Uz nekoliko trikova i svježih začina iz ove ponizne namirnice moguće je izvući gastronomski maksimum u kojem će uživati sva osjetila.
Sastojci za hrskavi krumpir:
- 6 srednjih krumpira
- 75 ml maslinovog ulja
- 5 češnja češnjaka
- 1 žlica nasjeckanog svježeg ružmarina
- 1 žlica nasjeckanog svježeg timijana
- morska sol i papar po želji
- malo peršina za ukras
Priprema:
- Zagrijte lim za pečenje krumpira u pećnici na 220 Celzijevih stupnjeva. Rešetku za pečenje položite uz dno pećnice.
- Ogulite krumpir za to vrijeme (najfiniji je onaj lički, ali možete upotrijebiti i sve ostale vrste s visokim postotkom škroba).
- Svaki krumpir narežite na četiri jednaka dijela. Krumpire stavite u široku tavu s uljem, češnjakom u kori, ružmarinom i timijanom, a sve zajedno posolite i popaprite po želji te kratko prepržite da se sljube svi sastojci.
- Krumpir u tavi premjestite u pećnicu, te pustite da se peče oko 55 minuta na 220 stupnjeva Celzija.
- Poslužite vruće krumpire s nešto svježe nasjeckanog peršina. Dobar tek!
Hrskavi pomfrit: Stvari koje vjerojatno niste znali o omiljenom prilogu
+0