• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Uskoro u Istri: Jedan restoran i tri vrhunska chefa koja će promijeniti gastronomsku sliku Poreča

Vrsni trio je uistinu usrećio goste koji su imali priliku prisustvovati gurmanskoj premijeri. Jela koja bude zanimanje kao da usporavaju vrijeme, zaustavljaju nas u trenutku i potiču na igru otkrivanja tekstura, mirisa i okusa...
Nika Borovac 3.12.2025 15:56 komentari
viber Created with Sketch.
Harry’s Piccolo u Spinnakeru
Harry’s Piccolo u Spinnakeru (Foto:Valamar Collection)

Galerija Harry’s Piccolo u Spinnakeru - 9 11 Harry’s Piccolo u Spinnakeru - 7 11 Harry’s Piccolo u Spinnakeru - 6 11 Harry’s Piccolo u Spinnakeru - 5 11 "U povijesnoj jezgri Trsta, veličanstvena zgrada nekadašnje burze postala je gastronomska adresa chefova Mattea Metullia i Davidea De Pra. Ovaj je dvojac stvorio spektakularnu otvorenu kuhinju i pretvorio je u uzbudljivu pozornicu za sve sretnike u publici. Kuhinja Mattea i Davidea spada među najuzbudljivije u regiji – i šire!“, piše renomirani vodič Michelin o restoranu Harry's Piccolo, jednom od tek 38 restorana u Italiji koji se mogu pohvaliti s dvije zvjezdice. Vrsni dvojac, Matteo Metullio i Davide De Pra ne mijenja samo gastronomsku sliku Italije: novi gurmanski dom, ili bolje rečeno vikendicu, pronašli su nešto bliže od Trsta, u novom Pical Resort 5*, koji Valamar na proljeće otvara u Poreču. No Harry’s Piccolo je djelić uzbudljive ugostiteljske slagalice.

U trendu Gulaš je savršeno jelo za zimu Tjedni jelovnik Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna Pelješki tunel - 1 U carstvu dingača Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom" Trentino, Italija - 6 Primamljiva ponuda Na predivni sjever: Italija vam plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite

"Smješten tik uz more, s pogledom na staru jezgru Poreča i UNESCO-om zaštićenu Eufrazijevu baziliku, Pical Resort spaja mediteranski šarm i suvremeni luksuz nove generacije. Zamišljen je kao otvoreni urbani prostor koji se prirodno povezuje s gradom. Inspiraciju crpi iz nekadašnje željezničke pruge Parenzana, koja je povezivala Poreč s Trstom, a ideja povezanosti reflektira se u dizajnu, gourmet ponudi i sadržajima", kažu u Valamaru i ističu:

"Pical Resort predstavlja iskorak koji pozicionira Poreč kao jednu od ključnih gourmet destinacija Mediterana s ukupno 11 restorana i 10 barova. U središtu ponude ističe se Harry’s Piccolo Poreč. Osim njega treba istaknuti već otvoreni Fogo by Bekal koji je već nakon prve odrađene sezone zadobio pohvale struke te dugoočekivani JAZ by Ana Roš u Poreču koji se otvara krajem godine.“

Harry’s Piccolo u Spinnakeru - 5 Harry’s Piccolo u Spinnakeru - 5 (Foto: Valamar Collection)

Kao uvertiru u novo poglavlje, chefovi Matteo Metullio i Davide De Pra u porečkom restoranu Spinnaker su najavili svoj dolazak ekskluzivnom večerom. Bio je to značajan dan i za chefa Gorana Hrastovčaka, koji je tim povodom obilježio prelazak u Harry's Piccolo, gdje će se pridružiti uigranom dvojcu. Chef Hrastovčak je Spinnakeru učvrstio temelje na karti najboljih istarskih restorana, kao i osigurao preporuku u Michelinovom vodiču, a sada svoje mjesto prepušta Marku Turkoviću, jednom od najboljih hrvatskih chefova.

Harry’s Piccolo u Spinnakeru - 13 Harry’s Piccolo u Spinnakeru - 13 (Foto: Valamar Collection) Matteo Metullio i Davide De Pra svoju su priču započeli kroz prijateljstvo i suradnju. Ne viđaju se često dva prijatelja koja mogu ravnopravno voditi istu kuhinju, dijeliti viziju i pritom se nadopunjavati. Da bi čitava stvar bila još fascinantnija, chef Hrastovčak će im se pridružiti kao treći mušketir, ili kako toplo kažu: prijatelj. Talijanski chefovi ne skrivaju zadovoljstvo novim članom svoje kulinarske obitelji. Zajedničkim snagama već tjednima rade na novom jelovniku porečkog Harry’s Piccola, u čiju će kuhinju stizati namirnice malih proizvođača.

"Smatramo da su Istra i cijela regija koju čine Italija, Austrija i Hrvatska jedna zajednička gastronomska cjelina. Bez granica. Naša vinska karta također nema granica jer radimo s lokalnim terroirima, a ne s državama na karti“, otkrivaju chefovi, dodajući kako ćemo u njihovim tanjurima doživjeti okuse i mirise koji počivaju na njihovim korijenima, ali i modernim tehnikama. Na druženju prije večere zanimalo nas je i što misle o svojem zvjezdanom statusu – nosi li im Michelin zadovoljstvo ili stvara pritisak da zadrže cijenjeno priznanje.

Harry’s Piccolo u Spinnakeru - 3 Harry’s Piccolo u Spinnakeru - 3 (Foto: Valamar Collection)

"Pritisak je svugdje u životu – ima ljudi koji rade svaki dan, imaju djecu i na kraju mjeseca jedva spajaju kraj s krajem. To je veći pritisak nego naš posao. Mi imamo privilegiju raditi posao koji volimo sa svojim timom koji je poput obitelji. Pravi pritisak je u bolnici, kad kirurg otvara srce i odlučuje hoće li netko živjeti. Kuhinja je… samo trenutak, samo emocija. Radimo puno, ali kada se kuha srcem i s osmijehom, gost to osjeti na tanjuru. Važno je da se ljudi osjećaju dobrodošlo, a ne samo da uživaju u hrani. Kada kuhamo ne razmišljamo o zvjezdicama, nego o gostima – o tome kako ćemo ih usrećiti“, otkrivaju chefovi i dodaju kako se ne prestaju truditi, istraživati nove koncepte i raditi na novim jelima.

Vrsni trio je uistinu usrećio goste koji su imali priliku prisustvovati gurmanskoj premijeri. Jela koja bude zanimanje kao da usporavaju vrijeme, zaustavljaju nas u trenutku i potiču na igru otkrivanja tekstura, mirisa i okusa. Što se krije u unutrašnosti pozdrava iz kuhinje koji izgleda poput malih crnih rajčica, a što pod hrskavim valom morske Cezar salate? Kako uopće jedno jelo u misli tako precizno može dozvati sjećanje na plavetnilo i bezbrižnost? Kako su se samo dosjetili da će se gorčina pelina tako lijepo sastati s janjetinom koja miriše na morske trave? Pitanje za pitanjem izazivalo je želju za istraživanjem, a slijed za slijedom – divljenje.

Harry’s Piccolo u Spinnakeru - 10 Harry’s Piccolo u Spinnakeru - 10 (Foto: Valamar Collection)

Hrabre kompozicije sastojaka fasciniraju i ako ih samo pročitate na papiru. Cezarova salata u tanjure donosi zapečenu romanu s gofom, kavijarom, vlascem, majonezom od mente i hrskavim čipsom od napuhanog rižinog zrna sa spirulinom. Morska carbonara - Carbonaro d’Alaska spaja crni bakalar s miso umakom, dimljenom kremom od krumpira, kupusom, pinjolima, grožđicama i daikonom. Harry'sotto pak donosi prekrasno kremast rižoto u vodi od rajčice, s planktonom, kaparima, inćunima i bosiljkom. Minuciozno pečena janjetina se nadopunjuje s crnim trubama, morskom travom i celerom.

S jelima su se izvrsno sljubila hrvatska, slovenska i talijanska vina, a ovacije su zaslužili i deserti pastry chefice Dragane Kovačević, jedne od najkreativnijih u Hrvatskoj. Djelom drska, djelom ljubavna, njezina remek-djela otkrivaju tajne istarskog kraja, ali idejama idu puno dalje, prema zvijezdama, rekli bi pjesnici. Večera koja ne poznaje granice gostima je darovala uspomene na doživljaj koji će dugo pamtiti i omogućila nam da zavirimo u kuhinju porečkog Harry's Piccola koji će bez sumnje biti od jedan od razloga za posjet Poreču i Istri.

Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata" Željeznički kolodvor u Antwerpenu - 10 Željeznički kolodvor u Antwerpenu - 9 Željeznički kolodvor u Antwerpenu - 8 +7 Željeznički kolodvor u Antwerpenu - 7

  • #gdje sjesti
  • #poreč
  • #Harry's Piccolo
  • #Spinnaker
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Kako napraviti vruću sangriju?
Začinjena i tako fina
Bolje od kuhanog vina? Recept za vruću sangriju idealnu za hladnu zimu
Uskoro u Istri: Jedan restoran i tri vrhunska chefa koja će promijeniti gastronomsku sliku Poreča
Harry's Piccolo
Uskoro u Istri: Jedan restoran i tri vrhunska chefa koja će promijeniti gastronomsku sliku Poreča
Božićna bajka na 930 metara: Bogat program u idili Parka prirode Učka
Od 12. do 14. prosinca
Božićna bajka na 930 metara: Bogat program u idili Parka prirode Učka
Putevima rudara: Uzbudljiva šetnja u prošlost Istre uz vino i slasne zalogaje za 0 eura
Stazom svete Barbare
Putevima rudara: Uzbudljiva šetnja u prošlost Istre uz vino i slasne zalogaje za 0 eura
Adventi u susjedstvu: gdje još doživjeti blagdansku čaroliju!
Zimske čari
Advent u susjedstvu: Kamo otputovati kako biste doživjeli najbolju blagdansku čaroliju?
Wolt ponudio digitalno rješenje za ručak na poslu – stiže Wolt for Work!
Oglas
Wolt ponudio digitalno rješenje za ručak na poslu – stiže Wolt for Work!
Tjedni jelovnik zimska jela od 1.12. do 7.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna
Na sjeveru Italije: Trentino plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Primamljiva ponuda
Na predivni sjever: Italija vam plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
U carstvu dingača
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
Recept za rimske njoke: Savršeni prilog dostojan svečanog ručka
Bolji od običnih?
Recept za rimske njoke: Savršeni prilog dostojan svečanog ručka
Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata"
"Lijepi mali kolodvor"
Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata"
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
Kuća za odmor Wild Rose
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Strašna nesreća na A3: Kamion udario pješakinju (33) i odbacio je u drugu traku. Preminula je
Tragedija
Strašna nesreća na A3: Kamion udario pješakinju (33) i odbacio je u drugu traku. Preminula je
Izvučen je Eurojackpot
SRETNI DOBITNIK
Izvučen je Eurojackpot! Pogledajte kamo ide veliki dobitak
Radnici iz Zanzibara preselili u Gorski kotar
AFRIKU ZAMIJENILI HRVATSKOM
Iz Zanzibara su trbuhom za kruhom došli u Gorski kotar i toplu klimu zamijenili planinama i snijegom: "Sve je ovdje bolje"
show
Ana Rucner komentirala vezu s partnerom Markom Duvnjakom
''stvari se katkad...''
Ana Rucner o vezi i partneru: ''Reći ću vrlo iskreno, dalje idem sama...''
Ruben Van Gucht podigao prašinu najnovijom fotkom na Instagramu
evo tko je ona
Suprug Blanke Vlašić javno objavio prisnu fotku s mlađahnom ljepoticom
Pjevačica Ivana Lovrić mamila poglede na zagrebačkoj špici
Izdanje za pamćenje
Za pjevačicom Colonije u minici okretali su se svi u centru naše metropole!
zdravlje
Kada i kako piti omega-3 kapsule? Ovo morate znati prije nego ih krenete uzimati
Piše nutricionistica
Kada i kako piti omega-3 kapsule? Ovo morate znati prije nego ih krenete uzimati
Koje meso ima najviše proteina? Pogledajte tablicu
Uključujući i ribu
Koje meso ima najviše proteina? Pogledajte tablicu
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
Važno za žene u rizičnoj skupini
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
zabava
Mladi vozač nasmijao promet natpisom na vozilu! Pogledajte što je napisao
Urnebesno
Mladi vozač nasmijao promet natpisom na vozilu! Pogledajte što je napisao
Ovo bi trebali vidjeti Nijemci": Još jedan prizor s Balkana postao hit na društvenim mrežama
Jao…
Ovo bi trebali vidjeti Nijemci": Još jedan prizor s Balkana postao hit na društvenim mrežama
Djevojke mislile da su naišle na Bambija, a onda je uslijedilo neugodno iznenađenje
Jao…
Djevojke mislile da su naišle na Bambija, a onda je uslijedilo neugodno iznenađenje
tech
Otkrivena skrivena kombinacija koja ubrzava starenje mozga i povećava rizik od Alzheimerove bolesti
Mnogi nisu svjesni
Otkrivena skrivena kombinacija koja ubrzava starenje mozga i povećava rizik od Alzheimerove bolesti
Stanovnici se pobunili protiv robotaksija: Ne mogu spavati i pod stalnim su stresom
Neočekivani problemi
Stanovnici se pobunili protiv robotaksija: Ne mogu spavati i pod stalnim su stresom
Otkrivena neočekivana ranjivost AI chatbotova: Odgovaraju na apsolutno sve upite ako im se govori ovim riječnikom
Zanimljivo i zabrinjavajuće
Otkrivena neočekivana ranjivost AI chatbotova: Odgovaraju na apsolutno sve upite ako im se govori ovim riječnikom
sport
VIDEO Fulham je u zadnjoj minuti već krenuo slaviti gol za 5:5, Joško Gvardiol je rekao - ne može!
JUNAK UTAKMICE
VIDEO Fulham je u zadnjoj minuti već krenuo slaviti gol za 5:5, Joško Gvardiol je rekao - ne može!
Užasna vijest iz Dinama: Mateo Lisica ima monokuleozu
Čeka ga pauza
Užasna vijest iz Dinama: Krilni napadač ima mononukleozu
Tragedija zasjenila utakmicu DFB Kupa RB Leipzig - Magdeburg 3:1
Strašno
Tragedija u Njemačkoj: Spiker objavio tužnu vijest, reakcija dijela navijača izazvala zgražanje
tv
MasterChef: Jurica smatra da je jedan kandidat trebao ispasti prije njega! Pogađate li o kome se radi?
NAPUSTIO MASTERCHEF
Jurica smatra da je jedan kandidat trebao ispasti prije njega! Pogađate li o kome se radi?
MasterChef: Mark se u stres testu fokusirao samo na jednu stvar: "Cilj je izbaciti Otta van!"
NIJE USPIO
Mark se u stres testu fokusirao samo na jednu stvar: "Cilj je izbaciti Otta van!"
MasterChef: Tikvica je presudila! Jurica Jurašković napustio MasterChef
SRČANI BORAC!
Tikvica je presudila! Jurica Jurašković napustio MasterChef
putovanja
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
U carstvu dingača
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
Tjedni jelovnik zimska jela od 1.12. do 7.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
Kuća za odmor Wild Rose
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Loš dan za Putina: EU od 2026. trajno ukida sav uvoz ruskog plina nakon povijesnog dogovora
Parlament, Vijeće i Komisija složni
Loš dan za Putina: EU od 2026. trajno ukida sav uvoz ruskog plina nakon povijesnog dogovora
Jedna od najopasnijih država i dalje privlači brojne turiste: "Morate spavati unutar sigurne zone. Nije za one sa slabim srcem"
Turistički procvat
Jedna od najopasnijih država i dalje privlači brojne turiste: "Morate spavati unutar sigurne zone. Nije za one sa slabim srcem"
lifestyle
Recepti za božićne kolače
Nema čega nema
Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste
Čitateljice birale koje ime im je ljepše - Lucija ili Mia
REZULTATI ANKETE
Nešto se promijenilo u 2025.: Ovo ime ponovno dokazuje da je – bezvremensko
Parfemi koji se na koži osjete satima
ISPLATIVA KUPOVINA
Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja
sve
Recepti za božićne kolače
Nema čega nema
Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste
VIDEO Fulham je u zadnjoj minuti već krenuo slaviti gol za 5:5, Joško Gvardiol je rekao - ne može!
JUNAK UTAKMICE
VIDEO Fulham je u zadnjoj minuti već krenuo slaviti gol za 5:5, Joško Gvardiol je rekao - ne može!
Ana Rucner komentirala vezu s partnerom Markom Duvnjakom
''stvari se katkad...''
Ana Rucner o vezi i partneru: ''Reći ću vrlo iskreno, dalje idem sama...''
Fogo by Bekal u Poreču - 2
Bekalov brat na moru

Fogo by Bekal u Poreču: Gdje vatra nije samo metoda, već sastojak i - filozofija

"Fogo nije kopija Bekala – to je njegov brat koji je odlučio preseliti na more. I dalje većinu toga radimo na vatri, i dalje tragamo za iskrenim okusom, ali sada kroz prizmu Mediterana", poručuju chefovi Šakota i Turković. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close