Donosimo vam recept za debele palačinke koje obiluju bjelančevinama, dobro zasićuju i pružaju dovoljno energije za obavljanje svakodnevnih sitnica.

Palačinke se pripremaju od dobrih izvora proteina, kao što su jaja, svježi sir, ali i zobene pahuljice
. Želite li dodatno povećati količinu bjelančevina na tanjuru, poslužite ih s nešto hrskavog špeka.

Sastojci za palačinke:

  • 100 g zobenih pahuljica
  • 100 g svježeg sira
  • 2 jaja
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • biljno ulje za pečenje

Priprema palačinki:

  1. Stavite zobene pahuljice u dobar blender ili sjeckalicu povrća i usitnite ih u prah.
  2. Dodajte svježi sir i jaja i sve dobro izmiksajte u jednoličnu smjesu.
  3. Posolite smjesu i dodajte prašak za pecivo. Ako je smjesa pregusta, dodajte malo vode.
  4. Na tavi zagrijte nešto ulja pa na njega dodajte jednu do dvije žlice smjese za svaku palačinku. Pokušajte smjesu formirati u krug na zagrijanoj tavi.
  5. Pecite palačinke otprilike dvije minute sa svake strane, odnosno dok ne dobiju zlatnožutu boju.
  6. Poslužite tople. Dobar tek!
U trendu Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima