Sastojci za vafle vrlo su slični onima za palačinke. Recept obično obuhvaća jaja koji se miješaju s brašnom, šećerom i mlijekom kako bi se dobila slasna smjesa za pečenje. I dok se palačinke peku na tavi, prepoznatljiv oblik i izgled vafla daje mu specijalizirani aparat.

Savršeni vafli su istovremeno mekani i hrskavi, a njihova karakteristična udubljena predstavljaju idealan prostor za skupljanje rastopljenog maslaca, slatkih sirupa, čokoladnih namaza, voćnih jogurta ili kakvog drugog nadjeva. Baš zato potreban vam je aparat za vafle.

U trendu Luksemburg - 4 Veliko vojvodstvo 48 sati u najbogatijoj zemlji svijeta: Mala, ali moćna europska ljepotica koju turisti nepravedno zaobilaze Omiš je neotkriveni hrvatski biser za mnoge turiste Najbolja reklama za Hrvatsku Hrvatske ljepote o kojima turisti ne znaju puno: "Čudno je što se grad nalazi 35 minuta od Splita, a tako malo ljudi tu dolazi" Kako pravilno orezati bosiljak? Za kulinarske kreacije Kako pravilno odrezati listove da vam bosiljak stalno raste?

Slika nije dostupna Hrana i piće Tope se u ustima: Recept za šest komada prefinih palačinki punjenih Nutellom

Ako ne posjedujete aparat za vafle, nemojte očajavati. Poslužiti se možete i gril-tavom. Rešetkasta površina gril-tave stvorit će odgovarajuća udubljena na vaflima. Evo što trebate napraviti ako se želite poslužiti ovim trikom.

Sastojci za vafle:

3 jaja
375 ml mlijeka
200 g brašna
50 g šećera
4 žlice rastopljenog maslaca
2 čajne žličice praška za pecivo
1 čajna žličica sode bikarbone
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
prstohvat soli
ulje za pečenje

Priprema:

1. U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, sol, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. U drugoj zdjeli izmutite jaja, mlijeko, rastopljeni maslac i ekstrakt vanilije. Ulijte mokre sastojke u brašno i ručno miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu bez grudica.

Slika nije dostupna Hrana i piće Bez mlijeka i jaja: Najlakši recept za fine tanke palačinke od samo 5 sastojaka

2. Zagrijte malo ulja u gril-tavi te dodajte pola šalice smjese na sredinu tave.

3. Pecite tako dok se ne pojave mjehurići na rubu smjese – otprilike tri minute, pa onda okrenite wafle na drugu stranu i pecite još dvije minute.

4. Ponavljajte postupak dok ne potrošite svu smjesu.

5. Poslužite tople vafle s nadjevom po želji. Dobar tek!

7 slavnih jela europske kuhinje koja nemaju konkurenciju u svijetu Arancini Pužići Currywurst - 2 +0 Vafli s kupinama i drugim voćem