Sastojci:
900 grama naribanog krumpira
300 ml pilećeg temeljca
250 grama naribanog topivog sira
220 grama kiselog vrhnja
110 grama maslaca
100 ml mlijeka
1 žlica brašna
2-3 mlada luka
1 čajna žličica luka u prahu
½ čajne žličice češnjaka u prahu
sol i papar po želji
peršin za posipanje
Priprema:
1. U loncu rastopite maslac na laganoj temperaturi.
2. Ulijte pileći temeljac i mlijeko pa u njemu rastopite polovicu naribanog sira.
3. Dodajte brašno i sve dobro promiješajte.
4. Začinite solju, paprom, luk i češnjakom u prahu.
5. Ubacite naribani krumpir i kiselo vrhnje i sve dobro promiješajte.
6. Narežite kolutiće mladog luka i dodajte smjesi.
7. Prebacite smjesu u lim za pečenje te pospite preostalom količinom naribanog sira.
8. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 160 Celzijevih stupnjeva oko 60 minuta, odnosno dok se krumpir ne ispeče do kraja.
9. Poslužite toplo uz sezonsku salatu. Dobar tek!