Tortilla española, tortilla de patatas ili tortilla de papas tradicionalno je jelo španjolske kuhinje koje se obično jede za doručak ili brunch. Riječ je o finom španjolskom omletu koji se priprema od tek nekoliko sastojaka poput krumpira, jaja i luka.

Španjolski omlet je vrlo sličan fritati. No za razliku od fritate koja se završava u pećnici, španjolski omlet se u potpunosti peče na štednjaku.

Evo kako ga možete pripremiti i u vlastitom domu…

Sastojci za 4 do 6 osoba:

  • 600 grama krumpira
  • 6 jaja
  • 1 veliki luk
  • biljno ulje
  • sol

Priprema:

Operite i očistite krumpre te ih narežite manje komadiće. Lagano ih posolite.
U velikoj tavi te na dosta ulja pecite krumpire oko desetak minuta dok ne omekšaju. Važno je da i dalje zadrže svoj oblik.
Stavite krumpire na stranu da se ohlade.
Odstranite većinu preostalog ulja na tavi te prepržite nasjeckani luk. Ostavite ih sa strane da se ohlade.
U velikoj zdjeli istucite sva jaja dok ne dobijete uravnoteženu smjesu. Posolite ih.
U jaja dodajte ohlađeni luk i krumpire te sve zajedno izlijte na tavu.
Pecite na umjerenoj temperaturi oko sedam minuta. Sa špatulom nježno okrenite španjolski omlet i pecite još tri do pet minuta dok svi sastojci nisu do kraja termički obrađeni.
Razrežite poput pizze i poslužite toplo. Dobar tek!

Švedske palačinke od krumpira: Fine debeljuce koje najbolje pašu uz prženu slaninu Šveđani obožavaju tradicionalne palačinke od krumpra - 1 Šveđani obožavaju tradicionalne palačinke od krumpra - 2 Šveđani obožavaju tradicionalne palačinke od krumpra - 3 +0 Šveđani obožavaju tradicionalne palačinke od krumpra - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju