Sastojci:
- 8 jaja
- 450 grama tamne čokolade
- 230 grama maslaca
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 160 Celzijevih stupnjeva.
- Čokoladu i maslac narežite na manje komade, pa ih rastopite na pari. Isto možete učiniti i u mikrovalnoj pećnici.
- U mikseru istucite jaja pjenasto dok se ne udvostruči njihov volumen.
- Postupno i ručno umiješajte jaja u čokoladu koristeći plastičnu špatulu.
- Dobro namastite kalup za torte, promjera 20 centimetara, prije nego što u njega prebacite smjesu za tortu.
- Kalup stavite u dublji lim za pečenje, koji ste dopola napunili vrućom vodom.
- Pecite tortu 20 – 25 minuta dok se vrh torte na napuhne i stvori korica (poput browniesa), odnosno dok termometar ne pokazuje temperaturu od 60 Celzijevih stupnjeva u sredini torte.
- Izvadite kalup iz parne kupelji i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
- Poslužite tortu s nešto šećera u prahu ili s kuglicom sladoleda po želji. Dobar tek!
10 trikova slastičara uz koje će vam torte i kolači biti sočni i puni okusa +3