Uz nekoliko trikova i svježih začina iz ove ponizne namirnice moguće je izvući gastronomski maksimum u kojem će uživati sva osjetila.

Sastojci za hrskavi krumpir:

  • 6 srednjih krumpira
  • 75 ml maslinovog ulja
  • 5 češnja češnjaka
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg ružmarina
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg timijana
  • morska sol i papar po želji
  • malo peršina za ukras

Priprema:

  1. Zagrijte lim za pečenje krumpira u pećnici na 220 Celzijevih stupnjeva. Rešetku za pečenje položite uz dno pećnice.
  2. Ogulite krumpir za to vrijeme (najfiniji je onaj lički, ali možete upotrijebiti i sve ostale vrste s visokim postotkom škroba).
  3. Svaki krumpir narežite na četiri jednaka dijela. Krumpire stavite u široku tavu s uljem, češnjakom u kori, ružmarinom i timijanom, a sve zajedno posolite i popaprite po želji te kratko prepržite da se sljube svi sastojci.
  4.  Krumpir u tavi premjestite u pećnicu, te pustite da se peče oko 55 minuta na 220 stupnjeva Celzija.
  5. Poslužite vruće krumpire s nešto svježe nasjeckanog peršina. Dobar tek!


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju