Ako vam je već dosadilo kuhati krumpire ili spravljati pire na isti način, evo jednog tradicionalnog, ali „španjolskijeg“ načina za pripremu krumpira. Zovu ga španjolskim ručkom siromaha i star je stoljećima. Inače dolazi u nekoliko verzija, a za danas smo odabrali verziju s jajima.

Sastojci:

3 veća mlada krumpira
1-2 zelene paprike (narezati na tanje trakice)
1 luk (narezati na tanke ploškice)
4 češnja češnjaka (sitno narezati)
4 jaja
maslinovo ulje
sol, papar, peršin

Priprema:

1. Krumpire dobro operite i ostružite koru žicom za suđe. Ne morate je guliti, dovoljno ih je samo dobro oprati i osušiti.

2. Narežite krumpire na komadiće.

3. Ulijte maslinovo ulje u tavu i ugrijte ga. U njega položite krumpir i nježno ga okrećite svake 3 ili 4 minute. U tavi neka bude oko 25 minuta i skinite ga s vatre kada ga uspijete lako probosti čačkalicom (ali da se ne raspadne).

4. Dok se krumpir krčka, razbijte jaja u posebnu zdjelu i dodajte malo soli i papra. Nježno ih miješajte svega nekoliko sekundi. 

5. Nakon što je krumpir u tavi gotov, izvadite ga sa strane.

6. U isto ulje stavite papriku, luk i češnjak. Lagano miješajte oko 8 minuta dok luk ne postane proziran.

7. Vratite krumpir u tavu, dodajte prstohvat soli i malo papra. Nježno miješajte par minuta.

8. U tavu ubacite jaja i sve zajedno miješajte oko 3-4 minute.

Ovo jelo možete začiniti peršinom i to je to! Poslužite i uživajte 😊

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju