Smještene u Atlantskom oceanu, nedaleko od Afričke obale, Tenerife su dio Kanarskog otočja i jedno od najpopularnijih destinacija za Europljane. U nadi da privuku što više posjetitelja Tenerife konstantno smišljaju nove aktivnosti i atrakcije u kojima će svatko naći nešto po svom ukusu, ali i budžetu.

Ako ste mislili da su Tenerife još samo jedan otok gdje ćete na plaži položiti svoj ručnik i cijeli dan se izležavati, onda će vas iznenaditi šarolika ponuda koja se ovdje nudi. Bilo da se ovdje nađete sami ili u društvu, evo kratkog pregleda što sve možete očekivati.

Sunčano mjesto za obiteljski odmor

Tenerife je već dugo poznat kao idealno mjesto za sve tipove putnika, pa tako i za obiteljski odmor. Zbog toga se svi izrazito trude kako bi Tenerife prikazali kao idealnu okolinu za odmor na koji možete povesti svoju djecu. Većina hotela u svojoj ponudi ima organiziran cjelodnevni animacijski program kojim će okupirati vaše dijete, a vama osigurati pokoji dan samo za sebe.

Wellness-oaze

Siguran sam da će vas iznenaditi wellness-ponuda na otoku. Svi su hoteli na neki način u svoju ponudu ukomponirali neki oblik wellnessa, a uz njega se možete opustiti uz vrhunsku masažu u fitness-centru ili na nekoj terapiji uljepšavanja. A ono što je najbolje, ako vam se svidi wellness-ponuda nekog hotela, ne morate biti njegov gost kako biste isprobali ponudu, dovoljno je mahnuti zelembaćima i otvorit će vam se svaka vrata.

Avanturizam

Ako se više volite odmarati izležavajući se na suncu i provodeći dane kraj bazena, onda preskočite ovaj odlomak. Ali ako vam je izležavanje dosadno i već nakon prvog dana se zasitite sunca, moja je preporuka da odete na adrenalinski izlet koji će dobro pročistiti vaše krvne žile od nakupljenih masnoća i stresa. No ako vas adrenalin ne pali, onda svakako razmislite o šetnji duž otoka, ili vožnji biciklom, kako biste mogli uživati u prekrasnim pejzažima i prirodnim ljepotama.

Golf

Na otoku postoji devet golfskih igrališta koji su primjereni za sve tipove igrača. Najlakše igralište, ono za početnike, ima čak 27 rupa, dok ostala igrališta imaju više rupa, ali i zahtjevniji teren. Većina golfskih terena smještena je uz hotele tako da oni ljeniji golferi neće morati puno vremena trošiti na putovanje do terena i natrag.

Romantično odmaralište

I dok se velika pažnja poklanja obiteljskom odmoru, u zadnje vrijeme pozornost se počinje okretati i na romantični odmor za dvoje. Zlatne pješčane plaže okružene visokim palmama i stiliziranim ležaljkama nude idealno mjesto za ispijanje koktela i uživanje u dvoje. Često ćete tijekom noćne šetnje plažama naići na parove kako imaju romantičnu večeru uz svijeće na samoj plaži. Na otoku postoji i nekoliko hotela koji su samo za odrasle, tako da nećete morati gubiti živce zbog dječje galame.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju