Donosimo vam recept za debele palačinke koje obiluju bjelančevinama, dobro zasićuju i pružaju dovoljno energije za obavljanje svakodnevnih sitnica.

Palačinke se pripremaju od dobrih izvora proteina, kao što su jaja, svježi sir, ali i zobene pahuljice
. Želite li dodatno povećati količinu bjelančevina na tanjuru, poslužite ih s nešto hrskavog špeka.

Slika nije dostupna Hrana i piće Palačinke od krumpira: Recept za hrskavu fantaziju koju nećete moći prestati jesti

Sastojci:
100 g zobenih pahuljica
100 g svježeg sira
2 jaja
1 čajna žličica praška za pecivo
prstohvat soli
biljno ulje za pečenje

Priprema:
1. Stavite zobene pahuljice u dobar blender ili sjeckalicu povrća i usitnite ih u prah.

2. Dodajte svježi sir i jaja i sve dobro izmiksajte u jednoličnu smjesu.

Kobasice u tijestu Putovanja Neodoljivo fino i jednostavno: Recept za kobasice pečene u tijestu za palačinke

3. Posolite smjesu i dodajte prašak za pecivo. Ako je smjesa pregusta, dodajte malo vode.

4. Na tavi zagrijte nešto ulja pa na njega dodajte jednu do dvije žlice smjese za svaku palačinku. Pokušajte smjesu formirati u krug na zagrijanoj tavi.

5. Pecite palačinke otprilike dvije minute sa svake strane, odnosno dok ne dobiju zlatnožutu boju.

6. Poslužite tople. Dobar tek!

Samo 2 sastojka! Recept za brzinske palačinke pune proteina +0 Palačinke

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju