Ovog tjedna pripremamo se za blagdansku gozbu, pa je i tjedni jelovnik prilagođen tome. Početak tjedan rezervirali smo za laganija jela poput variva s povrćem i piletinom, kremasti rižoto s parmezanom, ali i tjesteninu s povrćem i tofuom.

U petak predlažemo domaće riblje štapiće koji se pripremaju od fileta oslića, a za nedjelju slasnu šunku u kruhu. Dakako, blagdane je teško zamisliti bez pince, pa vam dajemo recept za najjednostavniju, ali i najfiniju verziju sirnice.

Nastavite čitati tekst i pronađite po jedan recept za svaki dan ovoga tjedna u kojima će svi uživati.

Varivo od piletine Varivo od piletine (Foto: Getty Images)

Ponedjeljak, 25. 3. – Varivo od piletine i brokule

Jeste li znali da se u 100 grama brokule nalazi tek 35 kalorija, ali da to ukusno povrće obiluje vitaminom C i K, prehrambenim vlaknima te kalijem i željezom? Kada se njemu pridodaju mrkva i celer, dobiva se prava mala imunitetna bomba. Donosimo vam recept za fino varivo s piletinom i povrćem koje odlično zasićuje i vrlo se lako priprema.

Utorak, 26. 3. – Lisnato s gljivama i lećom

Lisnato tijesto može se napuniti različitim namirnicama. U Hrvatskoj su popularne kombinacije sa šunkom i sirom ili različitim vrstama mesa, no ukusno jelo može se složiti i s drugim namirnicama. Mi vam predlažemo slasnu kombinaciju gljiva i kuhane leće koja se sjajno sljubljuje s pireom od krumpira.

Lisnato tijesto punjeno gljivama i povrćem Lisnato tijesto punjeno gljivama i povrćem (Foto: Shutterstock)

Srijeda, 27. 3. – Kremasti rižoto s parmezanom

Rižoto je uvijek dobra ideja. Ovo tradicionalno jelo talijanske kuhinje obuhvaća termičku obrade riže na temeljcu i vinu dok ona ne dosegne kremastu teksturu. Riža će biti još finija i kremastija ako na kraju kuhanja dodate malo naribanog parmezana. Imamo recept!

Četvrtak, 28. 3. – Veganska carbonara

Složite vegansku carbonaru. Umjesto guancialea napravite vegansku verziju slanine na bazi mariniranog tofua, jaja zamijenite kremom od indijskih oraščića i prehrambenog kvasca, a jelo začinite veganskom verzijom parmezana koja se može kupiti u specijaliziranim trgovinama zdrave hrane i na internetu. Evo što točno morate napraviti.

Riblji štapići Riblji štapići (Foto: Shutterstock)

Petak, 29. 3. – Riblji štapići

Hrskavi izvana, iznutra sočni – domaći riblji štapići ne traže puno truda, a ni sastojaka. Možete ih pripremiti s bilo kojom bijelom ribom, ali dajte prednost onoj koja nema puno kosti, kao što je oslić. Prije pripreme strpljivo pregledajte ribu kako biste bili sigurni da ste je dobro očistili.

Subota, 30. 3. – Pinca

Teško je zamisliti proljeće i Uskrs bez slatke sirnice, koja idealno paše kao doručak, slatko poslije ručka ili jednostavan griz u prolazu kada se zaželite počastiti. Imamo sjajan recept koji morate isprobati.

Nedjelja, 31. 3. – Šunka u kruhu

Osterschinken ili uskrsna šunka u kruhu tradicionalno je blagdansko jelo koje se priprema u Njemačkoj, ali i većem dijelu Europe. Otkrijte kako je možete pripremiti i u vlastitom domu po ovom receptu.

7 finih jela za svaki dan ovog tjedna koja će biti gotova u 20 minuta Pečeni njoki s gljivama i povrćem Omlet - 2 Kozice u slatko-kiselom umaku +0 Tonkatsku svinjetina

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju