"Kod nas se duboko uvukla u tradiciju konzumacija čupavaca, a mi smo odlučili napraviti svoju verziju," kažu nam u Rougemarinu koji se i ove godine predstavlja na Fuliranju od 28. studenog 2019. do 1. siječnja 2020. godine.

Na kućici Marina Medaka obožavatelje očekuje inovativna ponuda jela – od janjećih kobasica inspiriranih Dalmacijom preko telećih hrenovki do egzotične kobasice od vepra, ali i čupavac veličine XXL.


Umjesto uobičajenog biskvita za pripremu čupavca, Rougemarin se poigrao receptom za germknedlu, koja se već tradicionalno jede na adventskim sajmovima te joj dao zanimljiv makeover.

 

Fuliranje - 3 Aktualno Omiljeno mjesto za advent u Zagrebu: Fuliranje se uskoro vraća na velika vrata

Tijesto za germknedlu obogaćeno je pireom od batata, punjeno je nugat kremom, čokoladom i kokosom te preliveno čokoladom i kokosovim brašnom.

No neka vas izgled ne prevari – iako slastica nalikuje na germknedlu i napravljena je od tijesta za germknedle, kada zagriznete u tu grešnu čokoladnu fantaziju, shvatit ćete da jedete zapravo dobri stari čupavac.

Povrh svega, riječ je o vrlo zasitnom desertu koji možete podijeliti i s prijateljima. Naime, čupavac od 180 grama preliven je s čak 100 grama čokoladnog umaka, a prodaje se po cijeni od 35 kuna.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju