hrvatsku i Japan. Na jelovniku se mogu očekivati meso boškarina, tartufi te maslinovo ulje koje se primjerice koristi za pripremu carpaccia i emulzija. Pazimo da sve bude domaće i lokalno. Zastupljena je i crna slavonska svinja; provukli smo je kroz gyoze i ramen. Tu je i patka koja je karakteristična za azijsku kuhinju, a kao i gotovo sve namirnice, nabavljamo je s manjih OPG-a.

Japanski restoran zaslužuje najbolju tunu pa smo se odlučili na Kali koju koristi i Nobu (cijenjeni i najveći svjetski lanac sushi restorana). S tunom se ne smije se riskirati pa biramo svježinu i kvalitetu s Ugljana“, ispričao nam je chef na otvorenju.

Gyoze Gyoze (Foto: PR)

Jedan od specijaliteta koji preporučuje je ramen. Oni koji nisu upoznati s ramenom mogu pomisliti da se radi o juhici s rezancima, mesom ili ribom i povrćem, ali svaki segment pripreme iziskuje vještinu i strpljenje. Poslužuje se sa svinjskom potrbušinom crne slavonske svinje, algama, posebno kuhanim jajima, začinima…

> Otok na kojem Milan Sijerković ne bi imao posla: Europska prijestolnica vječnog ljeta

"To je kompleksno jelo. Temeljac se kuha se od sedam do osam sati kako bi se razvile arome, a svinjska potrbušina marinira 24 sata te sporo peče od oko tri i pol sata. Radimo i domaću tjesteninu. Od početka pripreme do tanjura prođe dva do tri dana na pripremu“, kaže chef Pribičević.

Mljeveno meso crne slavonske svinje koristi se za gyoze, sočne i neodoljivo ukusne japanske jastučiće od tijesta, a počasno mjesto ima i sushi koji ne dolazi u već gotovim "setovima“. Gosti slažu svoje idealne kombinacije, a sudeći prema najavama, uskoro bi se mogli prepustiti u ruke chefa bez razmišljanja. Prema načelu omakasea kuhar stvara prema nadahnuću koje se najčešće ne može „reprizirati“. Matsunoki ima istaknut sushi bar te otvorenu kuhinju tako da nema skrivanja; sve je nadohvat očiju.

Sushi Sushi (Foto: PR)

Kamenice s granitom od vina i začinskog bilja, maki sushi, beef teriyaki, karrage piletina, matcha sladoled sa slatkom pastom od azuki graha i crumbleom od sezama neka su od jela koje možete kušati zaputite li se u Mali Lošinj. Osim toga, u Matsunokiju samostalno rade domaću udon tjesteninu koja se u woku sljubljuje s odležanim junećim biftekom, mladim mahunama i teriyaki umakom. Delicije chefa Saše Pribičevića dodatno upotpunjuje posebna ponuda viskija renomiranih destilerija iz Japana, kao što su Nikka Taketsuru, The Yamazaki, Hakushu i Hibiki, te ponuda pjenušavih sake vina i rakija.

> Otok vitalnosti: 6 razloga zašto odmah trebate posjetiti Mali Lošinj

Povodom otvorenja gosti Matsunokija uživali su na preopening partyju, dok su na Masterclassu prije gala večere kušali i sake vina. Uz jela chefa Saše Pribičevića, gosti Matsunokija isprobali su i prvi ružičasti šampanjac Veuve Clicquot Rosé, koji ove godine slavi 200 godina postojanja.

Kušanje sakea vodio je Suwi Zlatic, najbolji sommelier Austrie 2014, Ambassadeur du Champagne 2015/16 i VINEUS Sommelier 2016 te prvi hrvatski certificirani sake sommelier Ivan Jug. Kušače je iznenadila raznolikost stilova pića kojem ime sugerira da se radi tek o alkoholu. No zagrebe li se ispod površine i uđe u svijet koji je Hrvatskoj još uvijek nedovoljno poznat, zaključuje se kako je sake dobitna kombinacija uz sushi, egzotične – ali i domaće specijalitete.

  • #gdje sjesti
  • #Matsunoki
  • #mali lošinj
  • #Japan
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Ni Pelješki, ni Krčki... Znate li koji je najduži hrvatski most?
Preko Drave
Ni Pelješki, ni Krčki... Znate li koji je najduži hrvatski most?
Nemrut: Kraljevska grobnica s ogromnim skulpturama
Kultna planina
Mistični Nemrut: Sveto mjesto na kojem se bogovi i kraljevi pretvaraju u kamenje
Walkman, VHS i ostali: danas ih se jedva sjećamo, a nekad nužni
Nekad potrebni, danas artefakti
Walkman, VHS i ostali: Stvari koji su nam nekada bile sve, a danas ih se jedva sjećamo
Ti ludi turisti: opasna iskustva koja ljudi plaćaju
Novih stvari nikad dosta
Ti ludi turisti: Opasna iskustva koja ljudi plaćaju kako bi ih doživjeli
Kako provjeriti je li smjesa od mljevenog mesa dobro začinjena?
Iz najboljih restorana
Rijetki se ovo sjete napraviti: Trik s kojim ćete uvijek dobro začiniti mljeveno meso za sarmu i kobasice
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Vatrena voda
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Filmski ugođaj
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Venecijanske fritule
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Njemački gradić iz bajke čiju je slobodu sačuvao pijani gradonačelnik, a Disney ga je doslovno precrtao
Ponos Bavarske
Njemački gradić iz bajke čiju je slobodu sačuvao pijani gradonačelnik, a Disney ga je doslovno precrtao
Tjedni jelovnik jela na žlicu od 10.11. do 16.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Sretna četrnajstica
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Na dva sata od Zagreba: Toplo jezero u kojem je osobit gušt kupati se zimi
Najveće u Europi!
Sat vremena od granice: Toplo jezero u kojem je osobit gušt kupati se zimi

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Centar prepun policije, nekolicina ljudi ispred SNV-a pušta Thompsona, došao i nekadašnji glumac koji je želio biti gradonačelnik
"To je naš mjesec"
FOTO Centar Zagreba pun policije! Ispred SNV-a trešti Thompson, došao i nekadašnji glumac koji je htio biti gradonačelnik
Život s rijetkim bolestima: Mirta je jedna od 10-ak osoba u cijelom svijetu s mioklonom distonijom
Mirtina priča
"Sjedili smo za stolom i ručali. Odjednom kao da me stresla struja. Znali smo..."
DORH objavio kako je došlo do nesreće u kojoj je poginuo poznati splitski policajac
nakon očevida
Objavljeno tko je skrivio nesreću u kojoj je poginuo poznati splitski policajac
show
Znate li da je Doris Dragović ujna Iris Livaje, supruge Marka Livaje
bila joj je na vjenčanju
Znate li kojoj poznatoj Hrvatici je Doris Dragović ujna?
Laura Gnjatović na izboru za Miss Universe predstavila se u badiću
''aj lako za noge, ali...''
Naša misica odradila nastup u badiću na svjetskom izboru, svaki opis je suvišan!
Pogledajte atmosferu sa Hrvatske noći u Frankfurtu
dogoočekivana noć
Ludnica u Frankfurtu! Pogledajte atmosferu s najvećeg okupljanja Hrvata iz dijaspore
zdravlje
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Pokrovitelj Donat
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
Onkolozi upozoravaju
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
7 namirnica koje biste trebali kupovati svaki tjedan ako želite izgubiti visceralnu mast
Prema nutricionistima
7 namirnica koje biste trebali kupovati svaki tjedan ako želite izgubiti visceralnu mast
zabava
Ovakva kupaonica postoji samo u Bosni! Pogledajte neuobičajeni dizajn
Dosjetljivo
Ovakva kupaonica postoji samo u Bosni! Pogledajte neuobičajeni dizajn
Mogu se i ovako ugraditi nova vrata! Majstori na aparatima
Urnebesno
Mogu se i ovako ugraditi nova vrata! Majstori na aparatima
Kako ga je nokautirala! Presudila obračun između muškaraca odlučnim udarcem pa pobrala ovacije
Ups...
Kako ga je nokautirala! Presudila obračun između muškaraca odlučnim udarcem pa pobrala ovacije
tech
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Sad znamo i to
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Umjetna inteligencija mijenja sve: Kako će izgledati televizori u budućnosti?
Naglasak na iskustvu
Umjetna inteligencija mijenja sve: Kako će izgledati televizori u budućnosti?
Zastrašujući trend širi se internetom: Jeste li naišli na ovakve videozapise na društvenim mrežama?
Uznemirujuće
Zastrašujući trend širi se internetom: Jeste li naišli na ovakve videozapise na društvenim mrežama?
sport
Bosna i Hercegovina bruji o reakciji hrvatskog komentatora
Sjajan potez
VIDEO Bosna i Hercegovina bruji o reakciji hrvatskog komentatora: "Kakav čovjek"
Slovenci ovo ne pamte! Kekove trupe dočekali zvižduci, himna izviždana usred Ljubljane
Povela se rasprava
VIDEO Nezapamćene scene iz Ljubljane, susjedi u šoku: "Slovenija im je puno dala, mogli su barem..."
Drama pred ključni dvoboj, BiH izbornik planuo: "Bezobrazno! Sve ću im reći na njihovom jeziku"
Reagirali kod UEFA-e
Drama pred ključni dvoboj, BiH izbornik planuo: "Bezobrazno! Sve ću im reći na njihovom jeziku"
tv
U dobru i zlu: Lošim iznenađenjima nema kraja – što će sve poći po zlu ne propustite saznati u novim epizodama serije "U dobru i zlu"
U DOBRU I ZLU
Lošim iznenađenjima nema kraja – što će sve poći po zlu ne propustite saznati u novim epizodama serije "U dobru i zlu"
MasterChef: TOP 13 - tko vas je dosad najviše iznenadio svojim napretkom? Riješite anketu!
JEDAN MOŽE POBIJEDITI
TOP 13 - tko vas je dosad najviše iznenadio svojim napretkom? Riješite anketu!
Supertalent: Ovo nikako nismo očekivali od Martine! "Ja sam baš onu klasičnu hrvatsku..."
ADRENALIN
Ovo nikako nismo očekivali od Martine! "Ja sam baš onu klasičnu hrvatsku..."
putovanja
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Venecijanske fritule
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Njemački gradić iz bajke čiju je slobodu sačuvao pijani gradonačelnik, a Disney ga je doslovno precrtao
Ponos Bavarske
Njemački gradić iz bajke čiju je slobodu sačuvao pijani gradonačelnik, a Disney ga je doslovno precrtao
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Filmski ugođaj
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
novac
Ovo je najbolji sir na svijetu. "Velik je, zbog njega bi se ljudi mogli iskreno uzbuditi"
Ovo je najbolji sir na svijetu. "Velik je, zbog njega bi se ljudi mogli iskreno uzbuditi"
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
lifestyle
Ulična moda Zagreb u kožnatoj suknji i glamuroznim čizmama
Elegantno i moćno
Brineta iz centra Zagreba vrhunski se skockala, kožnata suknja i čizme modna su poslastica
Street style kombinacije sa zagrebačke špice koje bismo kopirali
MODNA INSPIRACIJA
15 kombinacija sa zagrebačke špice koje bismo kopirali od glave do pete
Deset najljepših žena na svijetu prema zlatnom rezu
Savršene proporcije
Gotovo savršene crte lica: Slavna glumica proglašena najljepšom ženom svijeta po zlatnom rezu
sve
Ovakva kupaonica postoji samo u Bosni! Pogledajte neuobičajeni dizajn
Dosjetljivo
Ovakva kupaonica postoji samo u Bosni! Pogledajte neuobičajeni dizajn
Znate li da je Doris Dragović ujna Iris Livaje, supruge Marka Livaje
bila joj je na vjenčanju
Znate li kojoj poznatoj Hrvatici je Doris Dragović ujna?
Bosna i Hercegovina bruji o reakciji hrvatskog komentatora
Sjajan potez
VIDEO Bosna i Hercegovina bruji o reakciji hrvatskog komentatora: "Kakav čovjek"
Pizzeria 14
Sretna četrnajstica

Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji

Degustacijske gurmanske mini pizze idealne su za dijeljenje s društvom, a kušati možete i slasne sendviče, salate i deserte... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Lampion - 9 Hrana i piće
    Nostalgija u tanjuru

    Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane

  • Kod Cvokonje - 4 Hrana i piće
    Do isteka zaliha

    Besplatan ručak za goste kafića: Kod Cvokonje se petkom nazdravlja uz domaći buncek, češnjovke, kotlovinu...

  • Pizzeria 14 Hrana i piće
    Sretna četrnajstica

    Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close