Pita od limuna savršen je desert za ljeto - lagan je, osvježavajući i pun okusa. Da ga napravite ne morate čak ni paliti pećnicu.
Upotrijebiti možete već gotove podloge za pitu koje se mogu kupiti preko interneta, ili možete napraviti svoju podlogu od čajnih keksa i maslaca.
Dovoljno je 200 grama smrvljenih čajnih keksa pomiješati sa 100 mililitara rastopljenog maslaca, utisnuti u kalup za pite i staviti u hladnjak na oko pola sata.
Na ohlađenu podlogu stavite ovaj ukusni nadjev od svega četiri sastojka: slatkog kondenziranog mlijeka, svježe iscijeđenog limunovog soka, kremastog sira i ekstrakta vanilije.
Ovako pripremljenu pitu stavite u hladnjak da se stisne, poslužite je kao desert za svaki dan i svečane prilike.
Pita od limuna - sastojci:
- 400 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
- 225 g krem sira sa sobne temperature
- 120 ml limunova soka
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- podloga za pitu
Pita od limuna - priprema:
- Mikserom izmiksajte krem sir sa sobne temperature i zaslađeno kondenzirano mlijeko dok ne dobijete glatku i kremastu smjesu. Dodajte limunov sok i ekstrakt vanilije i sve dobro promiješajte.
- Smjesu prelijte na koru za pitu po izboru i stavite u hladnjak na barem sat vremena da se nadjev stisne.
- Razrežite ohlađenu pitu i poslužite je s tučenim vrhnjem po želji. Dobar tek!
Najfiniji ukras: Kako napraviti mirisne limuncine - ušećerene korice limuna