Sastojci:

U trendu Faširanci od mljevenog mesa i tikvica Puni okusa Faširanci od mljevenog mesa i tikvica: Toliko su sočni da ćete ih htjeti jesti cijelo ljeto Hrvatska ima divno more Teške su riječi pale Razlozi zbog kojih se turisti ne vraćaju kod nas na more: "Hrvati su postali jako neljubazni u zadnjih 10 godina" Plaža Čavića Luka Crni biser Divlja i predivna: Skrivena plaža na Korčuli koja će vas očarati svim nijansama plave

900 grama naribanog krumpira
300 ml pilećeg temeljca
250 grama naribanog topivog sira
220 grama kiselog vrhnja
110 grama maslaca
100 ml mlijeka
1 žlica brašna
2-3 mlada luka
1 čajna žličica luka u prahu
½ čajne žličice češnjaka u prahu
sol i papar po želji
peršin za posipanje

Krumpir Hrana i piće Ma, savršenstvo: Recept za hrskavi krumpir zbog kojeg ćete zaboraviti na meso

Priprema:

1. U loncu rastopite maslac na laganoj temperaturi.

2. Ulijte pileći temeljac i mlijeko pa u njemu rastopite polovicu naribanog sira.

3. Dodajte brašno i sve dobro promiješajte.

4. Začinite solju, paprom, luk i češnjakom u prahu.

5. Ubacite naribani krumpir i kiselo vrhnje i sve dobro promiješajte.

6. Narežite kolutiće mladog luka i dodajte smjesi.

Slika nije dostupna Hrana i piće Palačinke od krumpira: Recept za hrskavu fantaziju koju nećete moći prestati jesti

7. Prebacite smjesu u lim za pečenje te pospite preostalom količinom naribanog sira.

8. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 160 Celzijevih stupnjeva oko 60 minuta, odnosno dok se krumpir ne ispeče do kraja.

9. Poslužite toplo uz sezonsku salatu. Dobar tek!