Kada je vani prevruće za nakuhavanje najbolji obrok su raskošne salate koje će vas zasititi i osvježiti u isto vrijeme. Iskoristite ljetno povrće i mirisno začinsko bilje, a za preljev dajte prednost finom maslinovom ulju. Umjesto tune poslužit će i slanutak iz limenke. Kvinoja je odličan izbor, ali ako je nemate pri ruci slobodno je zamijenite rižom koju nakon kuhanja ostavite da se malo ohladi.

Sastojci za mediteransku salatu s tunom:

  • 40 g kvinoje
  • 2 limenke tune
  • 2 rajčice
  • 2 mlada luka
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 3 žlice soka od limuna
  • 1 krastavac
  • 3 žlice sjeckane svježe metvice
  • 2 vezice peršina
  • ¼ žličice soli
  • ¼ žličice crnog papra

Priprema mediteranske salate s tunom:

  1. Skuhajte kvinoju prema uputama na pakiranju. Izmiješajte maslinovo ulje, limunov sok, sol i papar u velikoj zdjeli dok se dobro ne sjedine. Umiješajte kuhanu kvinoju.
  2. U međuvremenu nasjeckajte peršin, krastavac, rajčice, luk i metvicu pa dodajte u zdjelu.Dodajte i ocijeđenu tunu.
  3. Sve promiješajte dok se dobro ne sjedini. Poslužite na sobnoj temperaturi ili ohlađeno iz hladnjaka.

Nova slastičarnica u Rijeci ispred koje se čeka u redovima za neobični japanski sladoled Taiyaki/Ilustracija - 2 Taiyaki/Ilustracija - 3 Taiyaki/Ilustracija - 1 +0 Taiyaki/Ilustracija - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju