Da biste od ovog jeftinijeg dijela piletine napravili dobar obrok, poslužite se ovim malim trikovima velikih majstora kuhinje.

1. Odstranite vrh krila nožem

Iako u vrhu krila ima nešto mesa, ovaj će dio vrlo lako zagorjeti tijekom termičke obrade, pa je bolje odstraniti ga oštrim nožem i ostaviti za pripremu temeljaca i juha.

2. Osušite i posolite krilca prije pečenje
Očišćena krila dobro posušite papirnatim ručnikom, posolite ih, pa ih stavite u nepoklopljenu posudu u hladnjak na sat vremena ili preko noći. Stručnjaci tvrde da će uklanjanje tekućine iz krilca i soljenje osigurati hrskaviju kožicu tijekom termičke obrade.

Marinirana pileća krilca Hrana i piće Ljepljiva, sočna i mirisna: Brzinska marinada za savršenu piletinu

3. Pecite ih u dosta ulja
Ne morate imati fritezu da biste dobili hrskava pileća krilca. Dovoljno ih je ispeći u većoj količini vrućeg ulja u loncu na štednjaku. Prije stavljanja u vruće ulje još ih jednom posušite papirnatim ručnikom kako biste spriječili špricanje na sve strane.

4. Ne pretrpavajte lonac
Krilca će se bolje ispeći ako imaju dovoljno mjesta u loncu. Radije pecite pripremljena krila na više puta, nego da pretrpavate lonac i tako spriječite jednomjernu termičku obradu.

Slika nije dostupna Hrana i piće Pogledajte malo bolje: Što označavaju bijele crte na pilećim prsima?

5. Začinite nakon pečenja
Mnogi tvrde da će krilca imati bolji okus ako ih „marinirate“ nakon pečenja. Na raspolaganju su vam mnoge kombinacije, a posebno popularne su one sastavljene od ljutog umaka po želji, maslaca i zaslađivača poput meda koji se lagano zagrije na pećnici, a potom prelije preko mesa. Dobar te!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju