Filoksenija je grčki koncept, a doslovce se prevodi kao ljubav prema strancima. Stanovništvo u Ateni češće je definira kao toplinu zbog koje se stranci ovdje osjećaju kao kod svoje kuće.

To nije mali uspjeh, kada je poznato da glavni grad Grčke svake godine posjeti između četiri i pet milijuna gostiju.

Turisti ne dolaze u Atenu samo da bi pogledali spektakularne tisućljetne građevine poput Partenona ili Akropole, već se ovdje zadržavaju duže vrijeme i zbog odlične hrane te još bolje atmosfere. Velik broj gostiju na grčkim ulicama Velik broj gostiju na grčkim ulicama (Foto: Guliver / Thinkstock)
Kafići i restorani uvijek su puni ljudi koji se dobro zabavljaju, bez obzira nat to je li riječ o lokalnom stanovništvu ili gostima.

Grci znaju živjeti punim plućima, iako je riječ o zemlji koju je gospodarska kriza jako pogodila te u kojoj je nezaposlena svaka peta osoba.

Dobrom raspoloženju u Ateni doprinosi i činjenica što grad ima oko 250 sunčanih sati godišnje, pa u njemu ljeto vlada od travnja do kraja listopada, kada prosječna temperature iznosi oko 20 Celzijevih stupnjeva.

Ne pričate grčki? Nema probema. Domaćini će vam se rado obratiti na engleskom, čak i oni koji nisu vješti u tom sveprisutnom jeziku.

Tu se čini sve za dobrobit gosta. Prekrasna arhitektura u Ateni Prekrasna arhitektura u Ateni (Foto: Guliver / Thinkstock)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju