Prhki keksi uvijek su dobra ideja – poslužiti ih možete uz šalicu čaja ili kave za doručak, međuobrok ili desert. Jeste li znali da se ova ukusna slastica može napraviti od svega tri sastojka te u 20-ak minuta?

Donosimo vam najlakši recept za prhke kekse koji se rade od bijelog brašna, šećera i komadića hladnog maslaca. Priprema je toliko jednostavna da će se snaći i oni koji inače nisu vješti s pečenjem slastica.

Recept je toliko jednostavan da ga nećete morati ni zapisati – sastojci i postupak pamte se na prvo čitanje.

Sastojci za prhke kekse:

  • 150 g bijelog brašna
  • 100 g maslaca
  • 50 g bijelog šećera

Priprema keksa:

  1. Zagrijte pećnicu na 170 Celzijevih stupnjeva.
  2. U veću zdjelu stavite brašno, šećer i hladan maslac narezan na manje kocke. Rukama utisnite maslac u brašno kako biste dobili teksturu mokrog tijesta.
  3. Rukama oblikujte mrvice u kuglu tijesta.
  4. Na pobrašnjenoj podlozi razvucite dobiveno tijesto na debljinu oko pola centimetara.
  5. Izrežite željeni oblik tijesta i stavite na lim za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje.
  6. Stavite kekse u hladnjak na 20-ak minuta da se stisnu, pa ih stavite peći u zagrijanu pećnicu na 15 do 20 minuta odnosno dok ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju.
  7. Ohladite ih prije posluživanja. Dobar tek!

Iskoristite sezonu: 5 recepata za fina jela koja možete napraviti s jagodama Jagode su sjajna namirnica za pripremu raznih kolača Jagode Svinjski kotleti u umaku od jagoda i balzamičnog octa +1 Torta od jagoda i piškota

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju