• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Novi japanski restoran u kojem se jedu gyoze od crne slavonske svinje i slasni sushi

Povodom otvorenja restorana Matsunoki u Malom Lošinju goste su oduševila jela od kvalitetnih namirnica, poput Kali tune, ali i široka paleta sakea te izvrsnih viskija...

Nika Borovac 26.06.2018 12:32 komentari
viber Created with Sketch.
Matsunoki - 6
Matsunoki - 6 (Foto:PR)

Galerija Matsunoki - 15 11 Gyoze 11 Matsunoki - 13 11 Chef Pribičević 11

U trendu Gulaš Jednostavno, a preukusno Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa Kolač od mrkve Jednostavno Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja Sanski Most Impresivna okolica Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka

Tko je posjetio Čikat na Malom Lošinju zauvijek će pamtiti mirise bora kojima lijepa uvala želi dobrodošlicu svojim gostima. Raskošni tamnozeleni ljepotani utrli su put razvitku samonikle šume još krajem 19. stoljeća i omogućili razvoj autohtonih vrsta poput mirte, planike, lemprika… Stoga ne čudi da netom otvoreni restoran u hotelu Bellevue upravo nosi ime zaštitnog znaka otoka. Matsunoki (bor) prvi je otočni japanski restoran u Hrvatskoj. Na tanjurima spaja gastronomska načela Mediterana i Azije koja dijele entuzijazam prema jelima što hrane duh, koliko i tijelo – nudeći senzaciju za sva osjetila. Takvom se kulinarskom filozofijom poveo chef Matsunokija, Saša Pribičević u kreiranju jelovnika.

S mladim timom od pet kuhara priprema japanske specijalitete za koje se koriste organske namirnice s malih obiteljskih gospodarstava. Kako i sam ističe - Jadran ima sve što treba; svježe namirnice s lakoćom pretače u japansku kuhinju. No ponešto dolazi i iz Sašinog rodnog kraja. Slavonac iz okolice Osijeka zagrebačku je adresu zamijenio otočnom nakon što je godinama iskustvo gradio u Apetitu, Takenoku i Time-u.

Chef Pribičević Chef Pribičević (Foto: PR)

"Uz Christiana Cabaliera uvidio sam što je ozbiljna gastronomija. U Apetitu sam puno naučio, a između ostalog – i tehnike maksimalnog iskorištavanja namirnica. Igrom slučaja sam završio u azijskoj kuhinji; u Takenoku sam proveo oko tri i pol godine, a zatim se zaposlio u Time-u. Ako postoje dobri azijski restorani u unutrašnjosti, nema razloga da ne bi bili i na obali. Prilikom odabira namirnica prilagođavamo se podneblju te spajamo Hrvatsku i Japan. Na jelovniku se mogu očekivati meso boškarina, tartufi te maslinovo ulje koje se primjerice koristi za pripremu carpaccia i emulzija. Pazimo da sve bude domaće i lokalno. Zastupljena je i crna slavonska svinja; provukli smo je kroz gyoze i ramen. Tu je i patka koja je karakteristična za azijsku kuhinju, a kao i gotovo sve namirnice, nabavljamo je s manjih OPG-a.

Japanski restoran zaslužuje najbolju tunu pa smo se odlučili na Kali koju koristi i Nobu (cijenjeni i najveći svjetski lanac sushi restorana). S tunom se ne smije se riskirati pa biramo svježinu i kvalitetu s Ugljana“, ispričao nam je chef na otvorenju.

Gyoze Gyoze (Foto: PR)

Jedan od specijaliteta koji preporučuje je ramen. Oni koji nisu upoznati s ramenom mogu pomisliti da se radi o juhici s rezancima, mesom ili ribom i povrćem, ali svaki segment pripreme iziskuje vještinu i strpljenje. Poslužuje se sa svinjskom potrbušinom crne slavonske svinje, algama, posebno kuhanim jajima, začinima…

> Otok na kojem Milan Sijerković ne bi imao posla: Europska prijestolnica vječnog ljeta

"To je kompleksno jelo. Temeljac se kuha se od sedam do osam sati kako bi se razvile arome, a svinjska potrbušina marinira 24 sata te sporo peče od oko tri i pol sata. Radimo i domaću tjesteninu. Od početka pripreme do tanjura prođe dva do tri dana na pripremu“, kaže chef Pribičević.

Mljeveno meso crne slavonske svinje koristi se za gyoze, sočne i neodoljivo ukusne japanske jastučiće od tijesta, a počasno mjesto ima i sushi koji ne dolazi u već gotovim "setovima“. Gosti slažu svoje idealne kombinacije, a sudeći prema najavama, uskoro bi se mogli prepustiti u ruke chefa bez razmišljanja. Prema načelu omakasea kuhar stvara prema nadahnuću koje se najčešće ne može „reprizirati“. Matsunoki ima istaknut sushi bar te otvorenu kuhinju tako da nema skrivanja; sve je nadohvat očiju.

Sushi Sushi (Foto: PR)

Kamenice s granitom od vina i začinskog bilja, maki sushi, beef teriyaki, karrage piletina, matcha sladoled sa slatkom pastom od azuki graha i crumbleom od sezama neka su od jela koje možete kušati zaputite li se u Mali Lošinj. Osim toga, u Matsunokiju samostalno rade domaću udon tjesteninu koja se u woku sljubljuje s odležanim junećim biftekom, mladim mahunama i teriyaki umakom. Delicije chefa Saše Pribičevića dodatno upotpunjuje posebna ponuda viskija renomiranih destilerija iz Japana, kao što su Nikka Taketsuru, The Yamazaki, Hakushu i Hibiki, te ponuda pjenušavih sake vina i rakija.

> Otok vitalnosti: 6 razloga zašto odmah trebate posjetiti Mali Lošinj

Povodom otvorenja gosti Matsunokija uživali su na preopening partyju, dok su na Masterclassu prije gala večere kušali i sake vina. Uz jela chefa Saše Pribičevića, gosti Matsunokija isprobali su i prvi ružičasti šampanjac Veuve Clicquot Rosé, koji ove godine slavi 200 godina postojanja.

Kušanje sakea vodio je Suwi Zlatic, najbolji sommelier Austrie 2014, Ambassadeur du Champagne 2015/16 i VINEUS Sommelier 2016 te prvi hrvatski certificirani sake sommelier Ivan Jug. Kušače je iznenadila raznolikost stilova pića kojem ime sugerira da se radi tek o alkoholu. No zagrebe li se ispod površine i uđe u svijet koji je Hrvatskoj još uvijek nedovoljno poznat, zaključuje se kako je sake dobitna kombinacija uz sushi, egzotične – ali i domaće specijalitete.

  • #gdje sjesti
  • #Matsunoki
  • #mali lošinj
  • #Japan
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Oko 9000 eura za 500 grama sušene mandarine? Skupocjena namirnica koja liječi i sladi
Miris zlata
Skupocjena namirnica koja liječi i sladi: Plaćaju i 17 tisuća eura za kilogram korice mandarine
U mikrovalnoj, tavi i pećnici: 3 genijalna načina za savršeno pečene kestene
Odlični!
Pali svaki put: 3 genijalna načina za savršeno pečene kestene
Puna okusa i iznenađenja: Gusta juha od mrkve i jabuke
Neobično fina
Puna okusa i iznenađenja: Gusta juha od mrkve i jabuke
U bojama jeseni: Recept za lazanje s bundevom i špinatom
Kremaste i ukusne
U bojama jeseni: Recept za lazanje s bundevom i špinatom
Hrvatska putovnica je jača od američke
Henley Passport Indeks
Objavljena nova lista najmoćnijih putovnica svijeta, a Hrvatska je jača čak i od SAD-a
Tajne profesionalaca: Kako savršeno skuhati tjesteninu?
Škola kuhanja
Mario Mihelj savjetuje kako savršeno skuhati tjesteninu
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Impresivna okolica
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Jednostavno, a preukusno
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Jednostavno
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi
Turkana
Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi
Tjedni jelovnik brza jela od 13.10 do 19.10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 brzih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje već vjerojatno imate sve sastojke kod kuće
Tjedni jelovnik jela sa žlicom za hladno vrijeme 6. 10. do 12. 10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 toplih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna koja se mogu napraviti za malo novca

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Simbol ribe često se može vidjeti na automobilima
Jasna poruka
Ovaj simbol često se može vidjeti na automobilima: Znate li njegovo značenje?
Susjedi su pozvali policiju zbog buke: Nitko nije bio spreman na ono što su pronašli
Šok u Poljskoj
Gotovo 30 godina laži! Susjedi su pozvali policiju zbog buke: Nitko nije bio spreman na ono što su pronašli
Strava u Njemačkoj: Šetači u šumi pronašli tijelo, vjeruju da je to dječak koji je nestao
strava u njemačkoj
Fabian (8) je nestao u petak, a sada su šetači u šumi pronašli tijelo djeteta
show
Poznato je zašto Sejda Bešlić nije bila na sprovodu supruga Halida Bešlića
da ti srce pukne!
Otkriveno zašto Sejda nije bila na sprovodu voljenog supruga Halida Bešlića
Evo što znače obilježja na lijesu Halida Bešlića
tradicija i poštovanje
Koja je simbolika obilježja na lijesu Halida Bešlića?
Mama Stjepana Vukadina proslavila 55. rođendan
raznježio objavom
Kako izgledaju roditelji chefa Vukadina? Pokazao ih je posebnim povodom
zdravlje
Zastrašujuće otkriće: Više od 99 % ljudi s moždanim ili srčanim udarom imalo je ove znakove upozorenja prije!
Veliko istraživanje
Zastrašujuće otkriće: Više od 99 % ljudi s moždanim ili srčanim udarom imalo je ove znakove upozorenja prije!
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Nutricionisti otkrivaju
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Kako napisati oporuku koju nitko neće moći poništiti?
Važan korak!
Kako napisati oporuku koju nitko neće moći poništiti?
zabava
Užasan parking inspirirao urnebesnu šalu koja je nasmijala domaću publiku
Presmiješno
Užasan parking inspirirao urnebesnu šalu koja je nasmijala domaću publiku
Nadmudrio nepristojnog medvjeda, njegovo rješenje oduševilo internet
Genijalno!
Nadmudrio nepristojnog medvjeda, njegovo rješenje oduševilo internet
Morate vidjeti što piše na kamionu snimljenom kod Šibenika! Publika oduševljena
Urnebesno
Morate vidjeti što piše na kamionu snimljenom kod Šibenika! Publika oduševljena
tech
Kupujete na Temuu? Stručnjak objasnio kakvim se trikovima služe kako bi privukli kupce
Više od 30 trikova
Kupujete na Temuu? Stručnjak objasnio kakvim se trikovima služe kako bi privukli kupce
Rani znak upozorenja? Sindrom nemirnih nogu povećava rizik od ove opake bolesti mozga
Novo istraživanje otkriva
Rani znak upozorenja? Sindrom nemirnih nogu povećava rizik od ove opake bolesti mozga
Netflix priprema iznenađenje za pretplatnike za kraj ove godine
Službena najava
Netflix priprema iznenađenje za pretplatnike za kraj ove godine
sport
Noćna mora bez kraja: Česi ne mogu kući, ostali zarobljeni na otočju
Nevjerojatno
Noćna mora se nastavlja: Česi ne mogu kući, ostali zarobljeni na otočju
Hrvatska protiv Brazila i Kolumbije uoči SP 2026.
Finale prije finala
Bombastična vijest: Evo protiv koga će Hrvatska igrati uoči Mundijala
Užas u Scumacherovoj vili: Australski vozač optužen da je silovao Michaelovu medicinsku sestru
priznao odnos
Užas u Schumacherovoj vili: Australski vozač optužen da je silovao Michaelovu medicinsku sestru
tv
MasterChef: Ivanu Bariću pozlilo, a u mislima mu je bilo samo jedno: "Iznevjerio sam ih!"
SAMO JAKO!
Ivanu Bariću pozlilo, a u mislima mu je bilo samo jedno: "Iznevjerio sam ih!"
MasterChef: Požar u MasterChef kuhinji! ''Gledam u to i ne mogu vjerovati što se događa''
NE PROPUSTITE!
Požar u MasterChef kuhinji! ''Gledam u to i ne mogu vjerovati što se događa''
U dobru i zlu: Sestrine riječi ohrabrenja su ono što joj je bilo potrebno
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Sestrine riječi ohrabrenja su ono što joj je bilo potrebno
putovanja
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Jednostavno, a preukusno
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Jednostavno
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"
Vrata Bilogore
Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"
novac
Više od polovice poduzetnika razmatra preseljenje u inozemstvo. Ovo je najpopularnija destinacija
Nije zbog poreza
Više od polovice poduzetnika razmatra preseljenje u inozemstvo. Ovo je najpopularnija destinacija
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
Zašto Trump i desnica žele uništiti milijardera Georgea Sorosa
Česta meta
Zašto Trump i desnica žele uništiti milijardera Georgea Sorosa
lifestyle
Bienenstich ili pčelinji ubod: Recept za kolač koji svi traže
Savršenstvo!
Njemački kolač odličan je primjer da su jednostavne slastice najbolje, zato svi traže baš ovaj recept
Stan u zagrebačkoj Dubravi uređen s puno duše i šarma
KAO MALI RAJ
Stan u zagrebačkoj Dubravi pun duše i šarma, ali kuhinja je ipak najposebnija
Ulična moda Zagreb u tenisicama s povišenom petom Isabel Marant
I BOJA JE DIVNA
Tenisice sa zagrebačke špice koje mogu zamijeniti štikle, a uz fini kaput izgledaju zakon
sve
Poznato je zašto Sejda Bešlić nije bila na sprovodu supruga Halida Bešlića
da ti srce pukne!
Otkriveno zašto Sejda nije bila na sprovodu voljenog supruga Halida Bešlića
Evo što znače obilježja na lijesu Halida Bešlića
tradicija i poštovanje
Koja je simbolika obilježja na lijesu Halida Bešlića?
Mama Stjepana Vukadina proslavila 55. rođendan
raznježio objavom
Kako izgledaju roditelji chefa Vukadina? Pokazao ih je posebnim povodom
Vrata Bilogore
Vrata Bilogore

Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"

Te naše nedjelje nebo je plakalo, ali uz topli ugođaj i juhu kao bakinu brzo nam je zasjalo sunce. Da ne bi bilo zabune, nije to bila juha kakve moderne bake, nego baš onakva kakva se nekoć jela – fina, mesna, s puno tjestenine s okicama na vrhu koje ne osuđuju srkanje ni rezance na bradi... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Posljednja večera Aktualno
    Nema reprize

    Što biste naručili na posljednjoj večeri? Neobična gozba u Zagrebu na koju vas pozivaju neki od najboljih hrvatskih chefova

  • Plantea - 12 Hrana i piće
    "Nikad ne bih rekla da ovo nije meso"

    Jeli smo u prvoj vegetarijanskoj pizzeriji u Zagrebu i jako se iznenadili

  • Vrata Bilogore Hrana i piće
    Vrata Bilogore

    Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close