Prhki keksi uvijek su dobra ideja – poslužiti ih možete uz šalicu čaja ili kave za doručak, međuobrok ili desert. Jeste li znali da se ova ukusna slastica može napraviti od svega tri sastojka te u 20-ak minuta?

Donosimo vam najlakši recept za prhke kekse koji se rade od bijelog brašna, šećera i komadića hladnog maslaca. Priprema je toliko jednostavna da će se snaći i oni koji inače nisu vješti s pečenjem slastica.

Recept je toliko jednostavan da ga nećete morati ni zapisati – sastojci i postupak pamte se na prvo čitanje.

U trendu Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući Hrskava i sočna piletina Provjeren recept Probajte, bit će vam drago: Za uvijek sočnu piletinu treba vam samo jedan sastojak

Prhki keksi - sastojci:

  • 150 g bijelog brašna
  • 100 g maslaca
  • 50 g bijelog šećera

Prhki keksi - priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 170 Celzijevih stupnjeva.
  2. U veću zdjelu stavite brašno, šećer i hladan maslac narezan na manje kocke. Rukama utisnite maslac u brašno kako biste dobili teksturu mokrog tijesta. Rukama oblikujte mrvice u kuglu tijesta.
  3. Na pobrašnjenoj podlozi razvucite dobiveno tijesto na debljinu oko pola centimetara. Izrežite željeni oblik tijesta i stavite na lim za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje.
  4. Stavite kekse u hladnjak na 20-ak minuta da se stisnu, pa ih stavite peći u zagrijanu pećnicu na 15 do 20 minuta odnosno dok ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju.
  5. Ohladite ih prije posluživanja. Dobar tek!

  Neodoljivi čokoladni raspucanci: Jednostavna poslastica za kojom će gosti poludjeti Čokoladni raspucanci Čokoladni raspucanci Čokoladni raspucanci +0 Čokoladni raspucanci