Sastojci:
4 manja krumpira
6 žlica maslaca
3 žlice naribanog parmezana
češnjak u prahu po želji
sol i papar po želji

U trendu Robinzonska kuća Tubile na Krku, Airbnb - 6 85 eura na noć Kućica od 20 kvadrata na Krku savršena je za one koji se žele udaljiti od gužve i pronaći malo mira i tišine Pirjane tikvice Uz meso i ribu Najfinije pirjane tikvice: Recept za sjajan prilog gotov za 10 do 15 minuta Suhomesnati proizvodi Skraćuju život Stručnjak za dugovječnost otkrio: Nemojte jesti ovih 5 "otrovnih" vrsta hrane

Slika nije dostupna Hrana i piće Hrskav, sočan, neponovljivo dobar: Recept za krumpir koji se priprema 15 sati

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

2. Otopite maslac pa ga prelijte u pravokutnu vatrostalnu posudu i ravnomjerno rasporedite po dnu.

3. Začinite maslac naribanim sirom i češnjakom u prahu.

4. Dobro operite i očetkajte krumpir. Posušite ga i prepolovite. Krumpire stavite peći na rastopljeni maslac s korom prema gore.

5. Posolite i popaprite krumpire po želji.

Slika nije dostupna Hrana i piće Česta greška zbog koje slatki krumpir ispadne loše kad se ispeče u pećnici

6. Stavite peći krumpire u pećnicu oko 40 do 45 minuta, odnosno dok se termički ne obrade do kraja.

7. Pustite da se krumpiri ohlade barem pet minuta prije nego što ih izvadite iz vatrostalne posude. Ako ih pokušate vruće izvaditi iz posude, hrskava korica će se raspasti i ostati na dnu posude.

8. Poslužite s kiselim vrhnjem i malo svježeg začinskog bilja. Dobar tek!

Kako se rade hrskave polovice krumpira u rastopljenom maslacu i parmezanu, pogledajte u YouTube videu kanala Family Friendly Recipes.