Krumpir je jedna od najfleksibilnijih namirnica iz prirode s kojom možete pripremati vrlo kreativna jela. Ovaj ponizni gomolj pruža bogatstvo okusa, ali i nutrijenata. S njime možete raditi čuda – od pirea do pomfrita.

Ako su vam dosadili uobičajeni recepti za pripremu, donosimo vam jedan novi – punjeni krumpir sa sirom i kiselim vrhnjem te zapečen u pećnici. Da biste skratili cijeli proces, a ove fine krumpire jeli za otprilike pola sata poslužite se mikrovalnom pećnicom.

Prženi krumpirići Hrana i piće Jednostavni trik za pomfrit kao iz vrhunskog restorana

Sastojci:
3 srednje velika krumpira s većim postotkom škrobi
70 grama naribanog parmezana ili nekog drugog topivog sira
120 ml kiselog vrhnja
1 čajna žličica sušenog timijana
sol i papar po želji

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

2. Krumpire dobro operite, posušite i nožem ispikajte nekoliko puta po kori.

Ilustracija pečenih polovica krumpira Hrana i piće Ako nisu iz Like, nemojte ni pokušavati ovaj recept: Najfiniji pečeni krumpiri iz pećnice

3. Krumpire položite u posudu koju ste prekrili plastičnom folijom pa stavite na najjače u mikrovalnu pećnicu na oko 15 minuta, odnosno dok krumpir ne postane mekan.

4. Svaki krumpir prepolovite, a žlicom izdubite plod iz sredine te ga prebacite u posebnu zdjelu.

5. U zdjeli pomiješajte kuhani krumpir s kiselim vrhnjem te s pola količine naribanog sira. Začinite solju, paprom i sušenim timijanom.

6. Dobivenom smjesom napunite polovice krumpira. Preko vrha posipajte ostatak naribanog sira.

7. Stavite zapeći u pećnicu na 15 minuta. Dobar tek!