Donosimo vam recept za debele palačinke koje obiluju bjelančevinama, dobro zasićuju i pružaju dovoljno energije za obavljanje svakodnevnih sitnica.

Palačinke se pripremaju od dobrih izvora proteina, kao što su jaja, svježi sir, ali i zobene pahuljice
. Želite li dodatno povećati količinu bjelančevina na tanjuru, poslužite ih s nešto hrskavog špeka.

Sastojci za palačinke:

  • 100 g zobenih pahuljica
  • 100 g svježeg sira
  • 2 jaja
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • biljno ulje za pečenje

Priprema palačinki:

  1. Stavite zobene pahuljice u dobar blender ili sjeckalicu povrća i usitnite ih u prah.
  2. Dodajte svježi sir i jaja i sve dobro izmiksajte u jednoličnu smjesu.
  3. Posolite smjesu i dodajte prašak za pecivo. Ako je smjesa pregusta, dodajte malo vode.
  4. Na tavi zagrijte nešto ulja pa na njega dodajte jednu do dvije žlice smjese za svaku palačinku. Pokušajte smjesu formirati u krug na zagrijanoj tavi.
  5. Pecite palačinke otprilike dvije minute sa svake strane, odnosno dok ne dobiju zlatnožutu boju.
  6. Poslužite tople. Dobar tek!

Kad nema ničega u frižideru: Alpske "palačinke" od krumpira koje obožava cijeli svijet Rosti - 4 Rosti - 3 Rosti - 2 +0 Rosti - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju