Sastojci:

U trendu Limun kocke s grčkim jogurtom Jednostavno Lagane, osvježavajuće i silno ukusne: Recept za limun kocke s grčkim jogurtom Slani kolač s tikvicama i parmezanom Brzo i prefino Bolji od kruha: Recept za slani kolač s tikvicama i parmezanom Osijek Slavonski izlet Prije sam obišao Andaluziju, Maroko, Siciliju... Dojmovi mog prvog posjeta Osijeku, koji mi se praktični nalazi "na pragu"

900 grama naribanog krumpira
300 ml pilećeg temeljca
250 grama naribanog topivog sira
220 grama kiselog vrhnja
110 grama maslaca
100 ml mlijeka
1 žlica brašna
2-3 mlada luka
1 čajna žličica luka u prahu
½ čajne žličice češnjaka u prahu
sol i papar po želji
peršin za posipanje

Krumpir Hrana i piće Ma, savršenstvo: Recept za hrskavi krumpir zbog kojeg ćete zaboraviti na meso

Priprema:

1. U loncu rastopite maslac na laganoj temperaturi.

2. Ulijte pileći temeljac i mlijeko pa u njemu rastopite polovicu naribanog sira.

3. Dodajte brašno i sve dobro promiješajte.

4. Začinite solju, paprom, luk i češnjakom u prahu.

5. Ubacite naribani krumpir i kiselo vrhnje i sve dobro promiješajte.

6. Narežite kolutiće mladog luka i dodajte smjesi.

Slika nije dostupna Hrana i piće Palačinke od krumpira: Recept za hrskavu fantaziju koju nećete moći prestati jesti

7. Prebacite smjesu u lim za pečenje te pospite preostalom količinom naribanog sira.

8. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 160 Celzijevih stupnjeva oko 60 minuta, odnosno dok se krumpir ne ispeče do kraja.

9. Poslužite toplo uz sezonsku salatu. Dobar tek!