Na najpoželjnijoj lokaciji u glavnom gradu Hrvatske, u Ilici 1, otvoren je lokal "Pelati", koji služi rimske pizze četvrtastog oblika poznate i po imenu Scrocchiarella. Riječ je o hrskavim, rustikalnim i aromatičnim komadima pečenog tijesta koje su u Zagreb doveli vlasnici Imbi Abdurahimi i Petar Palić.

Za izradu ovog talijanskog jela koriste se specijalna brašna s minimalnim postotkom glutena. Jedno je od njih i integralno brašno od crne riže, a zbog duge fermentacije tijesta, koja traje čak od 48 do 72 sata, tijesto poprima poseban okus i teksturu.

Pizza Hrana i piće Savjeti pizza-majstora: 10 pogrešaka zbog kojih vam pizza ne uspijeva

Čak 80 posto sastava tijesta čini voda, a pizza se peče dva puta. U prvoj se fazi peče samo tijesto, a u drugoj fazi pečenja na tijesto se dodaju uvijek svježi sastojci i namirnice koje se svako jutro nabavljaju na zagrebačkom Dolcu.

Stracciatella di bufala, Mozzarella, Buffalo Mozzarella, mortadela, prosciutto, krema tartufata, panceta samo su neki od primamljivih i uvijek dobrodošlih sastojaka te rimske rapsodije okusa.

Za ugodan ambijent u lokalu Pelati i pomalo industrijsko uređenje sa zanimljivim detaljima zaslužna je arhitektica Marina Nardin.

Osvježenje na povjetarcu: Je li ovo bar s najljepšim pogledom u Hrvatskoj? Eol rooftop bar - 25 Eol rooftop bar - 4 Eol rooftop bar - 22 +20 Eol rooftop bar - 21

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju