Bacon butty megapopularni je britanski sendvič koji se sastoji od tek nekoliko sastojaka: hrskave slanine, maslaca i smeđeg HP umaka ili kečapa između dvije kriške bijelog kruha.

Taj se mališan jede diljem zemlje, a mediji su se svojedobno raspisali i da se našao na stolu princa Harryja jutro nakon svadbe. Skromni sendvič ime duguje maslacu (eng. butter ili butty), a Britanci ga jedu za doručak i koriste kao "lijek" protiv mamurluka.

Obožavatelji buttyja dijele se na "tim smeđi umak", koji podsjeća na Worcestershire i "tim kečap", ali u svakom slučaju priprema ne može biti jednostavnija, što je i olakotna okolnost u slučaju da se probudite nakon uzbudljive noći i ne znate za sebe.

Kako pripremiti bacon butty?

Najprije treba popržiti kriške slanine na laganoj vatri sve dok ne budu hrskave. Neki kuhari kažu da ćete najbolje rezultate dobiti ako je stavite na hladnu tavu jer tako neće zagorjeti ili biti previše tvrda. Dok uživate u mirisima koji se šire iz tave, narežite bijeli kruh, premažite ga maslacem i zatim umakom. Dodajte slaninu, složite sendvič – i uživajte.

Kultni britanski sendvič pronaći ćete u više varijanti – jede se i uz dodatak prženih krumpirića, a slaninu može zamijeniti i pržena riba.

Prefino! 7 jednostavnih jela za svaki dan ovog tjedna u kojima ćete istinski uživati Ilustracija paste alla zozzona Curry od gljiva Varivo od slanutka +1 Napravite proteinske palačinke

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju