Kada je vani prevruće za nakuhavanje najbolji obrok su raskošne salate koje će vas zasititi i osvježiti u isto vrijeme. Iskoristite ljetno povrće i mirisno začinsko bilje, a za preljev dajte prednost finom maslinovom ulju. Umjesto tune poslužit će i slanutak iz limenke. Kvinoja je odličan izbor, ali ako je nemate pri ruci slobodno je zamijenite rižom koju nakon kuhanja ostavite da se malo ohladi.
Sastojci za mediteransku salatu s tunom:
- 40 g kvinoje
- 2 limenke tune
- 2 rajčice
- 2 mlada luka
- 80 ml maslinovog ulja
- 3 žlice soka od limuna
- 1 krastavac
- 3 žlice sjeckane svježe metvice
- 2 vezice peršina
- ¼ žličice soli
- ¼ žličice crnog papra
Priprema mediteranske salate s tunom:
- Skuhajte kvinoju prema uputama na pakiranju. Izmiješajte maslinovo ulje, limunov sok, sol i papar u velikoj zdjeli dok se dobro ne sjedine. Umiješajte kuhanu kvinoju.
- U međuvremenu nasjeckajte peršin, krastavac, rajčice, luk i metvicu pa dodajte u zdjelu.Dodajte i ocijeđenu tunu.
- Sve promiješajte dok se dobro ne sjedini. Poslužite na sobnoj temperaturi ili ohlađeno iz hladnjaka.
Nova slastičarnica u Rijeci ispred koje se čeka u redovima za neobični japanski sladoled +0