Ovo jelo izvrsna je ideja za doručak, brunch, ručak ili večeru. Evo što trebate napraviti...

Sastojci za 5 do 7 osoba:
10 jaja
½ kg (starog) kruha
400 grama šampinjona
400 grama svježeg špinata
200 ml mlijeka
150 grama naribanog topivog sira
1 manji luk
1 žlica senfa
sol i papar po želji
malo maslinova ulja

Slika nije dostupna Hrana i piće Španjolski omlet: Recept za prefini doručak od jaja i krumpira

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

2. Kruh narežite na jednake kocke veličine oko jednog centimetra.

3. U većoj tavi te na malo maslinova ulja propirjajte gljive i luk koje ste prethodno očistili i narezali na ploške. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta na srednje jakoj temperaturi.

4. U velikoj zdjeli istucite jaja, pomiješajte ih s mlijekom, kockicama kruha, gljivama, lukom, svježim špinatom i polovicom naribanog sira. Posolite, popaprite i dodajte senf. Sve dobro izmiješajte.

Chia Hrana i piće Koktel za dobro jutro uz koji ponedjeljak i nije tako loš

5. Smjesu prebacite u namašćeni lim za pečenje. Preko vrha posipajte ostatak naribanog sira.

6. Lim prekrijte aluminijskom folijom i stavite peći oko pola sata. Pred kraj pečenja uklonite foliju kako bi sir na vrhu dobio zlatnosmeđu boju.

7. Poslužite sa salatom po želji. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju