Piletina se može pripremiti na mnogobrojne načine – možete je pirjati, pržiti, poširati i peći – te sljubljivati s različitim sastojcima.
Odličan okus jela možete dobiti čak i kada koristite ograničene namirnice – primjerice samo tri sastojka. Ovaj recept za otkošteni pileći zabatak u umaku od soje i smeđeg šećera najbolji je dokaz za to.
Sastojci:
- 450 g otkoštenog pilećeg zabatka
- 125 ml umaka od soje
- 60 g smeđeg šećera
Priprema:
- Zagrijte veliku tavu s neprianjajućim dnom na umjerenoj temperaturi.
- U tavu dodajte piletinu narezanu na manje komade i pecite je dok ne dobije zlatno-smeđu boju s obje strane.
- U zdjelici pomiješajte umak od soje i smeđi šećer i prelijte preko piletine.
- Kuhajte sve zajedno dok se piletina termički ne obradi do kraja, a umak ne reducira i zgusne.
- Poslužite piletinu s prilogom po želji. Dobar tek!