Sastojci:

  • 8 jaja
  • 450 grama tamne čokolade
  • 230 grama maslaca

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 160 Celzijevih stupnjeva.
  2. Čokoladu i maslac narežite na manje komade, pa ih rastopite na pari. Isto možete učiniti i u mikrovalnoj pećnici.
  3. U mikseru istucite jaja pjenasto dok se ne udvostruči njihov volumen.
  4. Postupno i ručno umiješajte jaja u čokoladu koristeći plastičnu špatulu.
  5. Dobro namastite kalup za torte, promjera 20 centimetara, prije nego što u njega prebacite smjesu za tortu.
  6. Kalup stavite u dublji lim za pečenje, koji ste dopola napunili vrućom vodom.
  7. Pecite tortu 20 – 25 minuta dok se vrh torte na napuhne i stvori korica (poput browniesa), odnosno dok termometar ne pokazuje temperaturu od 60 Celzijevih stupnjeva u sredini torte.
  8. Izvadite kalup iz parne kupelji i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
  9. Poslužite tortu s nešto šećera u prahu ili s kuglicom sladoleda po želji. Dobar tek!

10 trikova slastičara uz koje će vam torte i kolači biti sočni i puni okusa Blagdanski deserti - 2 Torta od sira s limoncellom Torta +3 Raspucanci s limunom

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju