Uz par trikova i nekoliko svježih začina iz ove ponizne namirnice moguće je izvući gastronomski maksimum u kojem će uživati sva osjetila.

Sastojci:

6 srednjih krumpira
75 ml maslinovog ulja
5 češnja češnjaka
1 žlica nasjeckanog svježeg ružmarina
1 žlica nasjeckanog svježeg timijana
morska sol i papar po želji
malo peršina za ukras

> Neodoljiva piletina na mediteranski 

Priprema:
1. Zagrijte lim za pečenje krumpira u pećnici na 220 Celzijevih stupnjeva. Rešetku za pečenje položite uz dno pećnice.

2. Ogulite krumpir za to vrijeme (najfiniji je onaj lički, ali možete upotrijebiti i sve ostale vrste s visokim postotkom škroba).


3. Svaki krumpir narežite na četiri jednaka dijela. Krumpire stavite u široku tavu s uljem, češnjakom u kori, ružmarinom i timijanom, a sve zajedno posolite i popaprite po želji te kratko prepržite da se sljube svi sastojci.

4. Krumpir u tavi premjestite u pećnicu, te pustite da se peče oko 55 minuta na 220 stupnjeva Celzija.

5. Poslužite vruće krumpire s nešto svježe nasjeckanog peršina. Dobar tek!