Kada se Korejci zažele nekog finog i utješnog jela, često puta rade Kimchi jeon ili Kimchi buchimgae. Riječ je o korejskoj vrsti slane palačinke koja se – baš kao što joj ime kaže – radi s dodatkom kimchija, odnosno fermentiranog kupusa u ljutoj marinadi.

Kimchi je nacionalni ponos Koreje te ga svaka obitelj samostalno radi i ima u svojoj smočnici. Ako niste vješti u pripremi zimnice – ne brinite. Kimchi se danas možete kupiti u specijaliziranim trgovinama i na internetu.

Korejske palačinke s kimchijem su ljute, slane i hrskave, a obično se poslužuju kao zasebno jelo ili prilog drugim jelima. Osim kimchija za njihovu su vam pripremu potrebne svakodnevne namirnice iz smočnice poput brašna, šećera i ulja.

Slika nije dostupna Hrana i piće Prefine su uz kiselo vrhnje i humus! Brzi recept za slane palačinke sa špinatom

Sastojci za korejske palačinke:

  • 220 g fermentiranog kimchija
  • 125 ml vode
  • 60 g brašna
  • 4 žlice ulja
  • 3 mlada luka
  • ½ čajne žličice šećera

Palačinke - 2 Hrana i piće 10 sjajnih recepata za neodoljive palačinke iz cijelog svijeta

Priprema korejski palačinki:

  1. Narežite kimchi na manje komade te ga pomiješajte s vodom, brašnom i šećerom. U smjesu narežite i komadiće mladog luka i sve dobro promiješajte.
  2. Na većoj tavi zagrijte dvije žlice ulja, pa dodajte smjesu na bazi fermentiranog kimchija. Stražnjom stranom žlice ili kuhače utisnite smjesu u krug u tavu i pecite oko tri do pet minuta dok ne postane hrskava.
  3. Pažljivo preokrenite palačinku na drugi stranu i dodajte ostatak ulja. Termički obrađujte još tri do pet minuta. Preokrenite palačinku još jednom i pecite je oko jedne minute.
  4. Dok se ne usavršite u preokretanju korejski palačinki, smjesu možete podijeliti na dva dijela te ispeći dvije manje palačinke umjesto jedne velike.
  5. Pečenu korejsku palačinku s kimchijem prebacite na tanjur i poslužite toplu s malo sezamovih sjemenki i nasjeckanog mladog luka. Dobar tek!

Ramen na brzinu? Bogata japanska juha kojom se inače testira strpljenje i kreativnost kuhara Ramen Sastojci za ramen Ramen +13 Ramen

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju