Sastojci:
4 manja krumpira
6 žlica maslaca
3 žlice naribanog parmezana
češnjak u prahu po želji
sol i papar po želji

Slojevit krumpir koji se dvaput peče Hrana i piće Hrskav, sočan, neponovljivo dobar: Recept za krumpir koji se priprema 15 sati

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

2. Otopite maslac pa ga prelijte u pravokutnu vatrostalnu posudu i ravnomjerno rasporedite po dnu.

3. Začinite maslac naribanim sirom i češnjakom u prahu.

4. Dobro operite i očetkajte krumpir. Posušite ga i prepolovite. Krumpire stavite peći na rastopljeni maslac s korom prema gore.

5. Posolite i popaprite krumpire po želji.

Površinu slatkog krumpira nemojte izbosti nožem prije pečenja Hrana i piće Česta greška zbog koje slatki krumpir ispadne loše kad se ispeče u pećnici

6. Stavite peći krumpire u pećnicu oko 40 do 45 minuta, odnosno dok se termički ne obrade do kraja.

7. Pustite da se krumpiri ohlade barem pet minuta prije nego što ih izvadite iz vatrostalne posude. Ako ih pokušate vruće izvaditi iz posude, hrskava korica će se raspasti i ostati na dnu posude.

8. Poslužite s kiselim vrhnjem i malo svježeg začinskog bilja. Dobar tek!

Kako se rade hrskave polovice krumpira u rastopljenom maslacu i parmezanu, pogledajte u YouTube videu kanala Family Friendly Recipes.