Laddoo ili laddu su slatke male indijske loptice koje se rade od brašna, maslaca ili gheeja i šećera, a mogu sadržavati i sitno sjeckane orašaste plodove, usitnjeni kokos ili grožđice.

Šarolike verzije uključuju i namirnice poput slanutkovog brašna, kondenzirano mlijeko, pistacije, čokoladu… a najčešće se poslužuju za blagdane i festivale.

Jedna od prednosti slatkih loptica je u tome što su brzo gotove, a donosimo recept za koji vam neće trebati više od desetak minuta. Prema želji, možete u smjesu ubaciti i aromu vanilije, kardanom u prahu ili popržene, usitnjene orašaste plodove.

Sastojci za laddoo od kokosa:

  • 200 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 150 g usitnjenog kokosa + za posipavanje

Priprema:

  1. Pomiješajte mlijeko i kokos pa prebacite u lonac i kuhajte na laganoj vatri miješajući dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
  2. Dok je smjesa još uvijek topla oblikujte loptice i uvaljajte ih u usitnjeni kokos.

Gotovo ništa kalorija: "Vodopad rezanci" koji su sve popularniji u Hrvatskoj Shirataki rezanci Shirataki rezanci - 3 Shirataki rezanci - 2 +1 Shirataki rezanci - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju