Prhki keksi uvijek su dobra ideja – poslužiti ih možete uz šalicu čaja ili kave za doručak, međuobrok ili desert. Jeste li znali da se ova ukusna slastica može napraviti od svega tri sastojka te u 20-ak minuta?
Donosimo vam najlakši recept za prhke kekse koji se rade od bijelog brašna, šećera i komadića hladnog maslaca. Priprema je toliko jednostavna da će se snaći i oni koji inače nisu vješti s pečenjem slastica.
Recept je toliko jednostavan da ga nećete morati ni zapisati – sastojci i postupak pamte se na prvo čitanje.
Sastojci za prhke kekse:
- 150 g bijelog brašna
- 100 g maslaca
- 50 g bijelog šećera
Priprema keksa:
- Zagrijte pećnicu na 170 Celzijevih stupnjeva.
- U veću zdjelu stavite brašno, šećer i hladan maslac narezan na manje kocke. Rukama utisnite maslac u brašno kako biste dobili teksturu mokrog tijesta.
- Rukama oblikujte mrvice u kuglu tijesta.
- Na pobrašnjenoj podlozi razvucite dobiveno tijesto na debljinu oko pola centimetara.
- Izrežite željeni oblik tijesta i stavite na lim za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje.
- Stavite kekse u hladnjak na 20-ak minuta da se stisnu, pa ih stavite peći u zagrijanu pećnicu na 15 do 20 minuta odnosno dok ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju.
- Ohladite ih prije posluživanja. Dobar tek!
Iskoristite sezonu: 5 recepata za fina jela koja možete napraviti s jagodama +1