Ljepljiva, sočna, mekana i aromatična pileća krilca još su jedan od razloga zbog kojih se nikad nećemo zasititi piletine i svako malo vraćamo se receptima s piletinom.

Tako jednostavno meso, a toliko mogućnosti! Ovaj vrlo često zanemarivan komad pilećeg mesa danas se može naći na gotovo svakom jelovniku, u njemu jednako uživaju i stari i mladi, bez obzira na umazane i poprilično ljepljive prste.

U potrazi za novim okusima i inspiracijama, nek' vam se nađe i recept za pečenu piletinu s narančom i češnjakom, oduševit ćete se kombinacijom, uvjereni smo.

Možda krilca nisu vaš omiljeni zalogaj, ali bi fina piletina gotova za 15 minuta mogla biti? Spremite recept i izvadite ona pileća prsa s kojima ne znate što biste.

Sastojci:

1 kg pilećih krilaca
3 žlice umaka od soje
1 žličica slatke dimljene paprike
2 žlice meda
2 režnja češnjaka
2 žlice sezamova ulja
1 žličica ljutog sriracha umaka
1 žlica svježeg ribanog đumbira
sok od pola limuna

Priprema:

1. Češnjak nasjeckajte nasitno pa u dubljoj zdjeli napravite marinadu od navedenih sastojaka.

2. Krilca razrežite na dva dijela, odvojite krilo od batačića, stavite u posudu s marinadom, dobro izmiješajte i ostavite krilca u marinadi barem 2-3 sata, po mogućnosti i duže.

3. Pripremite pleh za pečenje, prekrijte ga papirom za pečenje pa na pleh rasporedite krilca te stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 °C i pecite 30-40 minuta, potom okrenite grijač na gril i pecite još 10 minuta dok krilca ne dobiju lijepu zlatnu boju.

4. Poslužite odmah uz sezonsku salatu.

Salzburg za 0 kuna: Kako provesti dan u Mozartovom gradu? Salzburg Salzburg Salzburg +0 Salzburg

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju