Rösti ili röschti jelo je koje Švicarci obožavaju. Omiljeno je i zbog toga što ga možete napraviti i kad praktički nemate u kući ništa osim krumpira. Na selu, osobito u Bernu, naribani krumpiri cvrčali su u tavi za dobro jutro, ali danas se pripremaju u svako doba dana.

Rösti mogu biti i prilog za jaja i špinat, leberkäse odnosno fleischkäse (mesni sir) ili kobasice. No koliko god da se rösti klasificira kao jednostavno seljačko jelo, nijanse ipak čine razliku, a najviše se cijene oni koji su izvana hrskavi, a unutra sočni i kremasti.

Ako vam se toliko svide da ih želite od seljaka pretvoriti u princa, dodajte i luka, slanine te nekog orašastog sira koji pruža finu aromu - i dobit ćete glavno jelo.

Neki chefovi tvrde da krumpirima nakon kuhanja u slanoj vodi treba dati dovoljno vremena da se ohlade pa ih zato ostave preko noći. Razlog tome je što se lakše ribaju i bolje se drže na okupu u tavi.

Recept za rösti od samo dva sastojka pogledajte ovdje.

Idealno u svakom trenutku: Sočan namaz od dimljenog lososa koji je gotov za čas Namaz od dimljenog lososa Namaz od dimljenog lososa Namaz od dimljenog lososa +12 Namaz od dimljenog lososa

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju