• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Novi japanski restoran u kojem se jedu gyoze od crne slavonske svinje i slasni sushi

Povodom otvorenja restorana Matsunoki u Malom Lošinju goste su oduševila jela od kvalitetnih namirnica, poput Kali tune, ali i široka paleta sakea te izvrsnih viskija...

Nika Borovac 26.06.2018 12:32 komentari
viber Created with Sketch.
Matsunoki - 6
Matsunoki - 6 (Foto:PR)

Galerija Matsunoki - 15 11 Gyoze 11 Matsunoki - 13 11 Chef Pribičević 11

U trendu Pical Resort 5* - 3 Pical Resort Traži se sretnik koji će doživotno besplatno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu Kensington - 2 Traumatično iskustvo Robert o jezivim prizorima snimljenima na američkim ulicama: "Posjetio sam grad živih zombija" Nezdrava hrana - 2 Ultra-prerađeno Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti

Tko je posjetio Čikat na Malom Lošinju zauvijek će pamtiti mirise bora kojima lijepa uvala želi dobrodošlicu svojim gostima. Raskošni tamnozeleni ljepotani utrli su put razvitku samonikle šume još krajem 19. stoljeća i omogućili razvoj autohtonih vrsta poput mirte, planike, lemprika… Stoga ne čudi da netom otvoreni restoran u hotelu Bellevue upravo nosi ime zaštitnog znaka otoka. Matsunoki (bor) prvi je otočni japanski restoran u Hrvatskoj. Na tanjurima spaja gastronomska načela Mediterana i Azije koja dijele entuzijazam prema jelima što hrane duh, koliko i tijelo – nudeći senzaciju za sva osjetila. Takvom se kulinarskom filozofijom poveo chef Matsunokija, Saša Pribičević u kreiranju jelovnika.

S mladim timom od pet kuhara priprema japanske specijalitete za koje se koriste organske namirnice s malih obiteljskih gospodarstava. Kako i sam ističe - Jadran ima sve što treba; svježe namirnice s lakoćom pretače u japansku kuhinju. No ponešto dolazi i iz Sašinog rodnog kraja. Slavonac iz okolice Osijeka zagrebačku je adresu zamijenio otočnom nakon što je godinama iskustvo gradio u Apetitu, Takenoku i Time-u.

Chef Pribičević Chef Pribičević (Foto: PR)

"Uz Christiana Cabaliera uvidio sam što je ozbiljna gastronomija. U Apetitu sam puno naučio, a između ostalog – i tehnike maksimalnog iskorištavanja namirnica. Igrom slučaja sam završio u azijskoj kuhinji; u Takenoku sam proveo oko tri i pol godine, a zatim se zaposlio u Time-u. Ako postoje dobri azijski restorani u unutrašnjosti, nema razloga da ne bi bili i na obali. Prilikom odabira namirnica prilagođavamo se podneblju te spajamo Hrvatsku i Japan. Na jelovniku se mogu očekivati meso boškarina, tartufi te maslinovo ulje koje se primjerice koristi za pripremu carpaccia i emulzija. Pazimo da sve bude domaće i lokalno. Zastupljena je i crna slavonska svinja; provukli smo je kroz gyoze i ramen. Tu je i patka koja je karakteristična za azijsku kuhinju, a kao i gotovo sve namirnice, nabavljamo je s manjih OPG-a.

Japanski restoran zaslužuje najbolju tunu pa smo se odlučili na Kali koju koristi i Nobu (cijenjeni i najveći svjetski lanac sushi restorana). S tunom se ne smije se riskirati pa biramo svježinu i kvalitetu s Ugljana“, ispričao nam je chef na otvorenju.

Gyoze Gyoze (Foto: PR)

Jedan od specijaliteta koji preporučuje je ramen. Oni koji nisu upoznati s ramenom mogu pomisliti da se radi o juhici s rezancima, mesom ili ribom i povrćem, ali svaki segment pripreme iziskuje vještinu i strpljenje. Poslužuje se sa svinjskom potrbušinom crne slavonske svinje, algama, posebno kuhanim jajima, začinima…

> Otok na kojem Milan Sijerković ne bi imao posla: Europska prijestolnica vječnog ljeta

"To je kompleksno jelo. Temeljac se kuha se od sedam do osam sati kako bi se razvile arome, a svinjska potrbušina marinira 24 sata te sporo peče od oko tri i pol sata. Radimo i domaću tjesteninu. Od početka pripreme do tanjura prođe dva do tri dana na pripremu“, kaže chef Pribičević.

Mljeveno meso crne slavonske svinje koristi se za gyoze, sočne i neodoljivo ukusne japanske jastučiće od tijesta, a počasno mjesto ima i sushi koji ne dolazi u već gotovim "setovima“. Gosti slažu svoje idealne kombinacije, a sudeći prema najavama, uskoro bi se mogli prepustiti u ruke chefa bez razmišljanja. Prema načelu omakasea kuhar stvara prema nadahnuću koje se najčešće ne može „reprizirati“. Matsunoki ima istaknut sushi bar te otvorenu kuhinju tako da nema skrivanja; sve je nadohvat očiju.

Sushi Sushi (Foto: PR)

Kamenice s granitom od vina i začinskog bilja, maki sushi, beef teriyaki, karrage piletina, matcha sladoled sa slatkom pastom od azuki graha i crumbleom od sezama neka su od jela koje možete kušati zaputite li se u Mali Lošinj. Osim toga, u Matsunokiju samostalno rade domaću udon tjesteninu koja se u woku sljubljuje s odležanim junećim biftekom, mladim mahunama i teriyaki umakom. Delicije chefa Saše Pribičevića dodatno upotpunjuje posebna ponuda viskija renomiranih destilerija iz Japana, kao što su Nikka Taketsuru, The Yamazaki, Hakushu i Hibiki, te ponuda pjenušavih sake vina i rakija.

> Otok vitalnosti: 6 razloga zašto odmah trebate posjetiti Mali Lošinj

Povodom otvorenja gosti Matsunokija uživali su na preopening partyju, dok su na Masterclassu prije gala večere kušali i sake vina. Uz jela chefa Saše Pribičevića, gosti Matsunokija isprobali su i prvi ružičasti šampanjac Veuve Clicquot Rosé, koji ove godine slavi 200 godina postojanja.

Kušanje sakea vodio je Suwi Zlatic, najbolji sommelier Austrie 2014, Ambassadeur du Champagne 2015/16 i VINEUS Sommelier 2016 te prvi hrvatski certificirani sake sommelier Ivan Jug. Kušače je iznenadila raznolikost stilova pića kojem ime sugerira da se radi tek o alkoholu. No zagrebe li se ispod površine i uđe u svijet koji je Hrvatskoj još uvijek nedovoljno poznat, zaključuje se kako je sake dobitna kombinacija uz sushi, egzotične – ali i domaće specijalitete.

  • #gdje sjesti
  • #Matsunoki
  • #mali lošinj
  • #Japan
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Grad svetog Nikole u Zoološkom vrtu: Čarolija blagdana koja se ne propušta
U Zagrebu
Grad svetog Nikole u Zoološkom vrtu: Čarolija blagdana koja se ne propušta
Na 3 sata od Zagreba: Savršeni grad iz kojeg nije "tako lako" izići
Utopija
Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići
Svaki dan nešto na brzinu: Nova kuharica Matejke Buče donosi neodoljiva jela koja se pripremaju u 45 minuta ili manje
Zdravo i fino
Svaki dan nešto na brzinu: Nova kuharica Matejke Buče donosi neodoljiva jela koja se pripremaju u 45 minuta ili manje
Robert o jezivim prizorima snimljenima na američkim ulicama: "Posjetio sam grad živih zombija"
Traumatično iskustvo
Robert o jezivim prizorima snimljenima na američkim ulicama: "Posjetio sam grad živih zombija"
Vulkan koji se probudio nakon 10 tisuća godina: Oblaci puni pepela putuju nebom preko kontinenata
Vidi se iz svemira
Vulkan koji se probudio nakon 10 tisuća godina: Oblaci puni pepela putuju nebom preko kontinenata
Svinjski file u umaku od piva i luka: Rakošno jelo gotovo za samo 45 minuta recept
Umak iz raja
Svinjski file u umaku od piva i luka: Raskošno jelo gotovo za samo 45 minuta
Traži se sretnik koji će doživotno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu
Pical Resort
Traži se sretnik koji će doživotno besplatno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Ultra-prerađeno
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Otok Migingo je najnaseljeniji otok na svijetu
A gdje je kladionica!?
4 kafića, javna kuća i ljekarna: Je li ovo najnaseljeniji otok na svijetu?
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Za svačiji džep
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Robert o jezivim prizorima snimljenima na američkim ulicama: "Posjetio sam grad živih zombija"
Traumatično iskustvo
Robert o jezivim prizorima snimljenima na američkim ulicama: "Posjetio sam grad živih zombija"
"Ajme majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Zamke za turiste?
"Ajme, majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Brutalni napad u Rimu: Migranti silovali 18-godišnjakinju pred zaručnikom
ITALIJA U ŠOKU
Horor u Rimu: Par napadnut u parku, djevojka silovana pred nemoćnim zaručnikom
Srbija: Tragičan kraj potrage za nestalom Anom
KRAJ POTRAGE
Pronađena nestala Ana: Tijela su tri dana bila u automobilu
Hrvatskim pjevačima zabranjen koncert u Švicarskoj
OTKAZANO
Hrvatskim pjevačima zabranjen koncert u Švicarskoj: "U šoku smo i razočarani"
show
Nenad Tatarinov privukao pažnju najnovijom fotografijom na Instagramu
''Čestitke''
Nova fotka bivšeg supruga Maje Šuput otkrila promjenu u njegovu životu
Sreća u domu Mile i Ivane Kekin
''odmah sam znala!''
Sreća u domu Kekinovih! Predivnim videom naša političarka otkrila vijest
Kako danas izgleda Aleksandra Grdić?
izbjegava javnost
Kako danas izgleda Aleksandra Grdić? Osvanula je njezina najnovija fotka s jednog eventa!
zdravlje
6 namirnica koje nikad ne biste smjeli čuvati u plastici
Upozorava stručnjakinja
6 namirnica koje nikad ne biste smjeli čuvati u plastici
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada uzimate dodatke vitamina D?
Evo što pokazuju istraživanja
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada uzimate dodatke vitamina D?
Zmijska mokraća ključ za liječenje bubrežnih kamenaca i gihta?
Nevjerojatno otkriće
Zmijska mokraća ključ za liječenje bubrežnih kamenaca i gihta?
zabava
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
Urnebesno
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
Kako je to moguće?
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
Kad su vidjeli što je gorila napravila, nisu znali bi li se razbježali ili prasnuli u smijeh
Kakav potez...
Kad su vidjeli što je gorila napravila, nisu znali bi li se razbježali ili prasnuli u smijeh
tech
Japanski znanstvenici uspjeli ostvariti nešto dosad neizvedivo: Napravljena simulacija naše čitave galaksije - do zadnje zvijezde
100 miljardi svijetlih točkica
Japanski znanstvenici uspjeli ostvariti nešto dosad neizvedivo: Napravljena simulacija naše čitave galaksije - do zadnje zvijezde
VIDEO Vuk iznenadio znanstvenike: "Nisam mogao vjerovati vlastitim očima kad smo vidjeli snimku s kamere"
Kakvo iznenađenje
VIDEO Vuk iznenadio znanstvenike: "Nisam mogao vjerovati vlastitim očima kad smo vidjeli snimku s kamere"
Hrvatski i slovenski znanstvenici razvili novu metodu kako "osloboditi" i prebrojati metalne nanočestice iz otpadnog mulja
Ključno za cijeli ekosustav
Hrvatski i slovenski znanstvenici razvili novu metodu kako "osloboditi" i prebrojati metalne nanočestice iz otpadnog mulja
sport
Dobre vijesti za Brunu Petkovića, klub mu je isplatio dugovanja
Dobio što je tražio
Dobre vijesti za Brunu Petkovića, klub mu je isplatio dugovanja
Preminula legenda svima znanog prezimena, jedan od najvećih talijanskih golmana svih vremena
počivao u miru
Preminula legenda svima znanog prezimena, jedan od najvećih talijanskih golmana svih vremena
VIDEO Blamaža Guardiole i Cityja, Kovačeva Borussija pomela hit-momčad
Pogledajte golove
VIDEO Blamaža Guardiole i Cityja, Kovačeva Borussija pomela hit-momčad
tv
MasterChef: Vjekoslav Krsnik nakon eliminacije: "Radije bih preskočio to pitanje!"
SAZNAJTE KOJE!
Vjekoslav Krsnik nakon eliminacije: "Radije bih preskočio to pitanje!"
MasterChef: Antonijino remek-djelo na tanjuru zaslužilo pljesak! "Ovo je po meni spektakl!"
ODUŠEVILA!
Antonijino remek-djelo na tanjuru zaslužilo pljesak! "Ovo je po meni spektakl!"
U dobru i zlu: Pozvao ju je na prijateljsku večeru – jedini je problem tko će platiti
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Pozvao ju je na prijateljsku večeru – jedini je problem tko će platiti
putovanja
Robert o jezivim prizorima snimljenima na američkim ulicama: "Posjetio sam grad živih zombija"
Traumatično iskustvo
Robert o jezivim prizorima snimljenima na američkim ulicama: "Posjetio sam grad živih zombija"
Traži se sretnik koji će doživotno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu
Pical Resort
Traži se sretnik koji će doživotno besplatno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu
Vulkan koji se probudio nakon 10 tisuća godina: Oblaci puni pepela putuju nebom preko kontinenata
Vidi se iz svemira
Vulkan koji se probudio nakon 10 tisuća godina: Oblaci puni pepela putuju nebom preko kontinenata
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
Mađarska ostaje bez ruske nafte - i sada se mora pomiriti s Hrvatskom
brak iz interesa
Mađarska ostaje bez ruske nafte - i sada se mora pomiriti s Hrvatskom
lifestyle
Advent u Samoboru
Advent u Samoboru
Provjerite zašto je ovaj hrvatski grad postao hit Adventa, spremaju čaroliju
Adventski vijenci iz ponude domaćih cvjećarnica za 2025. godinu
SAVRŠENI SU
Zavirite u svijet adventskih vijenaca: Hrvatski kreativci pokazuju svoje najljepše komade
Severina u ekstravagantnoj haljini s perjem brenda Taller Marmo
U hit smeđoj boji
Severina: Haljina s perjem otkriva gola ramena, ali čekajte da vidite donji dio - pravi spektakl!
sve
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
Urnebesno
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
Kako je to moguće?
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
Advent u Samoboru
Advent u Samoboru
Provjerite zašto je ovaj hrvatski grad postao hit Adventa, spremaju čaroliju
Restoran 1444, Mokrice
Doživljaj za nepce

Zimska čarolija u dvorcu Mokrice: Gastronomske simfonije Restorana 1444 dvorca Mokrice!

Za one koji žele uživati u povijesnom ambijentu i vrhunskoj kuhinji, dvorac Mokrice s restoranom 1444 pruža jedinstven spoj kulture, povijesti i gastronomije. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Kod Cvokonje - 4 Hrana i piće
    Do isteka zaliha

    Besplatan ručak za goste kafića: Kod Cvokonje se petkom nazdravlja uz domaći buncek, češnjovke, kotlovinu...

  • Pizzeria 14 Hrana i piće
    Sretna četrnajstica

    Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji

  • Restoran 1444, Mokrice Aktualno
    Doživljaj za nepce

    Zimska čarolija u dvorcu Mokrice: Gastronomske simfonije Restorana 1444 dvorca Mokrice!

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close