Sastojci:
4 manja krumpira
6 žlica maslaca
3 žlice naribanog parmezana
češnjak u prahu po želji
sol i papar po želji

U trendu Velebitska kraljica - 14 U raljama birokracije Napuštena Hrvatska: Pogledajte kakvu tugu skriva "propala kraljica", hotel koji je trebao biti ponos Velebita Kotleti s roštilja Tjedni jelovnik Mislit ćete da je blagdan svaki dan: 7 prefinih jela za ovaj tjedan koja će se svima svidjeti Fritata s kozjim sirom Viralni recept Pečena jaja toliko fina da ćete se htjeti oženiti za osobu koja ih je spremila

Slika nije dostupna Hrana i piće Hrskav, sočan, neponovljivo dobar: Recept za krumpir koji se priprema 15 sati

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

2. Otopite maslac pa ga prelijte u pravokutnu vatrostalnu posudu i ravnomjerno rasporedite po dnu.

3. Začinite maslac naribanim sirom i češnjakom u prahu.

4. Dobro operite i očetkajte krumpir. Posušite ga i prepolovite. Krumpire stavite peći na rastopljeni maslac s korom prema gore.

5. Posolite i popaprite krumpire po želji.

Slika nije dostupna Hrana i piće Česta greška zbog koje slatki krumpir ispadne loše kad se ispeče u pećnici

6. Stavite peći krumpire u pećnicu oko 40 do 45 minuta, odnosno dok se termički ne obrade do kraja.

7. Pustite da se krumpiri ohlade barem pet minuta prije nego što ih izvadite iz vatrostalne posude. Ako ih pokušate vruće izvaditi iz posude, hrskava korica će se raspasti i ostati na dnu posude.

8. Poslužite s kiselim vrhnjem i malo svježeg začinskog bilja. Dobar tek!

Kako se rade hrskave polovice krumpira u rastopljenom maslacu i parmezanu, pogledajte u YouTube videu kanala Family Friendly Recipes.