Sastojci za ljetnu tjesteninu:

  • 225 g sušene tjestenine
  • 500 ml pilećeg temeljca
  • 4 češnja češnjaka
  • 30 g maslaca
  • 20 g naribanog parmezana
  • 1 limun
  • nekoliko listića svježeg bosiljka
  • sol i papar po želji

Priprema ljetne tjestenine:

  1. U većem loncu otopite maslac i na njemu kratko prepržite sitno nasjeckan češnjak. Dodajte sol i papar po želji.
  2. U lonac ulijte pileći temeljac. Iscijedite sok jednog limuna i dodajte naribanu koricu.
  3. Ubacite tjesteninu, sve dobro promiješajte, poklopite i pustite da se kuha na umjerenoj temperaturi oko 10 minuta.
  4. Na kraju kuhanja umiješajte naribani parmezan i nekoliko listića bosiljka. Dobar tek!

U YouTube videu azijske kuharice Seonkyoung Longest pogledajte kako se sprema ova brzinska i fina tjestenina.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju