Iako svi znamo da je najvažniji obrok u danu, ponekad ne znamo što bi smo pripremili za doručak pa jedmo stalno isto, nekad ga sasvim preskočimo ili zamijenimo nečim iz pekare.

Ali doručak može biti vrlo maštovit i bogat i bez previše truda, a što je najvažnije i toliko ukusan da i oni koji do sada to nisu bili - naglo postanu jutarnji tipovi. 

Donosimo vam sedam ukusnih slatkih i slanih ideja za doručak iza kojih stoje neumorni kušači iz cijelog svijeta. Pahuljice, voće ili pržena slanina... - na vama je da ovaberete.

1. Jaja Benedikt

Eggs Benedict Eggs Benedict (Foto: Shutterstock)

Klasik doručaka i bruncheva, Jaja Benedikt, možete jednostavno napraviti i kod kuće. Poširana jaja s prženom šunkom i holandez umakom odličan su način da započnete dan i onom najobičnijem dodate malo boje.

2. Sendvič Bacon butty

Sendvič Bacon butty Sendvič Bacon butty (Foto: Shutterstock)

Ovaj megapopularni britanski sendvič navodno je i lijek protiv mamurluka, a njegova je tajna u - jednostavnosti. Dvije kriške kruha, maslac i hrskava pržena slanina sve su što vam treba, a recept ne može biti jednostavniji

3. Breakfast burrito

  Breakfast burrito Breakfast burrito (Foto: Shutterstock)

Breakfast burrito, odnosno jutarnji burrito jede se za doručak i prvi put je složen 1975. godine u New Mexicu. Klasični američki doručak s jajima, špekom, sirom i krumpirom jednostavno je zamotan u tortilju. Recept će vam se svidjeti ako volite doručak ponijeti sa sobom i jesti ga u hodu.

4. Granola košarice

Granola košarice Granola košarice (Foto: Shutterstock)

Ako volite dan započeti sa zobenim pahuljicama, to može biti i na neuobičajen način. Granola košarice s jogurtom i puno voća i orašastih plodova napravit ćete lako, a u njima ćete uživati kao u najsloženijem desertu. 

5. Belgijski vafli

Belgijski vafli Belgijski vafli (Foto: Shutterstock)

Ako vam treba puno šećera za doručak, ovo će vam biti omiljeni jutarnji recept. S medom, čokoladom ili rastopljenim maslacem, belgijski vafli uvijek dobro prijaju. Možete ih napraviti i sami, čak i ako nemate aparat za vafle - bit će vam dovoljna grill tava. 

6. Američke palačinke

Američke palačinke Američke palačinke (Foto: Shutterstock)

Sočne i pune okusa limuna i vaniije, američke palačinke bit će još ukusnije ako ih prelijete voćnim ili čokoladnim sirupom. S ovim jednostavnim receptom, samo vas dvadeset minuta dijeli od doručka iz (američkih) snova.

7. Smoothie s maslacem od kikirikija

Smoothie s maslacem od kikirikija Smoothie s maslacem od kikirikija (Foto: Shutterstock)

Smoothie s maslacem od kikirikija lijepo je kremast i sladak, a dat će vam energije za barem pola dana. Banana i zobene pahuljice snažna su potpora maslacu od kikirikika, a malo začina doručak će pretvoriti gotov u desert - recept ćete naći ovdje.

Savjeti koji se pamte: Trikovi uz koje ćete svaki put dobiti savršeni umak Bolognese Marinara - 4 Marinara - 3 +1 Umak/Ilustracija

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju