Salata od kus-kusa, tune i povrća, primjerice, priprema se s kuhalom za vodu za 15-ak minuta, dok vam za finu pizzu treba još manje vremena od toga ako ste unaprijed kupili tijesto u pekarnici ili trgovini.

Za početak tjedna i #MeatlessMonday predlažemo brzopoteznu salatu od mahunarki koja obiluje bjelančevinama biljnog porijekla, a koju možete jesti samu ili kao prilog drugim jelima.

Ljubitelji piletine uživat će pak u brzinskom receptu s limunom i vrhnjem za kuhanje.

Našli smo mjesta i za dva slatka jela – francuski tost s Nutellom te indijske kuglice laddoo, koje se spremaju od samo dva sastojka – kokosova brašna i kondenziranog mlijeka.

Piletina s limunom i vrhnjem Piletina s limunom i vrhnjem (Foto: Shutterstock)

Ponedjeljak, 26. 6. – Salata od mahunarki

Balela je poznato jelo bliskoistočne kuhinje koje se radi od nekoliko različitih mahunarki poput graha i slanutka, miješa sa svježim rajčicama, krastavcem, lukom i češnjakom, a začinjava maslinovim uljem, limunovim sokom, soli i paprom. Ako upotrijebite grah i slanutak iz konzerve – možete je napraviti u 15-ak minuta. Evo recepta.

Utorak, 27. 6. – Ljetna tjestenina s limunom

Za pripremu slasne tjestenine ne treba vam mnogo vremena, namirnica ni kuhinjskih dodataka. Sljubite češnjak, maslac, limun i bosiljak s tjesteninom po želji i napravite fini ručak za samo 15 minuta. Evo što trebate napraviti.

Srijeda, 28. 6. – Francuski tost s Nutellom

Dan započnite francuskim tostom koji je napunjen slasnom Nutellom. Ovo je sjajan način da potrošite stari kruh. Pripazite samo da ga ne režete pretanko jer ćete dobiti gnjecav nered – idealna kriška za francuski tost trebala bi biti debljine 2 - 2,5 cm. Poslužite se ovim receptom kako biste uživali u divnoj slastici.

Četvrtak, 29. 6. – Pizza u tavi

Imate li spremno tijesto, od pizze vas dijeli tek deset minuta – a najbolje je od svega što vam ne treba ni pećnica. Evo kako možete pripremiti pizzu s omiljenim sastojcima.

Petak, 30. 6. – Salata od kus-kusa i tune

Da biste skuhali kus-kus, ne morate paliti štednjak – dovoljno je vodu zagrijati u kuhalu za vodu i preliti je preko sitnih zrnaca pšenične krupice te pustiti da se namaču oko pet minuta. Dok se kus-kus namače, nasjeckajte povrće, pomiješajte ga s tunom iz konzerve i sve dobro začinite, a potom uživajte u laganom, brzom i ukusnom ručkom. Imamo recept.

Kuglice laddoo Kuglice laddoo (Foto: Shutterstock)

Subota, 1. 7. – Indijske kuglice s kokosovim brašnom

Laddoo ili laddu su slatke male indijske loptice koje se rade od brašna, maslaca i šećera, a mogu sadržavati i sitno sjeckane orašaste plodove, usitnjeni kokos ili grožđice. Mi vam donosimo recept sa samo dva sastojka, a koji se mogu složiti za svega desetak minuta.

Nedjelja, 2. 7. – Piletina s limunom i vrhnjem

Piletina je u mnogim hrvatskim kućanstvima omiljen izvor bjelančevina za pripremu ručaka i večera. To slasno meso postat će još bolje ako ga sljubite s malo limuna i vrhnja, dok će vam pametno rezanje pomoći da skratite termičku obradu, a obrok pripremite za petnaestak minuta. Evo i recept!

7 finih ljetnih jela idealnih za svaki dan ovog vrućeg tjedna Cholado Vijetnamske proljetne rolice Gusta hladna juha Vichyssoise +1 Cobb salata s piletinom

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju