Nakon blagdana u potrazi samo za jelima s kojima možemo potrošiti sve eventualne ostatke hrane od Uskrsa – kako one već termički obrađene poput kuhanih jaja i šunke, tako i svježih namirnica poput mladog luka, graška i mrkve.

Na jelovniku će se naći sve od finih juha i variva do kremastog složenca na bazi tjestenine i slane torte od blitve i jaja. Imamo rješenje i za ostatke starog kruha! Od Meksikanaca smo posudili recept za caprotadu u koju možete staviti i ostatke pince.

Nastavite čitati tekst i pronađite sedam recepata za svaki dan ovoga tjedna u kojem će uživati sve generacije.

Ponedjeljak, 1.4. – Torta od blitve i kuhanih jaja

Ostalo vam je kuhanih jaja od Uskrsa? Napravite tortu od blitve, sira i kuhanih jaja koja se u Italiji naziva torta Pasqualina. Vjeruje se da su prvu Pasqualinu napravili u Liguriji na sjeveru Italije u 14. stoljeću kada se kuhalo od vrlo skromnih namirnica. Evo kako se priprema.

Capirotada Capirotada (Foto: Shutterstock)

Utorak, 2.4. – Capirotada

Capirotada je meksički desert na bazi starog kruha koji je aromatiziran s klinčićima i cimetom te zaslađen grožđicama i šećerom. U njega možete dodati i ostatke pince. Imamo recept!

Srijeda, 3.4. – Složenac sa šunkom

Schinkenfleckerl je austrijski složenac sa šunkom i sirom. Riječ je o zasitnom jelu s kojim ćete nahraniti više ljudi, a bez previše gubljenja vremena u kuhinji.

Četvrtak, 4.4. – Toskanska juha od luka

Juha od luka popularan je specijalitet u brojnim zemljama svijeta. U Italiji se zove carabaccia, a priprema se od sitno nasjeckanog ljubičastog luka i mesnog temeljca. U nju možete staviti i ostatke mladog luka od uskrsne gozbe. Evo kako se priprema.

Juha od luka Juha od luka (Foto: Shutterstock)

Petak, 5.4. – Salata od tune i kvinoje

Nakon blagdanskog pretjerivanja, sjajno će vam odgovarati osvježavajuća salata. Predlažemo vam mediteransku salatu od tune iz konzerve i kvinoje koje se vrlo brzo sprema. Ako pri ruci nemate tunu, zamijeniti je možete i sa slanutkom iz konzerve. Imamo recept.

Subota, 6.4. – Palačinke od krumpira

Rösti ili röschti jelo je koje Švicarci obožavaju. Omiljeno je i zbog toga što ga možete napraviti i kad praktički nemate u kući ništa osim krumpira.

Rosti - 1 Rosti - 1 (Foto: Shutterstock)

Nedjelja, 7.4. – Varivo od graška

Ostalo vam je graška i mrkve od pripreme francuske salate? Napravite ukusno varivo koje obiluje bjelančevinama. Za ovaj recept bit će vam potrebno svega pola sata u kuhinji.

Isprobajte šunku u kruhu! 7 recepata idealnih za uskrsni tjedan Lisnato tijesto punjeno gljivama i povrćem Varivo od piletine Riblji štapići +0 Šunka u kruhu

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju