Sastojci:

  • 1250 ml mlijeka
  • 400 grama suhih makarona
  • 200 grama naribanog topivog sira po želji

Priprema:

  1. U velikom loncu zagrijte mlijeko. Kad mlijeko zakuha ubacite u njega tjesteninu.
  2. Kuhajte tjesteninu u mlijeku uz povremeno miješanje oko deset minuta.
  3. Kad tjestenina bude skuhana do kraja, ugasite štednjak te ubacite u lonac naribani sir. Lijepo se tope gauda, cheddar, pa čak i mozzarella.
  4. Miješajte tjesteninu sve dok se sir ne otopi do kraja.
  5. Poslužite toplo sa salatom po želji. Dobar tek!

Uvrnuta tjestenina: Protrljajte dlanove i napravite omiljene talijanske "davitelje svećenika" Strozzapreti Strozzapreti - 4 Strozzapreti - 3 +1 Strozzapreti - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju