Ovo jelo izvrsna je ideja za doručak, brunch, ručak ili večeru. Evo što trebate napraviti...
Sastojci za 5 do 7 osoba:
10 jaja
½ kg (starog) kruha
400 grama šampinjona
400 grama svježeg špinata
200 ml mlijeka
150 grama naribanog topivog sira
1 manji luk
1 žlica senfa
sol i papar po želji
malo maslinova ulja
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.
2. Kruh narežite na jednake kocke veličine oko jednog centimetra.
3. U većoj tavi te na malo maslinova ulja propirjajte gljive i luk koje ste prethodno očistili i narezali na ploške. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta na srednje jakoj temperaturi.
4. U velikoj zdjeli istucite jaja, pomiješajte ih s mlijekom, kockicama kruha, gljivama, lukom, svježim špinatom i polovicom naribanog sira. Posolite, popaprite i dodajte senf. Sve dobro izmiješajte.
5. Smjesu prebacite u namašćeni lim za pečenje. Preko vrha posipajte ostatak naribanog sira.
6. Lim prekrijte aluminijskom folijom i stavite peći oko pola sata. Pred kraj pečenja uklonite foliju kako bi sir na vrhu dobio zlatnosmeđu boju.
7. Poslužite sa salatom po želji. Dobar tek!