Kada su u pitanju omiljene kuhinje na svijetu, postoji nekoliko očitih favorita. Tu je talijanska, s nenadmašnom kombinacijom pizze i tjestenine; indijska, sa svojim blistavim i šarenim jelima; meksička, sa svojim začinima i inovativnim prezentacijama; francuska, sa svojim bogatstvom i profinjenošću.

Ali koja je kuhinja trenutačno najpopularnija na svijetu? Kako bi to saznala, tvrtka za pustolovna putovanja The Bucket List Company proučila je razine angažmana na platformama društvenih medija kao što su TikTok, Instagram i Reddit. Konačni poredak nije se temeljio samo na broju oznaka za svaku kuhinju, već i na količini pozitivne interakcije.

Tko bi rekao, ali trenutačno najpopularnija kuhinja na svijetu je - korejska! Od divnog kimchija do slatke pikantnosti gochujanga, teško je raspravljati s činjenicom da je korejska kuhinja odgovorna za iznimno raznolik – i iznimno ukusan – izbor jela. Mi je obožavamo, ali vjerujemo kako je većina nije imala priliku kušati.

Kako biste to ispravili, kliknite na neki od recepata i već danas uživajte u najpopularnijoj svjetskoj kuhinji.

Bulgogi: Najlakši recept za savršenu korejsku junetinu

Kako napraviti kimchi kod kuće? Fermentirani kupus koji ide uz "sve"

Nešto novo, nešto divlje: Recept za ljute palačinke koje se jedu u Koreji

Samo tri sastojka: Recept za fantastično meku i pikantnu piletinu na korejski

Božanstvena svinjetina: Korejski trik za tako hrskavo i fino meso


 

Sljedeća na ljestvici je ipak talijanska, koja se očekivano može pohvaliti nevjerojatnom količinom mjesečnih pretraživanja na društvenim mrežama, a prema tim kriterijima, broncu osvaja meksička kuhinja, koja je zabilježila i puno pozitivne interakcije.

Najboljih 10 redom još čine sljedeće kuhinje: japanska, indijska, kineska, tajlandska, vijetnamska, filipinska, turska.

Tajne istočne kuhinje: Mali trikovi koji će gotovo svako vaše jelo učiniti ukusnijim Tajne istočne kuhinje - 1 Tajne istočne kuhinje - 2 Tajne istočne kuhinje - 3 +1 Tajne istočne kuhinje - 4
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju