Donosimo vam recept za debele palačinke koje obiluju bjelančevinama, dobro zasićuju i pružaju dovoljno energije za obavljanje svakodnevnih sitnica.
Palačinke se pripremaju od dobrih izvora proteina, kao što su jaja, svježi sir, ali i zobene pahuljice. Želite li dodatno povećati količinu bjelančevina na tanjuru, poslužite ih s nešto hrskavog špeka.
Sastojci za palačinke:
- 100 g zobenih pahuljica
 - 100 g svježeg sira
 - 2 jaja
 - 1 čajna žličica praška za pecivo
 - prstohvat soli
 - biljno ulje za pečenje
 
Priprema palačinki:
- Stavite zobene pahuljice u dobar blender ili sjeckalicu povrća i usitnite ih u prah.
 - Dodajte svježi sir i jaja i sve dobro izmiksajte u jednoličnu smjesu.
 - Posolite smjesu i dodajte prašak za pecivo. Ako je smjesa pregusta, dodajte malo vode.
 - Na tavi zagrijte nešto ulja pa na njega dodajte jednu do dvije žlice smjese za svaku palačinku. Pokušajte smjesu formirati u krug na zagrijanoj tavi.
 - Pecite palačinke otprilike dvije minute sa svake strane, odnosno dok ne dobiju zlatnožutu boju.
 - Poslužite tople. Dobar tek!
 

              
              
              
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            