Sastojci za varivo:
400 grama očišćenog mladog graška (može i smrznutog)
2-3 kobasice po želji
1 luk
2-3 češnja češnjaka
1 velika mrkva
1 stapka celera
1 veliki krumpir
1 litra povrtnog ili mesnog temeljca
maslinovo ulje
sol i papar po želji

Doručak Hrana i piće 5 razloga zašto bismo svaki dan trebali doručkovati "posudicu punu proteina"

Priprema:
1. Izrežite kobasice na kolutove iste veličine pa ih prepržite na malo ulja. Upotrijebiti možete i svinjsku mast. Kada se kobasice karameliziraju, izvadite ih iz lonca.

2. Na preostaloj masnoći propirjajte luk i češnjak. Ubacite i sitno nasjeckanu mrkvu te celer. Nakon nekoliko minuta pirjanja podlijte temljcem.

3. U lonac ubacite i krumpir nascjekan na manje komade. Kuhajte sve zajedno dok povrće ne omekša. Za to će vam biti potrebno oko 15 do 20 minuta.

Povrće će se brže skuhati ako ga narežete na sitnije komade.

4. Pred kraj kuhanja u lonac dodajte grašak i vratite kobasice, sve dobro promiješajte i kuhajte još otprilike pet do deset minuta dok se svi sastojci na skuhaju i sljube.

5. Posolite i popaprite po želji. Poslužite toplo varivo s kriškom domaćeg kruha. Dobar tek!

Pogledajte i:

5 brzih trikova kojima možete "nabildati" obroke proteinima Ljekoviti napitak Humus Lepinje +1 Zobena kaša

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju