Tortilla española, tortilla de patatas ili tortilla de papas tradicionalno je jelo španjolske kuhinje koje se obično jede za doručak ili brunch. Riječ je o finom španjolskom omletu koji se priprema od tek nekoliko sastojaka poput krumpira, jaja i luka.

Španjolski omlet je vrlo sličan fritati. No za razliku od fritate koja se završava u pećnici, španjolski omlet se u potpunosti peče na štednjaku.

Evo kako ga možete pripremiti i u vlastitom domu…

Latkes Hrana i piće Palačinke od krumpira: Recept za hrskavu fantaziju koju nećete moći prestati jesti

Sastojci za 4 do 6 osoba:
600 grama krumpira
6 jaja
1 veliki luk
biljno ulje
sol

Priprema:

1. Operite i očistite krumpre te ih narežite manje komadiće. Lagano ih posolite.

2. U velikoj tavi te na dosta ulja pecite krumpire oko desetak minuta dok ne omekšaju. Važno je da i dalje zadrže svoj oblik.

3. Stavite krumpire na stranu da se ohlade.

Doručak Hrana i piće 7 najgorih namirnica koje često jedemo za doručak

4. Odstranite većinu preostalog ulja na tavi te prepržite nasjeckani luk. Ostavite ih sa strane da se ohlade.

5. U velikoj zdjeli istucite sva jaja dok ne dobijete uravnoteženu smjesu. Posolite ih.

6. U jaja dodajte ohlađeni luk i krumpire te sve zajedno izlijte na tavu.

7. Pecite na umjerenoj temperaturi oko sedam minuta. Sa špatulom nježno okrenite španjolski omlet i pecite još tri do pet minuta dok svi sastojci nisu do kraja termički obrađeni.

8. Razrežite poput pizze i poslužite toplo. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju