Eiffelov toranj, Francuska
Do vrha Eiffelova tornja možete doći liftom, a turisti koji su u formi biraju i onu djelomičnu varijantu stepenicama. Od dna spomenika do druge razine ima čak 674 stepenica, a do vrha ukupno 1665 stepenica. No valja znati da stepenište između drugog dijela i vrha nije otvoreno za javnost.

Kip slobode, SAD
Na otočiću Liberty na ušću rijeke Hudson nalazi se popularni američki simbol slobode – kip božice Libertas. Do otočića možete trajektom, a do vrha kipa slobode morate se uspeti uskim kružnim stepeništem koje ima 354 stepenice. Pogled na Veliku Jabuku s vrha je neprocjenjiv.

Kineski zid Zanimljivosti 10 slavnih turističkih atrakcija koje u stvarnosti ne izgledaju kao na razglednicama

Big Ben, Engleska
Doći u London, a ne posjetiti Big Ben veliki je propust. Koliko ima stepenica do vrha? Pih, sitnica od 334 stube.

Kip Krista Iskupitelja, Brazil
Kip Isusa Krista Iskupitelja ponos je brazilskog grada Rio de Janeira, koje se nalazi na planini Corcovado na visini od 709 metara. Sam kip visok je 39,6 metara. Turistima je dopušten pristup do Isusovih nogu, do kojih vodi 220 stepenica.

Katskhi Zanimljivosti Najmirnije mjesto na svijetu: Život na stijeni visokoj 40 metara do koje ne vodi dizalo

Burj Khalifa, UAE
Burj Khalifa najviša je građevina na svijetu. Taj neboder s antenom ima 828 metara visine te spektakularni vidikovac na 124. katu zgrade. Do njega vodi nevjerojatnih 2909 stepenica, no posjetitelji se ne smiju njima penjati. Umjesto toga obvezni ste do vrha doći dizalom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju