Donosimo vam recept za vegansku čokoladnu tortu koja se priprema bez namirnica životinjskog porijekla. Umjesto jaja, kravljeg mlijeka i maslaca, sočnost biskvita postiže se veganskim jogurtom, uljem i biljnom zamjenom za mlijekom.

Sastojci za biskvit:

250 g šećera
220 g brašna
190 g veganskog jogurta
170 ml biljne zamjene za mlijeko
145 g biljnog ulja
100 g kakaa
1 žlica instant kave
1 žlica paste od vanilije
1 žlica jabučnog octa
1 čajna žličica praška za pecivo
1 čajna žličica sode bikarbone
prstohvat soli

Čoko kocke s orasima Hrana i piće Samo 3 sastojka: Brzi recept za fine čoko kocke s orasima koje će vas oduševiti

Sastojci za kremu:
200 g veganskog maslaca ili margarina
200 g šećera u prahu
110 g veganske tamne čokolade
20 g kakaa

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.

2. Pomiješajte biljnu zamjenu za mlijeko, jogurt, jabučni ocat, šećer, ulje i pastu od vanlije.

3. U drugoj zdjeli prosijajte brašno s kakaom, instant kavom, sodom bikarbonom, praškom za pecivo i malo soli. Sve dobro promiješajte.

Kuglice od bijele čokolade i kokosa Hrana i piće Kuglice od bijele čokolade i kokosa: Brzi recept za fini desert od samo 5 sastojka

4. U zdjelu s brašnom dodajte vlažne sastojke i nježno ih povežite zajedno.

5. Dobivenu smjesu podijelite na dva dijela te ulijte u dva prethodno namašćena kalupa za torte promjera 20 centimetara.

6. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 25 minuta, odnosno dok biskviti ne budu ispečeni do kraja. Provjerite čačkalicom biskvite prije nego što ih izvadite iz pećnice.

7. Ohladite biskvit do kraja prije nego što ga premažete kremom.

8. Za kremu: rastopite čokoladu na pari na štednjaku ili u mikrovalnoj pećnici. Stavite sa strane i pustite da dosegne sobnu temperaturu.

Kolač Hrana i piće Bez vage i miksera: Brzi desert od kokosa i čokolade

9. Mikserom istucite maslac u kremu zajedno sa šećerom u prahu i prosijanim kakaom.

10. U maslac dodajte ohlađenu, ali rastopljenu čokoladu i miješajte zajedno dok ne dobijete lijepu jednoličnu kremu.

11. Nadjenite biskvit dobivenom kremom te je premažite preko vrha. Ohladite u hladnjaku prije posluživanja. Dobar tek, i sretan vam Međunarodni dan čokolade!