Jeste li ikada probali palačinke iz krušne peći? Upravo je ovaj neobičan, ali vrlo primamljiv desert slatki adut murterske kućice Opat vrata Kornata na ovogodišnjem Fuliranju koje se na Strossmayerovom trgu u Zagrebu održava do 1. siječnja 2020. godine.

Palačinke se peku na klasičan način, pune se orasima i medom od kadulje, zamataju se u rolu, te prelijevaju kremom od bourbon vanilije.

Slika nije dostupna Hrana i piće XXL čupavac sa 100 grama čokolade o kojem se priča u centru Zagreba

Tako pripremljena palačinka stavlja se na tridesetak sekundi u krušnu peć kako bi se nakratko karamelizirala te joj se intenzivirao okus. Palačinka se poslužuje u aluminijskoj plitici u kojoj se i peče, a prodaje po cijeni od 35 kuna za porciju.

Osim slatkih palačinki, na ovoj se kućici može probati i nekolicina slanih jela kao što je težačka juha, dalmatinska janjeća peka s mladom kapulicom i pečenim krumpirom, murterska pašticada s ciabattom sa suhim šljivama, suhi buncek s kiselim kupusom ili krvavice na tostu.

Omiljeno mjesto za advent u Zagrebu: Fuliranje se uskoro vraća na velika vrata El Toro Fuliranje - 3 Fuliranje - 2 +8 Fuliranje - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju