Piletina se može pripremiti na mnogobrojne načine – možete je pirjati, pržiti, poširati i peći – te sljubljivati s različitim sastojcima.

Odličan okus jela možete dobiti čak i kada koristite ograničene namirnice – primjerice samo tri sastojka. Ovaj recept za otkošteni pileći zabatak u umaku od soje i smeđeg šećera najbolji je dokaz za to.

Sastojci:

  • 450 g otkoštenog pilećeg zabatka
  • 125 ml umaka od soje
  • 60 g smeđeg šećera

Priprema:

  1. Zagrijte veliku tavu s neprianjajućim dnom na umjerenoj temperaturi.
  2. U tavu dodajte piletinu narezanu na manje komade i pecite je dok ne dobije zlatno-smeđu boju s obje strane.
  3. U zdjelici pomiješajte umak od soje i smeđi šećer i prelijte preko piletine.
  4. Kuhajte sve zajedno dok se piletina termički ne obradi do kraja, a umak ne reducira i zgusne.
  5. Poslužite piletinu s prilogom po želji. Dobar tek!

5 jela koja treba probati svaki pravi ljubitelj piletine Hladna salata od tjestenine i piletine Pašteta Pileći ražnjići hit su svakoga ljeta i sezone roštiljanja +1 Pohana piletina

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju