Sjajna slana i slatka jela mogu se napraviti od samo tri sastojka. Da biste postigli savršenu ravnotežu i dubinu okusa, morat ćete se poslužiti nekim prečicama.

#MeatlessMonday otvaramo s punjenim i zapečenim šampinjonima za koje su vam potrebne gljive, naribani sir i kupovni umak pesto alla genovese. Ako ne želite jesti hranu životinjskog porijekla, kupite veganske alternative, odnosno sir i umak napravljen od namirnica biljnog porijekla.

Za ovaj tjedan predlažemo vam i ukusnu tjesteninu sa sirom koja se priprema u jednom loncu, finu paštetu od tune iz konzerve, te pečenu piletinu u sočnoj kombinaciji umaka od soje i smeđeg šećera.

Naći će se tu nešto i za ljubitelje slatkog. Ovaj tjedan nudimo vam dva čak dva slatka recepta: za prhke kekse i dekadentnu čokoladnu tortu.

Kremasta tjestenina Kremasta tjestenina (Foto: Getty Images)

Nastavite čitati i pronađite 7 recepta za 7 finih jela koja se mogu napraviti samo s tri sastojka.

Ponedjeljak, 21.8. – Punjeni šampinjoni

Napunite šampinjone slasnom kombinacijom naribanog sira i kupovnog umaka na bazi bosiljka i pinjola, pa ga ispecite u pećnici. Evo što morate napraviti da biste uživali u finom jelu.

Utorak, 22.8. – Slane pogačice sa sirom

Britanski scones su prhke pogačice koje se tradicionalno poslužuju uz čaj s mliječnom kremom i pekmezom. Ove pogačice možete pretvoriti i u slani zalogaj te im dodati nešto naribanog britanskog cheddar sira.

Mi vam donosimo najlakši recept za upravo tu slaniju verziju sconesa koji se priprema od svega tri sastojka.

Srijeda, 23.8. – Tjestenina iz jednog lonca

Ukusnu tjesteninu sa sirom možete napraviti samo u jednom loncu. Umjesto na vodi skuhajte ga na mlijeku i tako si zajamčite jelo kremaste teksture. Evo što točno morate napraviti.

Prhki keksi Prhki keksi (Foto: Shutterstock)

Četvrtak, 24.8. – Prhki keksi

Prhki keksi uvijek su dobra ideja – poslužiti ih možete uz šalicu čaja ili kave za doručak, međuobrok ili desert. Jeste li znali da se ova ukusna slastica može napraviti od svega tri sastojka te u 20-ak minuta? Recept je toliko lagan da će se snaći i oni koji nemaju mnogo iskustva u pečenju slastica.

Petak, 25.8. – Pašteta od tune

Tajna kremaste strukture je u avokadu, a sok od limuna daje osvježavajući štih namazu koji se pretvara brzinski ručak kad ste u stisci s vremenom. Ovako se radi.

Subota, 26.8. – Čokoladna torta bez brašna

Isprobajte i finu čokoladnu tortu koja se priprema bez grama brašna. Za ovaj recept bit će vam potrebna samo jaja, maslac i čokolada za kuhanje.

Piletina s umakom od soje i smeđeg šećera Piletina s umakom od soje i smeđeg šećera (Foto: Shutterstock)

Nedjelja, 27.8. – Pileći zabatak

Za nedjeljni ručak pripremite otkošteni pileći zabatak u umaku od soje i smeđeg šećera. Nitko neće moći pogoditi da ste jelo napravili od samo tri sastojka. Evo i recepta.

7 prefinih jela za svaki dan ovoga tjedna oko kojih se ne morate puno truditi Pohana cvjetača Pannukakku Riba se može ispeći u soli +1 Vučena svinjetina u sendviču

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju