Donosimo vam recept za debele palačinke koje obiluju bjelančevinama, dobro zasićuju i pružaju dovoljno energije za obavljanje svakodnevnih sitnica.
Palačinke se pripremaju od dobrih izvora proteina, kao što su jaja, svježi sir, ali i zobene pahuljice. Želite li dodatno povećati količinu bjelančevina na tanjuru, poslužite ih s nešto hrskavog špeka.
Sastojci za palačinke:
- 100 g zobenih pahuljica
- 100 g svježeg sira
- 2 jaja
- 1 čajna žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
- biljno ulje za pečenje
Priprema palačinki:
- Stavite zobene pahuljice u dobar blender ili sjeckalicu povrća i usitnite ih u prah.
- Dodajte svježi sir i jaja i sve dobro izmiksajte u jednoličnu smjesu.
- Posolite smjesu i dodajte prašak za pecivo. Ako je smjesa pregusta, dodajte malo vode.
- Na tavi zagrijte nešto ulja pa na njega dodajte jednu do dvije žlice smjese za svaku palačinku. Pokušajte smjesu formirati u krug na zagrijanoj tavi.
- Pecite palačinke otprilike dvije minute sa svake strane, odnosno dok ne dobiju zlatnožutu boju.
- Poslužite tople. Dobar tek!