• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Novi japanski restoran u kojem se jedu gyoze od crne slavonske svinje i slasni sushi

Povodom otvorenja restorana Matsunoki u Malom Lošinju goste su oduševila jela od kvalitetnih namirnica, poput Kali tune, ali i široka paleta sakea te izvrsnih viskija...

Nika Borovac 26.06.2018 12:32 komentari
viber Created with Sketch.
Matsunoki - 6
Matsunoki - 6 (Foto:PR)

Galerija Matsunoki - 15 11 Gyoze 11 Matsunoki - 13 11 Chef Pribičević 11

U trendu Kviz općeg znanja - 2 15 pitanja Kviz općeg znanja: Pitanja iz opće kulture koja će vam razgibati pamćenje Shortbread millionaire začinjen s božićnim začinima Tri sloja savršenstva Ove božićne kocke stvorene su za milijunaše, jako su fine i nije ih teško napraviti Tonga - 3 Sto ljudi... Kakva zemlja! Nedjeljom ne radi aerodrom, pista prelazi preko prometne ceste, a ljudi su najdeblji na svijetu

Tko je posjetio Čikat na Malom Lošinju zauvijek će pamtiti mirise bora kojima lijepa uvala želi dobrodošlicu svojim gostima. Raskošni tamnozeleni ljepotani utrli su put razvitku samonikle šume još krajem 19. stoljeća i omogućili razvoj autohtonih vrsta poput mirte, planike, lemprika… Stoga ne čudi da netom otvoreni restoran u hotelu Bellevue upravo nosi ime zaštitnog znaka otoka. Matsunoki (bor) prvi je otočni japanski restoran u Hrvatskoj. Na tanjurima spaja gastronomska načela Mediterana i Azije koja dijele entuzijazam prema jelima što hrane duh, koliko i tijelo – nudeći senzaciju za sva osjetila. Takvom se kulinarskom filozofijom poveo chef Matsunokija, Saša Pribičević u kreiranju jelovnika.

S mladim timom od pet kuhara priprema japanske specijalitete za koje se koriste organske namirnice s malih obiteljskih gospodarstava. Kako i sam ističe - Jadran ima sve što treba; svježe namirnice s lakoćom pretače u japansku kuhinju. No ponešto dolazi i iz Sašinog rodnog kraja. Slavonac iz okolice Osijeka zagrebačku je adresu zamijenio otočnom nakon što je godinama iskustvo gradio u Apetitu, Takenoku i Time-u.

Chef Pribičević Chef Pribičević (Foto: PR)

"Uz Christiana Cabaliera uvidio sam što je ozbiljna gastronomija. U Apetitu sam puno naučio, a između ostalog – i tehnike maksimalnog iskorištavanja namirnica. Igrom slučaja sam završio u azijskoj kuhinji; u Takenoku sam proveo oko tri i pol godine, a zatim se zaposlio u Time-u. Ako postoje dobri azijski restorani u unutrašnjosti, nema razloga da ne bi bili i na obali. Prilikom odabira namirnica prilagođavamo se podneblju te spajamo Hrvatsku i Japan. Na jelovniku se mogu očekivati meso boškarina, tartufi te maslinovo ulje koje se primjerice koristi za pripremu carpaccia i emulzija. Pazimo da sve bude domaće i lokalno. Zastupljena je i crna slavonska svinja; provukli smo je kroz gyoze i ramen. Tu je i patka koja je karakteristična za azijsku kuhinju, a kao i gotovo sve namirnice, nabavljamo je s manjih OPG-a.

Japanski restoran zaslužuje najbolju tunu pa smo se odlučili na Kali koju koristi i Nobu (cijenjeni i najveći svjetski lanac sushi restorana). S tunom se ne smije se riskirati pa biramo svježinu i kvalitetu s Ugljana“, ispričao nam je chef na otvorenju.

Gyoze Gyoze (Foto: PR)

Jedan od specijaliteta koji preporučuje je ramen. Oni koji nisu upoznati s ramenom mogu pomisliti da se radi o juhici s rezancima, mesom ili ribom i povrćem, ali svaki segment pripreme iziskuje vještinu i strpljenje. Poslužuje se sa svinjskom potrbušinom crne slavonske svinje, algama, posebno kuhanim jajima, začinima…

> Otok na kojem Milan Sijerković ne bi imao posla: Europska prijestolnica vječnog ljeta

"To je kompleksno jelo. Temeljac se kuha se od sedam do osam sati kako bi se razvile arome, a svinjska potrbušina marinira 24 sata te sporo peče od oko tri i pol sata. Radimo i domaću tjesteninu. Od početka pripreme do tanjura prođe dva do tri dana na pripremu“, kaže chef Pribičević.

Mljeveno meso crne slavonske svinje koristi se za gyoze, sočne i neodoljivo ukusne japanske jastučiće od tijesta, a počasno mjesto ima i sushi koji ne dolazi u već gotovim "setovima“. Gosti slažu svoje idealne kombinacije, a sudeći prema najavama, uskoro bi se mogli prepustiti u ruke chefa bez razmišljanja. Prema načelu omakasea kuhar stvara prema nadahnuću koje se najčešće ne može „reprizirati“. Matsunoki ima istaknut sushi bar te otvorenu kuhinju tako da nema skrivanja; sve je nadohvat očiju.

Sushi Sushi (Foto: PR)

Kamenice s granitom od vina i začinskog bilja, maki sushi, beef teriyaki, karrage piletina, matcha sladoled sa slatkom pastom od azuki graha i crumbleom od sezama neka su od jela koje možete kušati zaputite li se u Mali Lošinj. Osim toga, u Matsunokiju samostalno rade domaću udon tjesteninu koja se u woku sljubljuje s odležanim junećim biftekom, mladim mahunama i teriyaki umakom. Delicije chefa Saše Pribičevića dodatno upotpunjuje posebna ponuda viskija renomiranih destilerija iz Japana, kao što su Nikka Taketsuru, The Yamazaki, Hakushu i Hibiki, te ponuda pjenušavih sake vina i rakija.

> Otok vitalnosti: 6 razloga zašto odmah trebate posjetiti Mali Lošinj

Povodom otvorenja gosti Matsunokija uživali su na preopening partyju, dok su na Masterclassu prije gala večere kušali i sake vina. Uz jela chefa Saše Pribičevića, gosti Matsunokija isprobali su i prvi ružičasti šampanjac Veuve Clicquot Rosé, koji ove godine slavi 200 godina postojanja.

Kušanje sakea vodio je Suwi Zlatic, najbolji sommelier Austrie 2014, Ambassadeur du Champagne 2015/16 i VINEUS Sommelier 2016 te prvi hrvatski certificirani sake sommelier Ivan Jug. Kušače je iznenadila raznolikost stilova pića kojem ime sugerira da se radi tek o alkoholu. No zagrebe li se ispod površine i uđe u svijet koji je Hrvatskoj još uvijek nedovoljno poznat, zaključuje se kako je sake dobitna kombinacija uz sushi, egzotične – ali i domaće specijalitete.

  • #gdje sjesti
  • #Matsunoki
  • #mali lošinj
  • #Japan
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Idila u Gorskom kotaru: Najljepši planinarski dom u Hrvatskoj
Nestvarno!
Idila u Gorskom kotaru: Planinarski dom kakav ćete teško naći bilo gdje u svijetu
Privatni spa uz šumu i potpunu tišinu: Bijeg kakav nam svima ponekad treba
Kuća za odmor Forest
Privatni spa uz šumu i potpunu tišinu: Bijeg kakav nam svima ponekad treba
Kralj božićnih kolača: Isprobali smo tiramisu panettone, a evo i dojmova...
Topi se u ustima
Kralj božićnih kolača: Isprobali smo tiramisu panettone, a evo i dojmova...
Gdje dočekati 2026.? Crno jajve vam donosi tri novogodišnja bijega za nezaboravan početak godine
Doček Nove
Gdje dočekati 2026.? Crno jaje vam donosi tri povoljna novogodišnja bijega za nezaboravan početak godine
Zagrljaj iz tanjura: Prefino varivo s oslićem i krumpirom prema receptu Matejke Buče
Iz nove kuharice
Zagrljaj iz tanjura: Prefino varivo s oslićem i krumpirom koje ćete napraviti nabrzinu
Čokoladni kolač s čokoladnim ganacheom recept
Tako dobro
Najlakši recept za čokoladni biskvit s čokoladnom glazurom – baš je ekstrasočno i fino
Kviz općeg znanja: O konjima, ljudima... i svemu ostalom
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Pitanja iz opće kulture koja će vam razgibati pamćenje
Božićna verzija shortbread millionaire kolača recept
Tri sloja savršenstva
Ove božićne kocke stvorene su za milijunaše, jako su fine i nije ih teško napraviti
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
Kuća za odmor Wild Rose
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
U carstvu dingača
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
Stavljate li ga u sarmu? Sporni sastojak koji je podijelio naciju našao se i u receptu starom 70 godina
Sto ljudi...
Jaje u sarmi ili ne? "Sporni" sastojak koji je podijelio naciju našao se i u receptu starom 70 godina
Kakva zemlja! Nedjeljom ne radi aerodrom, pista prelazi preko prometne ceste, a ljudi su najdeblji na svijetu
Sto ljudi...
Kakva zemlja! Nedjeljom ne radi aerodrom, pista prelazi preko prometne ceste, a ljudi su najdeblji na svijetu

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Užas na istoku Hrvatske! U rijeci pronađeno tijelo
Policija na terenu
Užas na istoku Hrvatske! U rijeci pronađeno tijelo
Marko Žižić deložiran iz stana, tvrdi: "Kad su otkupili dug, on je duplo narastao"
Najavio pravnu borbu
Nekad uspješni poduzetnik, danas deložiran iz stana: "Sve su mi oduzeli. Dug je najedanput narastao"
Međimurje pod opsadom, policajac poslao poruku ubojici: "Ako ovo vidi ili sluša..."
Potraga u tijeku
Međimurje pod opsadom, policajac poslao poruku ubojici: "Ako ovo vidi ili sluša..."
show
Saša Matić u Areni Zagreb na scenu pozvao Jakova Jozinovića i izazvao veliko oduševljenje publike
naša velika zvijezda!
Kakvo iznenađenje! Saši Matiću se u Areni Zagreb pridružio gost kojeg nitko nije očekivao
Melania uz Donalda Trumpa privukla pozornost na ždrijebu za Svjetsko prvenstvo
uvijek elegantna!
Izdanje Melanije Trump na ždrijebu stavilo je čak i američkog predsjednika u drugi plan!
Pjevačica Ivana Lovrić mamila poglede na zagrebačkoj špici
Izdanje za pamćenje
Za pjevačicom Colonije u minici okretali su se svi u centru naše metropole!
zdravlje
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
Važno za žene u rizičnoj skupini
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
Stručnjaci otkrivaju: Ove 3 navike nakon 19 sati smanjuju upalu u tijelu!
Stalno ste umorni i natečeni?
Stručnjaci otkrivaju: Ove 3 navike nakon 19 sati smanjuju upalu u tijelu!
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
Među 10 je najčešćih uzroka smrti
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
zabava
Majstor očitao lekciju iz parkiranja i skupio više od 40 milijuna pregleda
Wow!
Majstor očitao lekciju iz parkiranja i skupio više od 40 milijuna pregleda
Pametnim rješenjem uspjeli obraniti jelku od mačke, pogledajte genijalnu ideju!
Wow!
Pametnim rješenjem uspjeli obraniti jelku od mačke, pogledajte genijalnu ideju!
Gospođa prozvana kradljivcem stoljeća! Pogledajte kako je sakrila paket
Impresivno!
Gospođa prozvana kradljivcem stoljeća! Pogledajte kako je sakrila paket
tech
Rekordno otkriće u Boliviji: Gdje god pogledate, tlo je prekriveno njima!
Jedinstveno nalazište
Rekordno otkriće u Boliviji: Gdje god pogledate, tlo je prekriveno njima!
Koristite ovaj model iPhonea? Vrijeme je da kupite novi
Evo i zašto
Koristite ovaj model iPhonea? Vrijeme je da kupite novi
NASA-ina studija upozorava: Gotovo sve fotografije koje dobivamo sa svemirskih teleskopa su - zagađene
Sve veći problem
NASA-ina studija upozorava: Gotovo sve fotografije koje dobivamo sa svemirskih teleskopa su - zagađene
sport
Ždrijeb Svjetskog prvenstva: Hrvatska otvara grupu L s Engleskom 17. lipnja!
ŠTO KAŽETE NA GRUPU?
Ždrijeb Svjetskog prvenstva: Hrvatska otvara grupu L s Engleskom 17. lipnja!
Izbornik Engleske odmah nakon ždrijeba prišao Daliću i pokazao što misli o Vatrenima
dalić otkrio
Izbornik Engleske odmah nakon ždrijeba prišao Daliću i pokazao što iskreno misli o Vatrenima
Hrvatsku nakon Engleske čeka najduža pauza u povijesti na Svjetskom prvenstvu
OVO JE NEVIĐENO
Raspored: Hrvatska će se načekati da krene na SP-u, a onda nakon Engleske nova duža stanka
tv
U dobru i zlu: Večeras u seriji "U dobru i zlu": Presuda koja će promijeniti sve
U DOBRU I ZLU
Večeras u seriji "U dobru i zlu": Presuda koja će promijeniti sve
MasterChef: Platinasta kartica večeras je na meti troje izazivača koji će kuhati po nepotpunim receptima!
ČITANJE IZMEĐU REDAKA
Platinasta kartica večeras je na meti troje izazivača koji će kuhati po nepotpunim receptima!
Skrivena sudbina: Prisjetite se TOP 5 trenutaka napete turske serije "Skrivena sudbina"!
SKRIVENA SUDBINA
Prisjetite se TOP 5 trenutaka napete turske serije "Skrivena sudbina"!
putovanja
Kviz općeg znanja: O konjima, ljudima... i svemu ostalom
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Pitanja iz opće kulture koja će vam razgibati pamćenje
Idila u Gorskom kotaru: Najljepši planinarski dom u Hrvatskoj
Nestvarno!
Idila u Gorskom kotaru: Planinarski dom kakav ćete teško naći bilo gdje u svijetu
Božićna verzija shortbread millionaire kolača recept
Tri sloja savršenstva
Ove božićne kocke stvorene su za milijunaše, jako su fine i nije ih teško napraviti
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Poput narko–država, ali još globalnije: Uspon "scam država" čije ekonomije počivaju na online prevarama
Imali više od 20.000 ljudi
Poput narko–država, ali još globalnije: Uspon "scam država" čije ekonomije počivaju na online prevarama
Ljupka Gojić Mikić prodaje polovicu svoje tvrtke poznatoj pivovari: "Veselimo se pojačati kapacitet“
što dalje?
Ljupka Gojić Mikić prodaje polovicu svoje tvrtke poznatoj pivovari: "Veselimo se pojačati kapacitet“
lifestyle
Efektne čizme s visokom potpeticom iz ponude trgovina
MALO SJALA I GLAMURA
Ma, predobre! 12 čizama koje bismo voljeli dobiti od sv. Nikole
Recept za linzer pitu
Jednostavno je
Linzer-pita je naš favorit ovog Božića, spremile smo je za 15 minuta
Ana Maslać Plenković u crnom izdanju kod Pape Lava XIV
Elegantno izdanje
Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi
sve
Ždrijeb Svjetskog prvenstva: Hrvatska otvara grupu L s Engleskom 17. lipnja!
ŠTO KAŽETE NA GRUPU?
Ždrijeb Svjetskog prvenstva: Hrvatska otvara grupu L s Engleskom 17. lipnja!
Izbornik Engleske odmah nakon ždrijeba prišao Daliću i pokazao što misli o Vatrenima
dalić otkrio
Izbornik Engleske odmah nakon ždrijeba prišao Daliću i pokazao što iskreno misli o Vatrenima
Hrvatsku nakon Engleske čeka najduža pauza u povijesti na Svjetskom prvenstvu
OVO JE NEVIĐENO
Raspored: Hrvatska će se načekati da krene na SP-u, a onda nakon Engleske nova duža stanka
Cynic u Martićevoj - 16
Odlična ponuda

Cynic u Martićevoj: Kvartovsko mjesto za uživanje... u hrani, piću, druženju i danu

Cynic pogođenom atmosferom i konceptom otkriva točno što je Zagrebu nedostajalo. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Restoran 1444, Mokrice Aktualno
    Doživljaj za nepce

    Zimska čarolija u dvorcu Mokrice: Gastronomske simfonije Restorana 1444 dvorca Mokrice!

  • Cynic u Martićevoj - 16 Hrana i piće
    Odlična ponuda

    Cynic u Martićevoj: Kvartovsko mjesto za uživanje... u hrani, piću, druženju i danu

  • Harry’s Piccolo u Spinnakeru Hrana i piće
    Harry's Piccolo

    Uskoro u Istri: Jedan restoran i tri vrhunska chefa koja će promijeniti gastronomsku sliku Poreča

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close